Sayfa 755/1003 İlkİlk ... 255655705745753754755756757765805855 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 6,033 - 6,040 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by Fondip Yazıyı Oku
    Forumda baktım, borsa bölümünde dahi kimsenin konuşmadığı bir şey var. USD bazında Bist 100 grafiği dün 15 yıllık düşeni kırıp bugün de üstünde kapatmak niyetinde. Doların düşmesiyle oldu bu, 158'lere geldiğinden değil. Bu haftayı böyle kapatırsa kırmaya çok yakın olacağından ve 7.11'den gün içi dönen doları da hesaba kattığımızdan, eğer kırmasını istemezler ise sağlam satışlar olacaktır. Bu da alım fırsatı verir. Olur da kırarsa bu sefer gerçek ralli başlayacağından, yine borsa alternatiflerine oranla en sağlam yatırım aracına dönüşecek.

bu sebeple, gelecek haftayı beklemek lazım. zaten sanmıyorum haftaya cumaya kadar fırsatların kaçacağını. 209'u kırarsa -ki şu an 211 civarında, önce 300'ler sonra 500'ler konuşuluyor. cumaya olsa olsa 215 olur o. *

parayı daha az kazandıracak enstrumanlara bağlamamak, satış valörü hesaba katıldığında, mantıklı olur.

gümüşün de 27'yi kırdığında 30'lara, 36'lara çıkacağı bekleniyor ama inişleri sert olduğundan ve 27 altına sarkarsa %20 kayıplar dahi yaşatabileceğinden, yine kendi adıma emtia yerine borsayı gözlemeyi tercih ediyorum.

bakalım dolar savaşı nereye kadar sürecek.

* 215'i 225 yapalım, endeksin 158, doların 7 olduğu iyimser bir senaryoda.
    Endeks 151.7'den 150.7'ye gerilemiş. 212-213 olan dolar değeri şimdi ne oldu? 1508/7.18=210

üstünde kapatmasına dahi rahatça izin verilmiyor gibi. doların 7.11'den 7.18'e pullback'i sadece tepki olmasa gerek, borsa da 1 puan geri düşerken. direncin üstünde geziniyor.

edit: 7.19 oldu. 209.
    edit 2: 1500. 208.

2. Merkez kur % - 1,13

Gumus şıkır şıkır bakalim aksam reddit soslu eksi nasıl olacak.

M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    “Sağlam bir para birimi, zengin bir toplumun olmazsa olmazıdır.”

4.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    döviz bazlı fon olarak elimdeki gbc/kub'a ilave olarak üçüncü olarak gbg biriktirmeye karar verdim.
    Hocam Gbg betası biraz yorabilir sizi, emekleriniz çok, mutlaka bizden daha iyi bilirsiniz

5.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    dayak yediler ancak gbc ve kub dövizin düşüşü kadar düşmediler. Kub özellikle cds düşüşüyle de eurobondları sayesinde portföyü döviz düşüşüne karşı korudu gibi görünüyor.
    Dövizin 8.5 e çıkışı ne kadar spekülatif ise bu seviyelere düşüşü de o kadar spekülatif bence. Reel enflasyonun %30-40 aralığında olan bir ülkede dövizin düşmesi hatta sabit kalabilmesi bile mümkün değildir. Şuan ki durumun geçici olduğunu düşünüyorum.
    Bu durum sadece sıcak paranın ekmeğine yağ sürer.
    Kendi portföyüm bile 2020 yılında gördüğüm döviz cinsi rakamımın %115 üzerinde. Kendi kendime bu kadar başarılı mıyım diye soruyorum. Tabi ki değilim, borsadaki anomali, üzerine dövizdeki şu son düşüşten kaynaklanıyor. Bu anomalinin portföyümü eritmesin diye döviz fonları arttırmaya başlıyorum tekrar...
    Kub tuttuğu Eurobondlar uzun bacaklı dolayısıyla orda da düşüşlerde esnek oluyor. bende çok başarılı buluyorum

6.  Alıntı Originally Posted by onno1onno Yazıyı Oku
    Hocam Gbg betası biraz yorabilir sizi, emekleriniz çok, mutlaka bizden daha iyi bilirsiniz
    Estağfurullah hocam haklısınız, kub ve gbc gibi çok gönül rahatlığıyla taşıyacağım bir şey olmayacak ama gerçekten döviz sepetim için uygun 3.fonu bulamıyorum maalesef.
    Biraz volatil ama en azından benchmarkını yakalayabiliyor, yani kabaca world mcsi yansıtabiliyor. O da döviz bazında getiri yapar tahmini üstüne biriktirme kararı aldım.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

7. gümüş çıkarken sabit kalan ons, çakılırken satış yedi malesef. GBC yine negatif etkilenecek. üstüne merkez kur cila oldu.

8. Gümüşün sakası olmaz acısını geçen ağustosta görmüştüm.bence yatırım aracı değil al sat aracı direnç ve destekleri takiple iyi kazanç bırakıyor dün verdiğini bugün aldı.gümüş fonu almak hisse fondan bile riskli bence.

Sayfa 755/1003 İlkİlk ... 255655705745753754755756757765805855 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •