Sayfa 765/1023 İlkİlk ... 265665715755763764765766767775815865 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 6,113 - 6,120 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    Şimdiye kadar yaptıkları faiz artışı anlamsız olanlardı. Bundan sonra da hükmü olmaz. Alış fırsatı doğurur.
    Geciken faiz artışı sonrası yapılan artış hareketi geciktirip momentumunu atırır...
    En son GLP'den yaptıkları 75 baz puan artış o günlerde Londra için cazipti, ama artık cazibesini yitirdi..

Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    Eğer cümle beni işaret ediyorsa ince çizgiyi kaçıran sizsiniz. Faiz artırılmasın gibi bir argümanı destekleyici yazım yok. Artırılması gerekiyordu, geç kalındı. önceki gereken kadar artırılsa da eski faydası olamayacak. Çok daha fazla bir artış gerekli ancak bu da yeterince etkili olmaktan ziyade sorunun amplitüdünü artırır.

Ancak bir yönde haklısınız bu topikte yazmam tamamen anlamsız....
    Tesbitinizde %100 haklısınız ve yazmalısınız dostum..

2.  Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    Eğer cümle beni işaret ediyorsa ince çizgiyi kaçıran sizsiniz. Faiz artırılmasın gibi bir argümanı destekleyici yazım yok. Artırılması gerekiyordu, geç kalındı. önceki gereken kadar artırılsa da eski faydası olamayacak. Çok daha fazla bir artış gerekli ancak bu da yeterince etkili olmaktan ziyade sorunun amplitüdünü artırır.
    Ancak bir yönde haklısınız bu topikte yazmam tamamen anlamsız....
    kimseyi işaret etmek benim haddime değil ayrıca size yazmayın diye bir hadsizlikte yapmadım sadece faiz artarsa alım fırsatı doğurur ifadeniz doğru değil öyle bir adım atılır ki kimsenin eli dolara gitmez şunu derseniz katılırım bizi yönetenler düşük faiz yüksek kuru tercih ediyor bundan memnunlar o yüzden faiz artışı gereksiz olur eyvallah derim yoksa gerçekten istenirse dolar düşer !! sizi kırdıysamda özür dilerim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Londra ziyareti sırasında Bloomberg International'a mülakat verdi.

Bloomberg'in binasında Guy Johnson'ın sorularını yanıtlayan Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkan noktalar şöyle;

*Yerli ve milli parayla alışveriş yaparak kur baskısından korunuyoruz.

http://www.bloomberght.com/haberler/...rimlar-patladi

Şimdi bu röportaj YANDAŞ ın ayarladığı bir röportaj olmasa Jonson soytarısı karşısındaki muhtereme şöyle bir soru sorması gerekmezmiydi?
    `
    `Madem yerli parayla alış veriş yapıp kur baskısından korunduğunuzu söylüyorsunuz da YİD ``yap işlet daya`` ile miletin sırtına yüklediğiniz YANDAŞ müteahhitlerinize yaptırdığınız KÖPRÜ , TÜNEL geçiş ücretlerini hemde GEÇ - GEÇME olarak niye DOLAR bazında taahhüt ettiniz ? Milli olmak YANDAŞA geçerli değil mi ?`

Dolarda yükseliş kaçınılmaz, kaderde varsa ...mek bari yatıp zevkini çıkaralım.

4.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Düzeltmekte fayda olabilir, koyuladığım cümleniz bana göre yanlış bir cümle..yabancılarda doların nereye evrileceğini bilse (öncelikle dışarıda) ona göre hareket edecekler zaten..şu anki volatilitenin sebebi bu..
    aynı şey onlarda bu yüzden para getirmiyor yabancı finansal kuruluşların raporlarıda zaten benim öngörülebilirlik yorumumu doğruluyor

5.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    kimseyi işaret etmek benim haddime değil ayrıca size yazmayın diye bir hadsizlikte yapmadım sadece faiz artarsa alım fırsatı doğurur ifadeniz doğru değil öyle bir adım atılır ki kimsenin eli dolara gitmez şunu derseniz katılırım bizi yönetenler düşük faiz yüksek kuru tercih ediyor bundan memnunlar o yüzden faiz artışı gereksiz olur eyvallah derim yoksa gerçekten istenirse dolar düşer !! sizi kırdıysamda özür dilerim
    Son kez yazayım;
    Siz yazmayın demediniz, yorumunuz ve genel anlamda bu topik goygoy topiği görevi görüyor olması bana bu görüşümü dikte ettiriyor..
    Teknik olarak dolareste artışın kesinliği yönünde bir işaret olmasa da
    seçim ekonomisi, artan petrol fiyatları ki teknik olarak daha da artması ihtimali, yerel seçimlerin önümüzdeki yıl yapılacak olması, borç yükü ve roll overların abd nin faiz artırı ile daha maliyetli olması, bu borcu ödeyecek doların elde olmaması üzerine katmerleyen cari açıklar, üretmeyen sadece tüketen bir halk
    yeniden ifade edeyim bunların bana söylediği tek şey kısa vade içinde yapılacak faiz artışı, orta ve uzun vade dolares için alım imkanından başka bir şey değildir...

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Genel anlamda DXY, faizler(US bonolar, LİBOR) ve bunlara şimdi petrol eklendi..bunlarda yukarı gidiş devam ettikçe önden JUNK olanlar buyuruyor maalesef..faizi bir noktadan sonra fazlaca arttırsanda çok fazla etkili olmayabilir, çünki artık faizin kendiside ülkede kırılma için yeterli olur bence..

Alıntı Originally Posted by PiNNo Yazıyı Oku
    Türkiye gibi yüksek değer kaybı yaşayan ülkelerin dolara göre son üç yıllık değer kayıpları:

Türkiye: %69
    Tacikistan: %43
    Suriye: %136
    Nijerya: %81
    Mozambik: %61
    Belarus: %41
    Azerbaycan: %62
    Arjantin: %179
    İran: %47
    Kazakistan: %77
    Angola: %110
    Mısır: %133
    Malawi: %64

GDP sıralamasına göre ülkelerin dolara karşı son üç yıllık değer kaybı/kazancı:

10- Kanada: %6
    11- G.Kore: -%1
    12- Rusya: %25
    13- Avusturalya: %7
    14- İspanya: -%4
    15- Meksika: %30
    16- Endonezya: %6
    17- Türkiye: %69
    18- Hollanda: -%4
    19- İsviçre: %1
    20- S.Arabistan: %0
    21- Arjantin: %179
    22- Tayvan: -%2

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Hemen her sektörde önü görememek var.

Egenin en büyük elektrik sağlayıcısı Gedaş indirimli yeni abone servisi vermiyor.

İki sene önce müşteri kapmak için adam öldürüyorlardı.

Aksa, zamsız sözleşme seçeneğini artık kaldırmış.

Halen KWA 1,96 TL olan sözleşmeyi 1 yıl söze karşılık % 4 indirim sözü ile şu anki tarifeden ancak 2,34 TL olarak verebiliyor.

İki yıllık söze karşın ise İlk ay faturası bedava kalanı ulusal tarifeden teklif ediyor...

Elektrikte de işler kesat anlayacağınız...

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    aynı şey onlarda bu yüzden para getirmiyor yabancı finansal kuruluşların raporlarıda zaten benim öngörülebilirlik yorumumu doğruluyor
    Bakın olay esasen EM borç balonu..ben şimdilik global anlamda bir panik görmüyorum..sadece volatilite ve JUNK olanların önden kıpraşması var..globalde kimse olayın nereye evrileceğini bilmiyor..bilse zaten panik başlar..bir an panik başladığını düşünelim..siz hala öngörülebilirlik derdinde mi olacaksınız..demek istediğim bu, yoksa panik başlar başlamaz ayrı konu..saygılar..

Sayfa 765/1023 İlkİlk ... 265665715755763764765766767775815865 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •