Sayfa 756/919 İlkİlk ... 256656706746754755756757758766806856 ... SonSon
Arama sonucu : 7346 madde; 6,041 - 6,048 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1. işte tekrar başlıyoruz..

Gıda enflasyonu yüzde 12 gelmiş aylık olarak.

Buyrun haber aşağıda Spek BEY,.

Türk-İş'in aylık gıda enflasyonu 15 ayın zirvesinde

https://www.dunya.com/gundem/turk-is...-haberi-699963

ÇArşamba enflasyon verileri açıklanacak , daha önce defalarca kez yazdığım gibi , Temmuz ve Ağustos ayları çift haneler 12-15 arası bekliyorum yazmıştım enflasyonu . nitekim ilk sinyal de TÜRK iş ten geldi yüzde 12,38 olarak.

2.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    Bu atamalardan sonra bist 100, dolar bazlı bile ralli yapabilir..

Yani 2024 yılı ortasına kadar bist 100 endeksinin 12 bin puan olmasına artık kesin olarak eminim.

Piyasa çok inanır ve çok olumlu görürse bu adımları, Bist endeksi 2024 yılı ortasında veya sonuna doğru 12 bin çarpı yüzde50 dolar bazlı yükseliş= 18 bin lere bile gelebilir.

bu atamalardan sonra , bist 100 için yeni beklentim , 2025 yılı sonuna kadar bist 100 endeksinin 25 bin puana gelmesi.

2025 yılı sonuna kadar enfalsyon minimum ikibuçuk kat artacak şu anki fiyatlara göre.

örnek olarak ,Şu an 100 lira olan bir mal ürün hizmet , 2025 yılı 250 tl olacak ...

yani 2,5 kat burdan gelecek bist 100 endeksine enflasyon olarak , artış olarak.

Üstüne de dolar bazlı yüzde en az yüzde50 ralli yapmasını bekliyorum bist 100 endeksinin.

NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
    bist 100 endeksi için 12 bin puan ve 25 bin puanı boşuna yazmadım.

Bist100 endeksi 12 bin puan ve 25 bin puan rallisi gerekçeleri= devam eden yüksek enllasyon + dolar bazlı ralli ( merkez bankası atamaları ve piyasada yeniden oluşan güven) + dolar 40 lira olacak minimum 2024 yılının ortasında ( enflasyon sebebiyle)

NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin

3. Ayrıca endeks 2021 yılında 1300 lerdeyken seçim rallisi bekliyorum demiştim , piyasa beklemez geleceği satın alır demiştim ..

Ondan sonra endeks ne yaptı?

1300 lerden 5 bin puana geldi..

4.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    Bist 100 endeksini faiz artışı beklentisi sebebiyle satıyorlar ..

Lan ne adamsınız, yılın başından beri enflasyon en az yüzde 50 , önümzdeki 6 aylık enflasyonunun yine en az yüzde 30 belki de yüzde 50 bile olma olasılığının olduğu bu zamanlarda, Koskoca bist 100 kurumsal şirketleri hisselerinin daha fazla düşmelerine izin verirler mi? Hem bi sürü yatırımlar yaptılar , yapıyorlar.. Koç, Sasa, sahol THyo , Şişeceam , Froto, Tofas , Hekts vs vs

Holdingler, Koş sabancı şirketleri , hepsi geri alım yaparlarlar.. Enayi mi lan onlar size ucuzdan hisselerini mi verecekler bu yüksek enflasyonist ortamda hem de bu kadar yatırım yaparlarken bu şirketler ? Size diyorum gerizakalı Bist 100 un Spek Beyleri..

Perşembeden sonra bist 100 de faiz artışından sonra veya bi gün öncesi ,Bist 100de kısa vadede eski tl bazlı zirvenin geçilmesini ve ufak bi ralli bekliyorum.

Bunu yazdığımda ise endeks 5200 lerdeydi ve bist100 endeksi eksi 4 kapattıktan sonra yazmıştım bu yazyıyı akşam .

Sonuç= 5200 lerden neredeyse soluksuz geldi 7200 lere endeks.

5.  Alıntı Originally Posted by lionnes1 Yazıyı Oku
    Bist 100 için beklentim yıl sonuna kadar minimum 8000 binler... ( 2021 yılında endeks 1300 lerdeydi.. )

Yıl sonunda beklentim asgari ücretin minimum 15 bintl olması .. (2021 yılında asgari ücret 2800 liraydı . )

Bunun dışında zaten her şeyin fiyatı en az 5 kat arttı , bazı mal ürünler ise 10 kat arttı 2021 yılından beri... İşte tüm bu artışlara ilaveten , yıl sonuna kadar yüksek enflasyon sebebiyle hey şeyin minimum yüzde 40 daha zamlanmasını bekliyorum.

Bu hissedeki HIRSIZLAR ise yıllardır çalmaya doyamadıkları gibi , yine çalmaya devam edebilirler, Çünkü bunlar AHLAKSIZ HIRSIZLAR

Aarıca daha önce bist 100 endeksi için yazdığım minimum 8 binler puanına da az kaldı..

Bu öngörüm de gerçekleşmek üzere.

6. Yıllardır tek bilemediğim , bu hisse oldu.

Neden mi?

Çünkü HIRSIZ LAN BUNLAR HIRSIZ !!!

7. Çarşamba günü aylık enflasyonun,

TÜİK in enflasonu yüzde 10 açıklamasını ( ülkede TÜİKE güvenen tek bir Allahın kulu yok)

ENAG ın ise yüzde 15 açıklamasını bekliyorum .

Yüzde 15 enflasyon demek , bir avrupa ülkesinin 3 senenin toplamında yaşadığı enflasyon demek

Biz, ülke olrak bir ayda yaşadık bunu ve hala yaşıyoruz bu yüksek enflasyonu.

( MAdem öyle , Daha önceki yazımı , tekrar kopylaa yapıştır yapayım buraya )

ülkede öylesine yüksek enflasyon oluştu ki 2021 yılından beri ve hala bu yüksek enflasyonun içindeyiz ...

benim için artık ..

şu anki 10 eski 1 liraya eşit

şu anki 100 lira , eski 10 liraya eşit

şu anki 1000 lira, eski 100 liraya eşit

şu anki 100 binl lira , eski 10 bin liraya eşit

şu anki 1 milyon lira , eski 100 bin liraya eşit

şu anki 10 milyon lira , eski 1 milyon liraya eşit oldu.

8. bu suretle menfaat sağlayan" kişilerin 3 yıldan 5 yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılacağı hükme bağlanmıştır.

Kurulumuzca yapılan incelemelerde;

Sosyal medya mecralarında gruplar kurarak yatırımcıları yönlendiren şahısların, grup içerisinde hisselere oluşturdukları talep sayesinde sahip oldukları hisseleri satarak menfaat temin etme amacını taşıdığı,
    Gruplar içerisinde yatırımcıları yönlendirenlerin â€Åâ€Åâââââ €š¬Å¡¬Å“alââ ¡¬ yönünde verdiği tavsiye ile eş anlı olarak kendilerinin veya ilişkili olduğu kişilerin, sahip olduğu hisseleri yüksek fiyattan satarak menfaat elde ettiği, böylelikle yatırımcıları zarara uğrattığı görülmüştür.

Bu nedenle bahse konu nitelikte faaliyette bulunanlara itibar edilmemesi önem arz etmektedir.

Ayrıca, söz konusu gruplara dâhil olan yatırımcıların, bu grupları yönlendiren kişiler tarafından işlenen suçlara iştirak kapsamında sorumluluklarının doğacağının hatırlatılmasında fayda görülmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Valla sayın SPK helal olsun sana çok iyi yapıyorsun. göz açtırma hırsızlara, doladırıcılara, küçük yatırımcının parasında gözü olanlara.. gruplara falan .

Peki Sayın SPK , bu hissedeki HIRSIZLARI neden yakalamadın yıllardır?

Büyük balina oldukları için mi?

https://spk.gov.tr/duyurular/basin-d...asi-31-07-2023

Sayın SPK , twitterdan sizlere yazdım; linki aşağıda.

https://twitter.com/amonslayer00/sta...78432537427978

https://twitter.com/amonslayer00/sta...79183842131996

https://twitter.com/amonslayer00/sta...83552658493443
    Son düzenleme : lionnes1; 31-07-2023 saat: 21:47.

Sayfa 756/919 İlkİlk ... 256656706746754755756757758766806856 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •