Burgan dolar vadeli oran alan varmı?
Burgan dolar vadeli oran alan varmı?
Yok indiremez. Ben de öyle biliyorum.
Bu petrol ülkelerinin kendi para birimleri kağıt üzerinde var sadece. Hepsinin arkaplanı dolar.
Bulgaristan'ın parası Leva da aynı. 1:2 oranında Euro'ya pegli. Leva diye kendi başına hareket eden bağımsız bir para birimi yok. 1 euro = 2 leva
Emir demiri keser ama o zaman kuru dengede tutmak müdahale etmesi gerekiyor bu daha zor.
Belkide daha doğrusu faiz artırmazsa pegi koruduğu sürece bu ülkelerden kredi çekip amerikan kağıtlarına yatırırsan risksiz kazanç elde edebilirsin.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sizce dolar mev oranlarında artış olurmu?
zor.. hükümet kkm den kaçış olmasın diye sıkıştırıyor bankaları.
kamuya %3 üst sınır koymuşlar halihazırda.
özel bankalar da çok ileri gidemiyor; hükümet baskısından. ama bi yandan da dışarda artan dolar faizi yüzünden verebilecekleri kadar vermeye çalışıyorlar.
ben yine de çok yükselebilceğini düşünmüyrum dolar faizinin; buralarda devam eder. ( 2.5 - 5 arası gibi)
abd başta olmak üzere gelişen , gelişmiş nas lı olup olmayan arablar arka arkaya 75 baz puan faiz artırıyorlar bizim mb halen tüm faizler politika faizine yaklaşacak adımlar atacakmış
bizimle eğlenirler , taşak geçerler .........
Medari iftiharımız merkez bankasının şeysi,
muhteşem sunumları ile göz doldurdu.
mükemmel tespitlerde bulunarak göğüsümüzü kabarttı.
liyakat sahibi olmak bu işte.
![]()
Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.
Yer İmleri