Sayfa 76/802 İlkİlk ... 2666747576777886126176576 ... SonSon
Arama sonucu : 6414 madde; 601 - 608 arası.

Konu: ACSEL - Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi ve Ticaret A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by cinali Yazıyı Oku
    Arsa degerartisi kar yazmaz Özkaynak artışı sağlar
    Bunlar bu kadar arsayı elde tutmazlar ancak satarsa kar yazar
    Yatırım amaçlı gayrımenkullerin değer artışı , kar olarak bilançoda gösterilir. 2018 yılı 12 Aylık bilançosunun , 8 milyon kar şeklinde gelmesi bu sayede oldu. 8 milyon karın , yaklaşık 5 Milyonu , yatırım amaçlı gayrımenkulunün değer artışından kaynaklandı.Şirketin , üzerinde kurulu olduğu , 211 Dönüm arsası da sürekli değerleniyor. Ama , bu, kara ve özsermayeye yansıtılamıyor Fakat ,şirketlerin elinde , yatırım amaçlı olarak bulundurduğu gayrımenkullerinin değer artışı , kara , kesin olarak yansıtılıyor ve dolayısıyla özsermayeye de yansıyor.
    Son düzenleme : By Akıl; 05-05-2019 saat: 00:07.

Alıntı Originally Posted by By Akıl Yazıyı Oku
    Yatırım amaçlı gayrımenkullerin değer artışı , kar olarak bilançoda gösterilir. 2018 yılı 12 Aylık bilançosunun , 8 milyon kar şeklinde gelmesi bu sayede oldu. 8 milyon karın , yaklaşık 5 Milyonu , yatırım amaçlı gayrımenkulunün değer artışından kaynaklandı.Şirketin , üzerinde kurulu olduğu , 211 Dönüm arsası da sürekli değerleniyor. Ama , bu, kara ve özsermayeye yansıtılamıyor Fakat ,şirketlerin elinde , yatırım amaçlı olarak bulundurduğu gayrımenkullerinin değer artışı , kara , kesin olarak yansıtılıyor ve dolayısıyla özsermayeye de yansıyor.
    Değer artışları temettü olarak verilmez
    Ozsermaye yukselir kar gozuksede

3.  Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku
    Ben bu konuyu tam olarak anlayamıyorum. Acıpayam ilçesine kim gelip sanayi yatırımı yapar? Yatırım yapacak olsa da istediği arsaya sanayi planı yaptırır.Şu an şirketi araştırma aşamasındayım. Şirketin ürettiği ürünün yaygınlığını ve faaliyet alanının genişleme imkanını bilmiyorum ama bu arsayı ancak şirket kendisi kullanabilir diye düşünüyorum.

Şunu da ekleyeyim imar planlarının askıya çıkması ve planın kesinleşmesinin de çok önemi yok bence. Zaten bunun olacağı garanti.
    Size buyuk oranda katiliyorum. Sirket karli ve karini artiriyor ama iki husus var bence de sirketle alakali:

1. Acipayam'daki bir ihracat sirketi ne kadar buyuyebilir? Limanlara uzaklik, kararyolu tasima maliyetleri ve katma deger yaratacak bir gelisim surecine girseler nitelikli calisanlari Acipayam'a cekmenin zorlugu..

2. Arsayi kendisi kullanmayacaksa Acipayam'da gelip kim bu arsayi alir?

Sirket ortagiyim bu arada; sadece kendi yatirimima bana benzer bir elestirel bakis gorunce paylasmak istedim..
    ---------------
    Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla

Alıntı Originally Posted by cinali Yazıyı Oku
    Değer artışları temettü olarak verilmez
    Ozsermaye yukselir kar gozuksede
    Sn. By Akıl'ın da belirttiği gibi Yat. amaç.gayrim.lerin değer artışı kar olarak bilançoya yansır. Temettü olarak dağıtılmayacağı hususuna katılmakla birlikte şirkete hiç bir değer katmayacağı anlamına da gelmez en azından sizin de belirttiğiniz üzere özsermaye yükselir buda değer yatırımı yapanlar için olumlu algılanır. Y.T.D.

5. Arsa 300 lira olsa×150.000m2=45 MILYON eder.45_13 eski arsa değeri=32 milyon sadece buradan ve üretim karı da 5 gelse 2019 karı 37 milyon olur.siz yüksek oldu derseniz 30 diyelim.10 milyon sermayeli şirket için acsel in defter degeri 6 - 7 lira olur galiba.şimdi 3 lira beklemeye devam .ABD nin şu Türkiye takıntısı olmasa işler yoluna girecek ama.

6.  Alıntı Originally Posted by hasan_boluk Yazıyı Oku
    Arsa 300 lira olsa×150.000m2=45 MILYON eder.45_13 eski arsa değeri=32 milyon sadece buradan ve üretim karı da 5 gelse 2019 karı 37 milyon olur.siz yüksek oldu derseniz 30 diyelim.10 milyon sermayeli şirket için acsel in defter degeri 6 - 7 lira olur galiba.şimdi 3 lira beklemeye devam .ABD nin şu Türkiye takıntısı olmasa işler yoluna girecek ama.
    Bu arsa işini bir türlü anlamadım. İstanbul'un göbeğinde arsası olan şirketlerin bile arsaları bu kadar konuşulmadı. Acıpayam İlçesinde yatırım yapmak isteyen yatırımcı bedava bile arsa bulur. Arsayı değerleyip karı tek seferlik artırmasının bir faydası olmaz.

Eğer şirketi ve sektörü tanıyan varsa ve arsayı kendisi için kullanıp şirket büyüyecek diyorsa onu tartışalım.

7. Gecen sene yatırım yapıp 1200 tonluk pac tesisini devreye aldı. Ciro 10-15 milyon artacak.2018 ciro 32 idi 2019 50 olur.5 yılda koç holding olacak hali yok.acsel zarar etmeyen % 78 ihracat yapan kar eden özkaynakları katlanarak büyüyen verusa ya borç veren bir şirket. 1 çeyrek te cogu sirket zarar açıkladı. Acsel % 50 karı yükseltti. Ah birde spek hep bana demese

8. acsel geçtiğimiz haftalarda ortada hiç bir şey yokken rahat rahat düştü, bir gün yüzde 4, bir gün yüzde 2 eksi kapattı. bıldır yediğin hurmalar gelir bi gün tırmalar demişler, al işte ticaret savaşları ile ilgili bir twit göçürdü endeksi, şimdi naaapacan?? sıkıştın öyle 3.50'ye... aşağı kırsan uçurum, e bu ortamda yukarı da gidemiyon. insan bu kötü günler için biraz yukarda tutar hisseyi sayın spek, ne bilim 4 seviyelerinde tutsaydın, şimdi en azından kağıdın derinliği olurdu, hadi bugün 2.52 kapadın diyelim, endeksin alt desteği 90.500, oraya gerilerse naapacan?? yatırım tavsiyesi değildir. sadece beni bağlayan acemi görüşlerdir.

Sayfa 76/802 İlkİlk ... 2666747576777886126176576 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •