Euroya karşı çok kötü performans gösteren dolar 3 ayda yüzde 6 kazandırırken,
en iyi PPF yüzde 10 artmış. Bileşikte daha fazla olabilir.
Ancak bu kadar riske yüzde 4 lük fark yerine dolar tutmak ANA PARANIN SİGORTASI düşünüldüğünde daha makul değil mi?
Ki 3 ayda neyin fiyatı yüzde 10 dan fazla artmadı...
Satın alma gücü olarak da (ithal ürünler dışında) zaten PPF larda da para erimiyor mu?
Parayı korumak için Taksi plakası vs gibi bir yere mi yönelmek lazım.
KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
Sadece Kendi Düşüncelerimdir. Buna göre işlem yapmayınız.
MÜSİAD Başkanı Burhan Özdemir, yıl sonu dolar beklentilerinin ihracatçı açısından 45'in altına düşmemesi gerektiğini belirterek, "Faiz indirimi temmuzda değil eylülde gerçekleşirse çok geç olur" dedi.
Kaynak : CNBC-e
Antalya'da yurt dışında yaşayan bir kişiye ait taşınmazı sahte belgelerle satmaya çalışan 4 şüpheli polis ekiplerince yakalandı. Şüphelilerden biri tapu müdürlüğünde suçüstü yakalanırken, diğer 3 kişi şehirden ayrılmak üzereyken gözaltına alındı.
Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, MİT mensuplarının kimliklerini ifşa ettiği gerekçesiyle 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, mahkeme beraat kararı verdi.
Özdağ, "MİT'i çok iyi bilirim, kaldı ki bu konuda MİT benim hakkımda suç duyurusunda bulunmadı. Benim ifşa ettiğimi düşünmüyorlar, benim ifşa etmeyeceğimi de biliyorlar. İfşa edilmiş bir şey zaten ifşa edilemez. Ben rahmet diledim, onun dışında da bir niyetim yoktu." dedi.
eyanların ardından görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, suçun yasal unsurları oluşmadığından Özdağ'ın beraatı yönünde mütalaa vererek mahkemeden, MİT mensuplarının isimlerini ilk açıklayan kişi veya kişilerin tespiti için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını istedi.
Mahkeme, "suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle" sanığın beraatına hükmetti.
Kaynak : Anadolu Ajansı
İyi de herkes suç yok diyorsa adam neden yattı?
Haziran Ayı Reel Getiri Oranları
DİBS, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %1,73, TÜFE ile indirgendiğinde ise %2,82 oranında en yüksek reel getiriyi sağladı.
Euro, Yİ-ÜFE ile %1,50, TÜFE ile %2,59 oranında yatırımcısına kazandırdı.
Mevduat faizi (brüt), Yİ-ÜFE ile %0,98, TÜFE ile %2,06 oranında getiri sağladı.
Külçe altın, Yİ-ÜFE ile %0,62, TÜFE ile %1,71 oranında getiri sundu.
Amerikan Doları, Yİ-ÜFE ile %0,70 ve TÜFE ile %0,36 oranında kaybettirdi.
BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE ile %2,16 ve TÜFE ile %1,10 oranında yatırımcısına kaybettirdi.
3 ve 6 Aylık Getiriler
Külçe altın, üç aylık değerlendirmede Yİ-ÜFE ile %10,35, TÜFE ile %12,33 oranlarında en yüksek reel getiriyi sağladı.
Aynı dönemde BIST 100 endeksi, Yİ-ÜFE ile %14,03 ve TÜFE ile %12,49 oranlarında en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.
Altı aylık değerlendirmede külçe altın; Yİ-ÜFE ile %22,37, TÜFE ile %21,37 oranlarında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağladı.
BIST 100 endeksi ise Yİ-ÜFE ile %18,29 ve TÜFE ile %18,96 oranlarında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.
Yer İmleri