Sayfa 763/7020 İlkİlk ... 26366371375376176276376476577381386312631763 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 6,097 - 6,104 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Bravo, Uma Thurman'in geri dondugu Imposters'in 2.sezon fragmanini yayinladi.

2. 20th Century Fox, 18 Mayis'ta sinemalara gelecek olan Deadpool 2'nun Cable karakterini canlandiran Josh Brolin'li fragmanini yayinladi

3. James Corden ve Jamie Dornan, Grinin Elli Tonu filmini ti'ye aliyorlar

4. "Kim oldugumuzla ilgili algilarimiz ise yalnizca baskalarinin gozlerinin icinde yasadigimiz kadariyla var. / Se abbiamo nozione di chi siamo è solo perché viviamo negli occhi degli altri. / If we have any sense of who we are, it is only because we live inside the eyes of others.” Paul Auster

5. "Ah, sar beni tutusmus agzinla, yokla istersen geceden gozlerinle, ama birak yuzeyim ve uyuyayim adinin ustunde. / Oh invadimi con la tua bocca bruciante, indagami, se vuoi, coi tuoi occhi notturni, ma lasciami nel tuo nome navigare e dormire. / "Invade me with your hot mouth; interrogate me with your night-eyes, if you want—only let me steer like a ship through your name; let me rest there." Pablo Neruda

6. Ingiliz bilgin Robert Burton'in dogum yildonumu (8 Subat 1577)

"Jovius'un yaptigi gibi ovunebilirim-in ea luce domicilii Vacicani, totius orbis celeberrimi, per 37 annos multa opportunaque didici.-Ben de ayni onun gibi, kutuphanede otuz kusur yildir calismalarimi surdurup,bir alim hayati suruyorum.Bu demek oluyor ki, ya bu bilgili asil toplum tarafindan faydasiz degersiz bir asalak olarak gorulecegim ya da boylesine saltanatli ve heybetli bir kurum benim her yazdigima rezil diyecek. Her iki turlu de nefret edilecegim kesin. Kesin yaptigim bir sey ise, boyle ilahi bir meslegim olunca, bir kasirga gibi her seyi supuren aklim, kosar adim giden zekam hep gocebe, hep degiskendir: En buyuk arzum her seyi az bucuk bilmektir, aliquis in omnibus,nullus in singulis." Melankolinin Anatomisi

"I can brag with Jovius, almost, in ea luce domicilii Vacicani, totius orbis celeberrimi, per 37 annos multa opportunaque didici; for thirty years I have continued (having the use of as good libraries as ever he had) a scholar, and would be therefore loath, either by living as a drone, to be an unprofitable or unworthy member of so learned and noble a society, or to write that which should be any way dishonourable to such a royal and ample foundation. Something I have done, though by my profession a divine, yet turbine raptus ingenii, as he said, out of a running wit, an unconstant, unsettled mind, I had a great desire to have some smattering in all, to be aliquis in omnibus, nullus in singulis."

7. Hollandali ressam Jan van Huysum olum yil donumu (8 Subat 1749)

Fiori, frutta, farfalle ed altri insetti (Flowers, fruits, butterflies and other insects,1730)

8. Ingiliz yazar, sair, sanat ve toplum elestirmeni John Ruskin'in dogum yildonumu (8 Subat 1819)

Guven sen sevdicegine: magrur olsa da, degil midir latif?
    Guven sen sevdicegine: suskun olsa da, degil midir halis?
    Birak tumuyle su ruhunu ellerine, ayaklarinin dibine dogru hafif,
    Kalsa yariyolda Gunes ve Nefes! -- O dayanir huzurun icin bilakis.

Dun yamacima oturdu
    Dudagi, gozu oylesine nazik gulumseyerek
    Oylesine ruh dolu, hayat dolu, nur dolu
    Su virane kalbimi tatli tatli cezbederek
    Handiyse beni senlendiriyordu
    efsunuyla efkarimi sasaltiyordu
    (Hani su zehirli col ruzgarina benzer
    zihnime agir ve hastalikli coken)
    Yakinda kalacagi yegane o ani bana
    Ve benim icin gulumsemeyecek o bir daha

Sayfa 763/7020 İlkİlk ... 26366371375376176276376476577381386312631763 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •