Originally Posted by
trendtakipcisi
Bazen dayanamıyorum yazmak zorunda kalıyorum. Kendi sistemini bile uygulamayan tabi sistem denirse günlük ema 5/22 (veya saatlikte 8/40), pgsus senin sistemde saatlikte 70 civarından satış veriyor ve 28 civarında alışa dönüyor, yani arada kıpraşma, düşerken ortalama yapma ve değer analizi hiç yapma diyor...sistem kullanıyorsan buna uyman gerekir...tabi tercih senin ancak burada sistemim var uygulayan kazanır gibi yorumlara gerek yok..."işini planla,planını uygula" felsefe bu, planın var gibi ancak uygulamıyorsan değer analizi yaparsın ancak uzun vadeci olduğun için, bu işleri biz 10 sene önce meta stock ta yazılımlarını yapıyorduk...sistem geliştirmek ve en önemlisi uygulamak(davranışsal finans) herkesin becereceği iş değildir.
Çok yazıyorsun, az okuyorsun...ben ema ları hisse işlemlerimde kullanıyorum dedim mi...kısa vadeli sinyali, trade amaçlı endeks endeks long/short için...orta vadeli sat/al sinyalini de portföydeki hisseleri hedge etmek/hedge i kaldırmak İçin uyguluyorum...bunu bu başlığı 2 yıldır takip eden arkadaşlar gayet iyi biliyor.
Damdan düşer gibi gelip akıl veren herkese izahat yapamam...bu cevap niteliğindeki son yazım.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri