Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 770/846 İlkİlk ... 270670720760768769770771772780820 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 6,153 - 6,160 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    Ali Cemal abi bi ara Ege Cansen hocamız J şeklinde ekonomide düzelme bekliyordu sağlıklı olur vs. açıklamalar yapıyordu,

Bu zamlardan sonra anladım ki hoca yaşlılıktan bizim entegre şemsiyelerin j şeklindeki sapını görüyordu sanırım
    Ege hocanın dünyası ile bizimki farklı. O gelir durumu üstte olan %40 için yazıyor yazılarını. %60'ı kuyudan su çıkaran eşekler olarak görüyor. Ot versen yeter diyor. Çok ot verirsen şişmanlarlar ve iyi su çekemezler diyor.. Tüm yazıları bunun çevresinde dolanıyor.

J şeklinde düzeliriz diyorsa laf olsun diye yazmıştır yada seninde dediğin gibi o esnada şemsiyeye bakıyordur.

Onun grubu akp döneminde servetlerini onlarca kat artırdılar. Gazetede okunur olabilmek önemlidir yoksa adam yerine konmazlar. İnternettede düzenli tıklanması lazım. Tıklanmak için genele hitab eden bişeyler bulmaya çalışıyor. Tüm köşe den yazanların derdi bu. Tıklanma. O sebeple popüler konular bulup halkı düşünüyormuş gibi yazmaya çalışıyorlar. Her köşe den yazarın halk dan anladığı farklı tabi.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2. Gündem Kürtler ve Kürtçülük siyaseti.Hazine yardım kesilir ve HADEP kapatılırsa Kürt oylarının adresi akp den kopa(n)rtılan iki partiye gider mi?Kendi adıma bu iki partinin bilinçli bir şekilde kuruldukalrı günden bu güne kürt oylarına oynamalarını başından beri planlı olduğunu düşündürüyor. alicemal sizin bu konudaki düşüncenizi merak ediyorum.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by hs37 Yazıyı Oku
    Gündem Kürtler ve Kürtçülük siyaseti.Hazine yardım kesilir ve HADEP kapatılırsa Kürt oylarının adresi akp den kopa(n)rtılan iki partiye gider mi?Kendi adıma bu iki partinin bilinçli bir şekilde kuruldukalrı günden bu güne kürt oylarına oynamalarını başından beri planlı olduğunu düşündürüyor. alicemal sizin bu konudaki düşüncenizi merak ediyorum.
    Aslında Kürtler diye ayırmak bana göre doğru değil. Ama mecburen o şekilde kestirmeden konuşuyoruz. Neticede akademisyen değiliz. Hoş akp den sonra akademisyen lerin seviyeside yerlere düştü.

abd nin kurduğu hadep partisinin peşine takılan grup diyelim. Yada hadepe oy verenler diyelim. Çünki Kürt diye keskin ayırırsanız, diğer partilerin oylarınında kimisinin yarısı kimisinin daha çoğu Kürt lerden çıkar. Binlerce yılda çok melezleşilmiş. Herkesin soyunda mutlaka Kürt ler vardır. Bu ülkeyide Kürtlerle beraber savaşarak kazandık. Kürt diye ayırmak beni biraz rahatsız ediyor ama mecburen o hale getirildi. abd medyası ve uşakları yaptı bunu. Ülkeyi bölüp parçalamak için. Her neyse...

hadep oyları %10 civarı. akp ve chp nin oylarıda %20 %30 aralığında. Hali ile hadep in oyları seçim sonucunu belirleyecek düzeyde. Bu durumda herkesinde hadep oylarını istemesi mevcut siyasi düzenimizde son derece doğal.

iyi parti ve bahçeli karşı gibi gözükselerde, kendi kitlelerinin oylarını kaybetme korkusu ile hadepe düşmen gibi görünüyorlar. Ama yaptıklarına bakarsan hadepin büyümesinde etkin rol oynamış kişiler bahçeli ve akşener.

hadep, iyi parti bahçeli, akp. Hepside aynı yere hizmet ediyorlar. Farklı görüş söylemelerinin sebebi, farklı halk kesimlerine hitab etmek için. Herkes aynı kesime hitab etse, diğer grupların oyları boşta kalır.

Siyaset tamamen soytarılık. Başlarındaki kişilerin geçmişlerini araştırırsanız, söyledikleri ile alakalı kişiler olmadıklarını görürsünüz. Ben aşağı yukarı hepsini biliyorum ama burada yazamam.

Bizim ülkede meclisteki tüm siyasi partiler, kendi ceplerini doldurmak için örgütlenmiş düşük seviyeli gruplar. Halk ve halka söyledikleri araç sadece. CHP başlarda iyiydi, son 30-40 yılda tamamen abd emrine girmiş gibi görünüyor. Sağcı partilerden farkları kalmadı sayılır. Çok az bişey kaldı.

farklı şeyler anlattım da olsun o kadar.
    @NeAcaipDunya

4. vakıf bank hesap açma ücreti 158 TL..evet sadece hesap açma ücreti..kred, kart vs hiç birşey yok ve devlet bankası...
    birde emekliyim diye hemen doktora koşmayın..dönüşte eczanelerde katkı payı ile terbiye ediyorlar..

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by maltepe Yazıyı Oku
    vakıf bank hesap açma ücreti 158 TL..evet sadece hesap açma ücreti..kred, kart vs hiç birşey yok ve devlet bankası...
    birde emekliyim diye hemen doktora koşmayın..dönüşte eczanelerde katkı payı ile terbiye ediyorlar..
    Vay canına bu gerçekmi.?

Devlet bankalarından normal faizin ve koşulların altında para alan belli kesimler var. Çiftçilerin aldığına karışmazsak, diğer kesimlerin aldığı kredilerin parası bizden çıkıyor.

Kuralımızı hatırlayalım.
    "üretmeden kazanılan para diğer çalışanlardan çıkar, üretenden çıkar."

Son beş yılda 2 kez devlet bankalarının kasası boşaldığı için hazineden yani bizim vergilerimizden takviye yapıldı. İlkinde 11 milyar TL ikincide 100 milyar TL bu ara yeniden dolduracaklar. Demekki hesap açma işlemi gibi şeylerden de para alarak başkalarına para yetiştiriyorlar.

O paralar hepimizden çıkıyor. Emekli maaşlarının düşük olma sebeplerinden biride o. Sülalemde yakın çevremde çok memur emeklisi var. akp den önceki emekli maaşlarının alım gücü ile bugünki arasında negatif olarak çok büyük fark var. Yaşam kaliteleri çok düştü. Siyasetçilerin verdikleri para hepimizden çıkıyor. Kuralı hatırlayın. Haram para yiyenlerin ceplerine, çalışanların parası giriyor ağaçtan toplamıyorlar. Hoş ağaçtan da toplasalardı o para dolaylı yoldan yine bizden çıkacaktı. nasıl çıktığını örneklerle anlatmıştım.

Murat Muratoğlu'nun son yazısından bir bölüm. "Ortalama memur emeklisi 2002'de asgari ücretten yüzde 172 fazla para alırken, 2023'te ortalamayı asgari ücretin altına düşürdüler. Yine ortalama memur emeklisine 2002'den beri asgari ücrete yapılan kadar zam oranında yükseliş yansıtılsaydı bugün 23 bin 120 lira maaşları olacaktı." Şu an kaç para alıyorlardır. tahminim ortalama 10-12 bin filan. yani maaşları yarı yarıya azalmış asgari ücretli ile kıyaslayınca. Enflasyon ise asgari ücret artışlarından bile fazla. varın fakirleşmeyi siz hesaplayınki ilaveten marketlerden alınan ürünlerinde kalitesi çok düştü. Örneğin GDO suz meyve neredeyse kalmadı, domates kalmadı. Paketli ürünlerin hepsi katkılı ve katkı miktarları çok yüksek özellikle ucuz sandıklarınız da. Bazı paket köftelerin içinde et yok tamamen soya hamuru boya ve eklenmiş köfte kokusu kimyasalları vb. İçine doğal ürünler koysa fiyatı 2 kat fazla koyması gerekecek, o zamanda müşterilerinin çoğu alamıyor. Batacak. Mecburen koyuyor.

Peki millet aynı miktarda çalıştığına göre neden halkın %60'ı 30 - 40 yıl önceye göre fakirleşti.?

Diğer %40 çok zenginleştide ondan. Kuralımız neydi, "Sürekli aynı miktar çalışan veya daha az çalışan veya hiç çalışmayan birinin cebine daha çok para girmeye başlamışsa, o para MUTLAKA VE MUTLAKA diğer çalışanlardan çıkıyordur."
    Devlet eli ile aktarım yapıldı. Siyasetçiler yaptılar.

Vakıfbank'ın aldığı 158 TL ler birleştirilip kredi olarak 100 milyon dolar yapılıp birine verildi. O kişi battım dedi parayı geri ödemedi. Ödemeyince banka kasası boşaldı ve emekli maaşlarından, başka yerlerden kesip o kasayı defalarca doldurdular. Kasayı dolduran kalabalıklar fakirleşti, battım diyerek 100 milyonu cebine indirenle çevresindekiler zenginleşti.
    Bu net örnekti, gri örnekleri anlaması zor yazması uzun.
    Son düzenleme : alicemal; 09-01-2023 saat: 14:25.
    @NeAcaipDunya

6. şemsi yatıman kırşehirin ünlü halk ozanı...bakın uzaylılar hakkında nasıl bir halk türküsü yapmış
    sayın,alicemal gibi hoşgeldiniz diyor..dinlemenizi tavsiye ederim...
    tamda bugunleri anlatıyor
    Şemsi Yastıman - Uzaylılar hoşgeldiniz â۠Yandex video arama

https://yandex.com.tr/video/preview/5176305231572802638
    ''Yatırım Tavsiyesi Değildir'' görüşlerim tamamen şahsi düşüncelerim olup beni bağlar

Zaten asgari ucretli emekliden düşük maaş alması çok saçmaydi.
    ...

Gecen senelerde 200 -300bine alinan bir daire simdi 2-3 milyon bandina oturdu...
    Bu kazanilan para bilin bakalim kimlerden cikti..

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by kemer77 Yazıyı Oku
    Zaten asgari ucretli emekliden düşük maaş alması çok saçmaydi.
    ...
    Bu yaklaşım doğru değil. Asgari ücretle emekli maaşını SEVİYE AÇISINDAN GÖSTERGE OLARAK karşılaştırıyoruz. HAK EDİYORMU ETMİYORMU diye karşılaştırmıyoruz.

O az almalı bu çok almalı dersek elma ile armutu karşılaştırırız.

Ama asgari ücretli ne kadar maaşı hak ediyor, emekli ne kadar maaşı hak ediyor diye incelersek o zaman doğru yapmış oluruz. Karşılaştırma değil hak etme konusu.

Asgari ücretli çok az alıyor neden.? Bak şimdi doğruya götürüyorum seni. batı ile aynı eğitimde, aynı işi yapan Türk asgari ücretli batılıdan çok daha az alıyor.

Bak bizle batı asgari ücretini karşılaştırırsın.

Emekli grupları arasındaki yaptığı işe göre karşılaştırmada yaparsın. Örneğin "vekiller 2 yıl vekillik yapıp vekil hakları ile emeklilik kazanıyorlar, mecliste oldukları saati toplasak ayda 10 saat etmez ama TR nin en yüksek emekli maaşını alıyorlar. Diğer yanda öğretmenler günde 8 saat AĞIR çalışıp yinede vekilin aldığının 4 te birini alamıyorlar." Diye karşılaştırabilirim.

Yaptığı işle hak ettiğini karşılaştırıyorum. HAK ETME OLAYI.

Umarım anlatabilmişimdir.

Asgari ücretli ile emeklinin maaşını hak etme açısından karşılaştırmak çok yanlış ve tehlikeli.

Asgari ücretli çalıştığının karşılığını alıyor, emekli 25-35 yıl çalışmış devlete aylık gelirinin bilmem ne kadarını ödemiş, emekli olunca verdiğinin karşılığını alıyor. hesap kitap meselesi. "Asgari ücretliden az yada çok alacaksın, alamazsın" diyemezsin. hak ettiği neyse almalı. Oda verdiği paradan hesaplanıyor.

Biz kıyası nasıl yapıyoruz. Seviye bazında.

Örnekle açıklayayım.

Asgari ücretlinin 2020 yılında emeği hesaplanmış 100 TL hak ediyorsun al denmiş.
    En düşük emekli maaşını alan grubun 2020 yılında, geçmişte çalışırken ödediği paralardan hak ettiği hesaplanmış 100 TL hak ediyorsun al denmiş. Niye bunu alıyorsun demedik bunu çalışarak HAK ETMİŞLER.

Olmuş 2030. Aradan 10 yıl geçmiş, asgari ücretli 200 alıyor emekli 300. 2020 yılına uyarlarsan asgari ücretli 50TL çıkıyor emekli 100 TL.

Yani ya ikisine birden yada sadece asgari ücretliye haksızlık yapılmış. Problem emekli nin 100 alması değil asgari ücretli nin maaşının yani alım gücünün düşmesi. Bunu nereden anladık. 2020 de seviyesini bildiğimiz asgari ücretli ve emekli maaşlarının kıyaslamasından. Emekli ve asgari ücretliyi birbirleri ile değilde simit alma hesabı ilede ölçebilirdik. hangisi zarar görmüş ortaya çıkardı. Kolay olacak diye ve ikiside aynı anda gündem olduğundan birbirleri ile SEVİYE açısından kıyaslanmış ki seviye olarak kıyaslamak doğru. Sonra hangisi haksızlığa uğramış onu hesaplamak gerekir. Maalesef kalitesiz gazetecilerde onu yapacak beyin yok. Gerçekte ikiside haksızlığa uğruyor.

Emekliye az verelimde asgari ücretliyle aynı olsun demek saçmalık. Neyi hak ediyorlarsa vereceksin. Olay HAK ETME olayı.

Daha nasıl anlatayım bilmiyorum. Gri olay, hesap kitap, hak hukuk, ekonomi filan az bilene nasıl anlatılır daha.

.
    Son düzenleme : alicemal; 09-01-2023 saat: 22:40.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 770/846 İlkİlk ... 270670720760768769770771772780820 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •