Originally Posted by
Batakçı
soldierget blackprinter hakkındaki görüşleriniz nedir hocam, bir aralar beğeniyordunuz baya.
Fön yumurtadan ilk zıpladığı dönem beğeniyordum, o dönem küreselciliği pek yoktu TC piyasadan nimetlenip rahvan gidiyordu . Sonrasıya, küreselleşme macerasına ağırlık verdi, ilgilenmedim. Şimdisiye baktım, 2022 başıdan itibaren küreselleşmeye geçiş macerasını fulllemiş, tamamlamış... biraz da % 10 küsür falan yerli hisse taşıyor, viopta da pozisyonları var artık hedge midir, ikili işlem midir ( pair trade ) , gümüş kontratı mıdır başka bir pozisyon mudur vioptaki portföyün o kısmı bilmiyorum... neticede mavi kuşta her gün net pozisyonlarını açıklıyorlar , oradaki ayrıntlı portföyü dikkate almak lazım, orada yerli hisse % 12 yazıyor güncel ... yani bu fönün performansına bakacaksan TL taşıdğı pozisyonları önemsemeyip, döviz bazlı olarak 2022 den itibaren bakmamız gerekir getirisine gibi görünüyor... hee bir de içerdeki enflasyon üzeri getirmesi lazımmm
Telli Fastaki diğer yabancı fonlara göre daha iyi getirmiş 2022 de döviz bazında... yalnız bu getiriyi elde ederken grafik lineerden üzak , zikir zakırlı bir grafik... heee zaten dier yabancı fonlar da aynı zikir zakırlı....
benim bu fön hakkında herhangi bir görüşüm yok , nötrüm...
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Yer İmleri