Sayfa 78/505 İlkİlk ... 2868767778798088128178 ... SonSon
Arama sonucu : 4040 madde; 617 - 624 arası.

Konu: AKENR - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.

Alıntı Originally Posted by denizlilicive Yazıyı Oku
    Bu yılın tahmini favök değeri üzerinde çalışan bir arkadaş var mı?
    müdür bizim cfo'yu odasına çagırmıştır, özel dosya üzerinde çalışıyorlardır şimdi

ne kadar kurcalarsa o kadar kotü bilanço geliyor

Bay wasaban, sayın anyoranza

Sizce bizim iyi aile çocugu dinçkökler kemah haberini neden şimdi kap'a gönderme ihtiyaci duydular

Milyar dolarlık santralin kepenklerini aylarca kapalı tutarken bile haber verme geregi duymamışlardı.

Bir tahmininiz var mı?

Ne diyor açıklamada?
    01.04.2009 tarihli *** lisansın sahibi bulunduğu Kemah Barajı ve Hidroelektrik
    Santrali projesinin izin ve müsaadelerinin tamamlanması, projenin hayata
    geçirilmesi için teknik ve finansal uygun koşullar beklenirken .... ***Şirketimizin öncelikli hedeflerindendir.***

13.5yıldır masal anlattıkları yetmiyor, utanma sıkılma da yok..öncelikli hedefe bak çay demle.

Söz konusu davada ilk derece mahkemesi tarafından dava
    konusu idari işlemin istinaf yolu açık olmak üzere iptaline karar verilmiştir.

mesela bunu duyurma gereği duymamış.

sorsan yatirimcilarimizi korumak icin duyurmadik derler...

3.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku

Sizce bizim iyi aile çocugu dinçkökler kemah haberini neden şimdi kap'a gönderme ihtiyaci duydular

Milyar dolarlık santralin kepenklerini aylarca kapalı tutarken bile haber verme geregi duymamışlardı.

Bir tahmininiz var mı?

Ne diyor açıklamada?
    geçirilmesi için teknik ve finansal uygun koşullar beklenirken .... ***Şirketimizin öncelikli hedeflerindendir.***

13.5yıldır masal anlattıkları yetmiyor, utanma sıkılma da yok..öncelikli hedefe bak çay demle.

Bunlar kadar karaktersiz yönetici yok !!

4.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku

Bir tahmininiz var mı?

Ne diyor açıklamada?

Kemah HES Projesine bölgeden çok ciddi bir halk tepkisi var. Daha çok ideolojik bir tepki bu. Defaatle mahkemelik oldu proje.
    HES'lerde genellikle ÇED raporları mahkemelik olur sık sık. Ancak SKHA (Su Kullanım Hakkı Anlaşması)'nın mahkemelik olduğunu ve iptal edildiğini ilk kez duyuyorum. Açıkçası içeriğinin %99,9'u matbu bir belge olan o anlaşmanın ne gerekçe ile iptal edildiğini de çok merak ediyorum, araştıracağım.

KEMAH HES PRojesinde Demiryolu relokasyonu başlı başına bir problem zaten. Demiryolu relokasyonu devlet tarafından yapılmadığı sürece projenin fizibl olması mümkün değil. Devletin de o relolasyonu yapmaya niyeti yok. Cengiz/Özaltın'ın Murat Nehri üzerindeki Kalehan projelerinde demiryolu relokasyonlarını devlet yaptı. Karasu üzerinde Kemah HES'in mansabındaki Bağıştaş HES'in demiryolu relokasyonunu ise IC İÇTAŞ kendi yaptı. Kemah'ta Devlet yapmaz, AKENR (maliyet) yapamaz..

Yani KEmah projesinin yapılma ihtimali yok.

1- AKENR'in son 10 yıldaki finansal durumunu düşününce yapılması finans bulunamayacağı için mümkün değildi ve yapılmaması da iyi olmuştur.
    2- Kanaatimce AKENR şirket idaresini düşününce maliyetin şişeceğinden de yapılmaması olumludur.

Sonuç olarak bana sorarsanız açıklama olumlu bir açıklamadır.

KY açısından "Olumsuz" gibi görünmesi, 15 yıllık b.mb.k bilançolardan sonra ilk defa pozitif bilançoların gelmesi muhtemel dönemlerden önce KY silkeleme için kullanılabilecek olması açısından değerlendirilmelidir.

5. Ağustos AUF değerleri açıklandı. Doğal gaz için 3172,01 TL... Temmuz ayı için 2902,62 TL idi.. Temmuz ayı üretiminde saatlik üretimlerde iki rakam arasındaki fark 51 milyon TL olmaktadır. Yani temmuz uzlaştırma sonuncunda AKENR 51 milyon TL daha fazla tahsilat yapacaktır.

Alıntı Originally Posted by anyoranza Yazıyı Oku
    Kemah'ta Devlet yapmaz, AKENR (maliyet) yapamaz..

Yani KEmah projesinin yapılma ihtimali yok.

Sonuç olarak bana sorarsanız açıklama olumlu bir açıklamadır.

KY açısından "Olumsuz" gibi görünmesi, 15 yıllık b.mb.k bilançolardan sonra ilk defa pozitif bilançoların gelmesi muhtemel dönemlerden önce KY silkeleme için kullanılabilecek olması açısından değerlendirilmelidir.
    Bu hayırsızlara yaptırmasınlar da zaten.

Ama bunlara yaptırmıyorlarsa bari yapabilene devretsinler. Sular akar deliler bakar misali 13 yıldır aval aval seyrediyorlar.

Mızrak çuvala sığmıyor. Fiyatlar ortada. 1 aylık fark 51 milyonsa anapara kimbilir kaç paradır

bunu yazınca anlamayanlar çıkıyor.
    ben biliyorum kaç para oldugunu. anlamayanlara beleş hesap yapip onlerine koymayalim bu saatten sonra.
    çok merak eden eski mesajlari bir zahmet okusun

7. Eski mesajları okudum da siz böyle diyince yanlış çok şey de yazılmış iyisi mi burayı çok da okumamak. Bir zoren akenerji karşılaştırması yapılmış ki komple yanlış bilgiler.

Alıntı Originally Posted by denizlilicive Yazıyı Oku
    Eski mesajları okudum da siz böyle diyince yanlış çok şey de yazılmış iyisi mi burayı çok da okumamak. Bir zoren akenerji karşılaştırması yapılmış ki komple yanlış bilgiler.
    o karsilastirmayi hatirlamiyorum ama kim yaptiysa çok ayıp etmiş. uretim portföyleri bile farkli.

aynı sülalenin soyu olmaları açısından belki kıyas gotürür, başka da bir benzerlik göremiyorum

Sayfa 78/505 İlkİlk ... 2868767778798088128178 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •