kimseyi işaret etmek benim haddime değil ayrıca size yazmayın diye bir hadsizlikte yapmadım sadece faiz artarsa alım fırsatı doğurur ifadeniz doğru değil öyle bir adım atılır ki kimsenin eli dolara gitmez şunu derseniz katılırım bizi yönetenler düşük faiz yüksek kuru tercih ediyor bundan memnunlar o yüzden faiz artışı gereksiz olur eyvallah derim yoksa gerçekten istenirse dolar düşer !! sizi kırdıysamda özür dilerim
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Londra ziyareti sırasında Bloomberg International'a mülakat verdi.
Bloomberg'in binasında Guy Johnson'ın sorularını yanıtlayan Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkan noktalar şöyle;
*Yerli ve milli parayla alışveriş yaparak kur baskısından korunuyoruz.
http://www.bloomberght.com/haberler/...rimlar-patladi
Şimdi bu röportaj YANDAŞ ın ayarladığı bir röportaj olmasa Jonson soytarısı karşısındaki muhtereme şöyle bir soru sorması gerekmezmiydi?
`
`Madem yerli parayla alış veriş yapıp kur baskısından korunduğunuzu söylüyorsunuz da YİD ``yap işlet daya`` ile miletin sırtına yüklediğiniz YANDAŞ müteahhitlerinize yaptırdığınız KÖPRÜ , TÜNEL geçiş ücretlerini hemde GEÇ - GEÇME olarak niye DOLAR bazında taahhüt ettiniz ? Milli olmak YANDAŞA geçerli değil mi ?`
Dolarda yükseliş kaçınılmaz, kaderde varsa ...mek bari yatıp zevkini çıkaralım.![]()
Son kez yazayım;
Siz yazmayın demediniz, yorumunuz ve genel anlamda bu topik goygoy topiği görevi görüyor olması bana bu görüşümü dikte ettiriyor..
Teknik olarak dolareste artışın kesinliği yönünde bir işaret olmasa da
seçim ekonomisi, artan petrol fiyatları ki teknik olarak daha da artması ihtimali, yerel seçimlerin önümüzdeki yıl yapılacak olması, borç yükü ve roll overların abd nin faiz artırı ile daha maliyetli olması, bu borcu ödeyecek doların elde olmaması üzerine katmerleyen cari açıklar, üretmeyen sadece tüketen bir halk
yeniden ifade edeyim bunların bana söylediği tek şey kısa vade içinde yapılacak faiz artışı, orta ve uzun vade dolares için alım imkanından başka bir şey değildir...
Genel anlamda DXY, faizler(US bonolar, LİBOR) ve bunlara şimdi petrol eklendi..bunlarda yukarı gidiş devam ettikçe önden JUNK olanlar buyuruyor maalesef..faizi bir noktadan sonra fazlaca arttırsanda çok fazla etkili olmayabilir, çünki artık faizin kendiside ülkede kırılma için yeterli olur bence..
Hemen her sektörde önü görememek var.
Egenin en büyük elektrik sağlayıcısı Gedaş indirimli yeni abone servisi vermiyor.
İki sene önce müşteri kapmak için adam öldürüyorlardı.
Aksa, zamsız sözleşme seçeneğini artık kaldırmış.
Halen KWA 1,96 TL olan sözleşmeyi 1 yıl söze karşılık % 4 indirim sözü ile şu anki tarifeden ancak 2,34 TL olarak verebiliyor.
İki yıllık söze karşın ise İlk ay faturası bedava kalanı ulusal tarifeden teklif ediyor...
Elektrikte de işler kesat anlayacağınız...
Bakın olay esasen EM borç balonu..ben şimdilik global anlamda bir panik görmüyorum..sadece volatilite ve JUNK olanların önden kıpraşması var..globalde kimse olayın nereye evrileceğini bilmiyor..bilse zaten panik başlar..bir an panik başladığını düşünelim..siz hala öngörülebilirlik derdinde mi olacaksınız..demek istediğim bu, yoksa panik başlar başlamaz ayrı konu..saygılar..
Yer İmleri