Sayfa 769/1230 İlkİlk ... 269669719759767768769770771779819869 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 6,145 - 6,152 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    İfadelerde karışıklık olmuş olabilir. Grafik üzerindeki rakamlar doğrudur...kusa vade için saatlik periyotta 8 ve 40 saatlik ortalamaları kullanıyorum...8 saat bir güne, 40 saat bir haftaya denk geliyor...yani günlük haftalığı kırarsa gibi düşünün.
    Bazen dayanamıyorum yazmak zorunda kalıyorum. Kendi sistemini bile uygulamayan tabi sistem denirse günlük ema 5/22 (veya saatlikte 8/40), pgsus senin sistemde saatlikte 70 civarından satış veriyor ve 28 civarında alışa dönüyor, yani arada kıpraşma, düşerken ortalama yapma ve değer analizi hiç yapma diyor...sistem kullanıyorsan buna uyman gerekir...tabi tercih senin ancak burada sistemim var uygulayan kazanır gibi yorumlara gerek yok..."işini planla,planını uygula" felsefe bu, planın var gibi ancak uygulamıyorsan değer analizi yaparsın ancak uzun vadeci olduğun için, bu işleri biz 10 sene önce meta stock ta yazılımlarını yapıyorduk...sistem geliştirmek ve en önemlisi uygulamak(davranışsal finans) herkesin becereceği iş değildir.

2. Cauty para piyasalarından para kazanmaya sistematik bir yaklasim sunuyor.Bu genç ve öğrenmeye hevesli yatırımcılar için bence bir yöntem.Zaten hisse değeri yukselislere beklenen tepkiyi
    veremiyor ise bu bir şeyin yanlış gittiğinin belirtisidir.Halk bankası örneği konjonkturu gözönüne almadan ancak körü körüne. bir iyimserlikle bu hisseye aşık olanın düşeceği durumdur.Halk bankası ile ilgili ABD davası ve hükümetin ekonomik krizde devlet banka olanaklarını banka mali yapısını bozacak şekilde kullanması göz önünde iken hala bu hissede umutla kalan elbette zarar edecektir.Haa,kulağınız çok deliktir, haberler medyaya düşmeden önce öğrenecek olanaklarının vardır yada büyük bir öngörü ile doğru birkac hisseyi bulup hedef fiyatına kadar bekleyecek özgüveniniz varsa elbette büyük paralar kazanıp para derdi olmadan hayatınızı yaşarsınız.Ama arka arkaya sicramaya çalışırsanız aşırı güvenin tokadıni yeme olasılığız giderek artar.Bir zamanlar milyonlarca dolar kazanmış Nasrullah Ayan"in hikayesi güzel bir örnek.Kuveyt-İrak-ABD Savaşı'nın ilk günlerinde petrol fiyatının artacağını bekleyip,ki bircok yatırımcı için doğru öngörü idi,ciddi tutarlar ve kaldıracla long pozisyon açtı.Ancak ABD tombul parmaklar stratejik rezervleri piyasaya sürünce battı.Yani son sıçramasını yapamadı.

3. Merhabalar selamlar. Herkese paylaşımlar için teşekkürler.

0 dan temettu yatirimciligi yapcak biri icin temettu hisselerini alacak en dogru tarih nedir en dusuk maliyet olmasi adina? Temettu verdikten sonra 2-3 ay düşüp yatay seyire geçiyor sanırım çoğu hisse. Maliyetleri yüksek yakalanmamak adına soruyorum böyle genel bir tarih var mı gibi. ( Baharda verdikleri için Yaz ayları dip olup sonra tekrar toparlıyorlardır diye düşündüm ) Tecrübelerinize göre yorumlayabilirseniz sevinirim .

Ali abi sende peygamber sabrı var he
    Sen yıllardır her gelene nasıl açıklama yapıyorsun ya

Mi A1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    İfadelerde karışıklık olmuş olabilir. Grafik üzerindeki rakamlar doğrudur...kusa vade için saatlik periyotta 8 ve 40 saatlik ortalamaları kullanıyorum...8 saat bir güne, 40 saat bir haftaya denk geliyor...yani günlük haftalığı kırarsa gibi düşünün.
     Alıntı Originally Posted by Vob24 Yazıyı Oku
    Sn Cautionary,

Kisa vade icin 8 saatlik grafikte EMA 5/22 kullaniyordunjz diye not almistim?

Yoksa ekteki grafikteki gibi 1 saatlik grafikte EMA 8/40 mi kullaniyorsunuz?
     Alıntı Originally Posted by trendtakipcisi Yazıyı Oku
    Bazen dayanamıyorum yazmak zorunda kalıyorum. Kendi sistemini bile uygulamayan tabi sistem denirse günlük ema 5/22 (veya saatlikte 8/40), pgsus senin sistemde saatlikte 70 civarından satış veriyor ve 28 civarında alışa dönüyor, yani arada kıpraşma, düşerken ortalama yapma ve değer analizi hiç yapma diyor...sistem kullanıyorsan buna uyman gerekir...tabi tercih senin ancak burada sistemim var uygulayan kazanır gibi yorumlara gerek yok..."işini planla,planını uygula" felsefe bu, planın var gibi ancak uygulamıyorsan değer analizi yaparsın ancak uzun vadeci olduğun için, bu işleri biz 10 sene önce meta stock ta yazılımlarını yapıyorduk...sistem geliştirmek ve en önemlisi uygulamak(davranışsal finans) herkesin becereceği iş değildir.
    Sn trendtakipçisi,

Hisse bazında oranları yakalamak için backtest yapıyorsunuz diye düşünüyorum. Bunun için ne kadarlık gözlem süresi ve hangi sıklığa bakıyorsunuz?

Yani 2520 günlük işleme bakıp 4 saatlik değişimlere bakmak gibi düşünebiliriz. Aslında her hisse için anlamlı bir teknik sinyal vardır gibime geliyor ama onu bulmak için çaba sarf etmek gerekiyor.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Alıntı Originally Posted by pej Yazıyı Oku
    Cauty para piyasalarından para kazanmaya sistematik bir yaklasim sunuyor.Bu genç ve öğrenmeye hevesli yatırımcılar için bence bir yöntem.Zaten hisse değeri yukselislere beklenen tepkiyi
    veremiyor ise bu bir şeyin yanlış gittiğinin belirtisidir.Halk bankası örneği konjonkturu gözönüne almadan ancak körü körüne. bir iyimserlikle bu hisseye aşık olanın düşeceği durumdur.Halk bankası ile ilgili ABD davası ve hükümetin ekonomik krizde devlet banka olanaklarını banka mali yapısını bozacak şekilde kullanması göz önünde iken hala bu hissede umutla kalan elbette zarar edecektir.Haa,kulağınız çok deliktir, haberler medyaya düşmeden önce öğrenecek olanaklarının vardır yada büyük bir öngörü ile doğru birkac hisseyi bulup hedef fiyatına kadar bekleyecek özgüveniniz varsa elbette büyük paralar kazanıp para derdi olmadan hayatınızı yaşarsınız.Ama arka arkaya sicramaya çalışırsanız aşırı güvenin tokadıni yeme olasılığız giderek artar.Bir zamanlar milyonlarca dolar kazanmış Nasrullah Ayan"in hikayesi güzel bir örnek.Kuveyt-İrak-ABD Savaşı'nın ilk günlerinde petrol fiyatının artacağını bekleyip,ki bircok yatırımcı için doğru öngörü idi,ciddi tutarlar ve kaldıracla long pozisyon açtı.Ancak ABD tombul parmaklar stratejik rezervleri piyasaya sürünce battı.Yani son sıçramasını yapamadı.
    sistematik yaklaşımı ben son 10 yıldır kullanıyorum tabi böylesini değil...bu sadece al/sat noktalarını belirlemekten ziyade risk yönetimi ve pozisyon miktarlarını da içerir...bunlar makine de yazılıdır....neden çünkü doğru sistemin insan davranışlarından korunması amacıyla...halkb sadece bir örnek orada takılmayın işin felsefesini anlayın...sistem deyip işler iyi gidince sistem çok güzel deyip, kötüye gidince değer yatırımcısı olup sistemi kenara bırakıp ortalama yapmaya başlarsınız...örnekte görüldüğü gibi...gençlerin ve yeni başlayanların doğru felsefeyi anlamaları çok önemli...bunlar genel kurallar....uymayan kısa/orta mutlaka batar....bunca yıllık tecrübemde gördüğüm budur ve asla yanılmaz.

7.  Alıntı Originally Posted by trendtakipcisi Yazıyı Oku
    Çok yazıyorsun, az okuyorsun...ben ema ları hisse işlemlerimde kullanıyorum dedim mi...kısa vadeli sinyali, trade amaçlı endeks endeks long/short için...orta vadeli sat/al sinyalini de portföydeki hisseleri hedge etmek/hedge i kaldırmak İçin uyguluyorum...bunu bu başlığı 2 yıldır takip eden arkadaşlar gayet iyi biliyor.

Damdan düşer gibi gelip akıl veren herkese izahat yapamam...bu cevap niteliğindeki son yazım.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

8.  Alıntı Originally Posted by CahilCuhela Yazıyı Oku
    Ali abi sende peygamber sabrı var he
    Sen yıllardır her gelene nasıl açıklama yapıyorsun ya

Mi A1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Aslında hiç bir iyilik cezasız kalmıyor...ama sabrımın da bir sınırı var tabii ki.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 769/1230 İlkİlk ... 269669719759767768769770771779819869 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •