http://www.hisse.net/topluluk/showth...=1#post1438847
YILLIK HİSSE YARIŞMAMIZ
kurallara uygun 3 hisse seçin bir yıl yarışalım.
Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=1#post1438847
YILLIK HİSSE YARIŞMAMIZ
kurallara uygun 3 hisse seçin bir yıl yarışalım.
bir halt olacağı yok.
saptırılan bir şey yok. yazılar net ortada. sana direkt cevap verdiğim yerler olduğu gibi ayrı bir entry ile bir örnek üzerinden toplumda genel bir davranış kalıbını eleştiriyorum (vergiyi zamanında ödememek, ve sonrasında af ile ödemek, ve bunu normalleştirmek) . bunları senin yaptığın sonucu çıkmaz bundan. diğer taraftan siz verginizi kişisel olarak zamanında veriyorsanız oldukça makbul bir insansınızdır seküler ahlak açısından. güzel bi şey.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
bu arada enteresan: varsayalım milyon tl mertebesinde bir alım-satım işine girmek üzeresin ama bu konuya ilişkin temel esasları öğrenmeye çalışmıyorsun ?? bu normal değil. bilmiyor olabilirsin o ana kadar, bu normal, ama en azından işlemden önce öğrenmek istersin normal bir insan olarak konuyu ve temel esasları. aksi takdirde ağlamak kaçınılmaz olur.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Benim söyledigim durum milyonluk alışlar da geçerli olduğu gibi 50 bin tl lik alımda da geçerli..Vatandaş emlakçı aracılığıyla ev alıyor ona güveniyor ama o da bilmiyor birçoğu da bilerek yanıltıyor..Forumdaki herkese söylüyorum..Ev alacak bir yakınınıza sorun bakalım kim biliyor bu mevzuyu?
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.
bilmiyor olabilir, öğrenmesi gerekir böyle montanlı işlere giriştiğinde.
ezbere iş yapan sonuçlarına katlanır.
bunda anlaşılmayacak bir şey yok.
mevzu bu arada kaçıranlar için:evi alıyorsun, ve gerçek değerinin altında gösteriyorsun (sen veya emlakçı) ve akabinde 5 yıldan önce satarsan ne olur, ve buna ilişkin bir düzenleme varmı mesela vergisel bir konuda, cezası var mı? tadında bir sorunsal.
bu oldukça temel bir konu. bunu bilmeden işlem yapılır mı? hakkaten enteresan.
tekrarlamakta fayda var: bilmiyor olabilirsin, her şeyi bilmek mümkün değil,
sürekli akılda tutmak filan zor. ama bir iş yapmaya karar verdiğinde temel esasları öğrenirsin.
boşuna demiyorlar : ezberci eğitim yerine hayat boyu öğrenmeyi teşvik eden bir eğitim gerekli.
Burda gerekliliği konuşmuyoruz.Durum tespiti yapıyoruz.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.
burada her vatandaş quantum teorisini bilmeli diye konuşmuyoruz ki, temel bir iki sayfalık bilgiyle yapılabilecek emlak alım-satım işlemlerinden bahsediyoruz.
neticede sadece bilmemekten kaynaklı gerçekleşmemiş işlem yoktur, ya da çok azdır. bir şekilde alım-satım gerçekleşiyor sonuçta kafaya koyanlar açısından bakıldığında. bir şekilde herkes öğrenmek mecburiyetinde kalıyor temel mevzuatı ya da başkalarına güvenecek, ki o takdirde de zaman zaman zararlı çıkabilir.
ana mevzu bu değil .ana mevzu bilinçli biçimde eksik vergi ödemektir. ama mevzuatın temel esaslarını "toplum bilmiyor" tarzı bir iddia ve genelleme sonuçlar açısından manasızdır. yapılması gereken/kafaya koyulmuş satışlar sonuçta mutlaka oluyor. bundan zararlı çıkanlar olabiliyor temel kurallara dikkat etmediği için ki zaten orada da bahsettiğim "öğrenme gerekliliği" noktasına geliyoruz.
Yer İmleri