Ya da bu iktidar gidip yeni bir iktidar ile adam gibi bir ekonomi politikası izlenmez, üretim ekonomisine geçilmezse (bu iktidar ile olmayacağı açık), ya da okkalı bir faiz artışı yapılmaz ve kısa süreliğe yükselişe ara verilmezse (yükselişin durması değil, kısa süreliğine duraksaması) dövizde yön hep yukarıdır.
Aksini düşünmek bile abesle iştigaldir.
sizce araba almak için uygun zaman mı?
-ben uygun olmadığını düşünüyorum.
araba fiyatlarını 2 unsur tetikledi.
coronadan dolayı üretimde azalma ve coronadan dolayı toplu taşımanın tercih edilmemesi ve özel araca rağbet.ARZ AZALDI-TALEP ARTTI..
bu 2 unsur araba fiyatlarının reel olarak çok artmasına sebep oldu.
salgınların 18 ayda bittiğini göze alırsak, şu zamanlarda bu fiyatlardan araba alan acaba zirveden mi almış olur?
ATLADIĞIM BİR KONU VAR MI?
üretim ekonomisi iyi güzel ama ülkedeki pek çok yer ekonomik olarak aktif değil..
ilk yapılması gereken nufusun anadoluya dagıtılması..
nasıl ki bölgesel teşvikler var fabrikalar için.. aynı mantık.. devlet yardımı almak istiyorsan anadoluya gideceksin.. istanbulda devlet yardımı alıp sistemi kilitlemek olmamalı..
nufus dagıtıldıktan sonra büyük şehirlerde düşecek olan yatırım ihtiyacı anadoluya kanalize edilecek, ve ayrıca buyuk sehirlerdeki verimlilik artışı (trafiğin azalması vb) genel resimde büyük bir momentuma neden olacaktır..ondan sonra çok rahat üretim ekonomisine geçilir.. çalışmayana para verilmemeli.. anadoluda pek çok fırsat var..
diğer yandan.. gelen iktidarın oy deposu olması nedeniyle çalışmayanlara para vermesinin önüne geçilmesi için vergi reformu olmalı.. herkes beyanname vermeli..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
araba fiyatları ile arz talebin alakası ?? zayıf..
araba yurtdışında 20 bin dolar diyelim.. coronadan sonrada aynı rakam.. öncesinde de..fazla değişmedi..
ne değişti peki ?? ÖTV.. TR de 20 bin dolarlık araba 40 bin dolar oluyorsa bunun nedeni kdv + ötv dir..
bu ilkel zihniyetin israfını finanse etmek için uydurduğu zulüm vergisi..
artışın tek nedeni budur..
ve zulümdür..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Atladığınız konu sürekli arttırılan vergiler. 3 araba alıp, 2 sini devlete hediye ediyoruz. Batık ekonomide vergileri azaltmayacaklarına göre fiyatların zirvede olup olmadığı tartışılır.
Saniye farkıyla siz önce göndermişsiniz cevabı.![]()
Dakika farkıyla da cevap gönderen olmuş. Yaşlılık işte, Yavaş kalıyorum.![]()
Yer İmleri