Sayfa 753/1019 İlkİlk ... 253653703743751752753754755763803853 ... SonSon
Arama sonucu : 8151 madde; 6,017 - 6,024 arası.

Konu: Viop XLV

1. Diyelim herkes kalktı iktidara oy verdi, yeni insanlar doğuyor, büyüyor onlar da oy verecek diye bir şey yok. Dünyada sürdürülebilirlik en önemli ilke oluyor.

Vatandaşlar ortak idealler ile değil ortak düşman ve sorunlar ile bir arada tutuluyor gibime geliyor.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2.  Alıntı Originally Posted by TIFIL Yazıyı Oku
    şöyle bir şey sormak istiyorum, malum hemen tüm şirketler güneş enerjisi ile kendi elektrik ihtiyacını karşılamaya çalışıyor , böyle devam ederse elektrik satan şirketler ileride zor dururma düşebilir mi ne dersiniz? tşk.
    ben zor duruma düşebileceklerine ihtimal vermiyorum .
    şu ana kadar TÜRKİYE'de güneş enerji kullanımı o kadar düşük ki ben şaşırdım % 3 müş yeni düzenlemeyle beşli çetenin önü daha kolay hale getirilmiş durumda iş adamıysan ben güneş panel santralı kuracağım desende bin bir engelleri aşman gerek

3. Bugün ucuz hisseler yükseliyor gibi.

4. Depolama çözümleri gelişiyor, gündüz ve gece elektrik fiyatı birbirine yaklaşana kadar güneş enerjisi devam eder bence.

Mesela Sarıyer, Gökçekaya, Yenice peş peşe baraj var, gündüz suyu geri pompalama gibi bir çözüm için yatırım yapılıyor diye biliyorum.

Kontrolmatik enerji depolama çözümleri üretiyot Margün ve Tüpraş depolama yatırımı anons etti.

5. Ülkeye giren uyuşturucu para miktarı çok abartılıyor....Taş çatlasa 500 milyon doları civarını geçmez...Hadi birde kuyruklu bir yalanda uydurayım 750 milyon dolar olsun....Eskiden Avrupaya gönderilen o melanetin kilosu 8-10 bin £ kar bırakiyordu.....Şimdi 1000 euro ancak bırakiyor....Bazı muhalif partiler Fon beslemeli odakların gazına gelerek farkında olmadan Devletin kurumsal kimliğine epey zarar verdiler......Dünyanın asıl kara para aklama merkezleri Londra gibi bazı Batı finans kentleridir....Bu yıl Batıdan sadece Rus zenginleri değil bazı 3.dunya ülkelerin zenginleride ürküp paralarının bir kısmını Türkiye ye park ettiler...Bundan sonrada artarak gelmeye devam edecekler.....
    Bu şaibeli paralar Batılı ülkelere gidince temiz oluyor...Ama eğer bize gelirse şayet o zaman o paralar kirli para oluyormuş...

6. Merkez Bankası, politika faizini 150 baz puan indirerek yüzde 10,50'den yüzde 9'a çekti. -AA
    Yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    BIMAS, satılan ürünlerin fiyat artışları için kulak çekildi ve sopa gösterildi.

THY, kargo gelirlerinin azalması bekleniyor.

Tüpraş, Brent fiyatı düşüyor (Rus Ural petrolü tavan fiyat uygulaması gelebilir).

SASA ve HEKTAS konusunda çok şey söylendi, yazıldı. Böylece KY nin dikkati çekildi.

SISE, sabit dolar/TL ye rağmen yükselişe devam etti.

BANKAlar, karların enflasyon muhasebesi ile aslında açıklanandan daha düşük olduğu söylendi. Aslında bu durum bütün hisseler için geçerli.

Bugün yapılacak Faiz indirimi son indirim olabilir (beklenti bitebilir).

Eregli 4 yıl sonra faaliyete geçmesi beklenen yatırım haberi var. Yatırımın kendini amorti etmesi kabaca 2 yıl sürecek. Yani 6 yıl sonra bilançoya gerçek etkisi başlar.

Endeks ağırlığı olan hisseler için aklıma gelenler bunlar...
    Nebati: 2023’te hem doğal gaz vanamızı açıyoruz hem de nükleer santralimizi devreye sokuyoruz

https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...06Od2G6xQ&s=19

Yeni beklentiler yaratılmalı. Yeni değerli maden keşfi yapılabilir mesela... Uzaya bir Türk gönderilebilir, bunun için yerli ve milli şirketler kurularak teşvik aktarılabilir.

Petrol ve doğal gaz keşfi yada faiz indirimi etkisini nispeten yitirdi diye düşünüyorum...
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

8. Bence %8,99 yapsa daha ilginç olurdu. Artık kuruşlar bile önemli mesajı verilirdi.

Sayfa 753/1019 İlkİlk ... 253653703743751752753754755763803853 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •