Saka bi yana alasim var hgyo 1 tl olur gibi
Saka bi yana alasim var hgyo 1 tl olur gibi
Warren Buffett 1 milyar dolarlık hisse geri alımı yapmaya karar vermiş. Eğer bu adam ABD ekonomisinin ve borsasının yakın/orta vade geleceğini karanlık görüyor olsaydı böyle bir karar alabilir miydi?
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
ABD borsaları tarihi zirvedeler ama buna rağmen şirketlerin hisse geri alımı programı açıklamaları da zirvede. 2018'de hisse geri alımlarında ABD'de rekor kırılıyor ve bu sene ilk defa 1 trilyon dolardan fazla hisse geri alımı yapılmış olacak.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Bunlar kaz gelecek yerden tavuğu esirgemezler[emoji6]
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Maalesef GYO'lar hemen her zaman DD'ye göre ciddi şekilde iskontolu işlem görürler. Tüm sektör böyle. YO'lar da buna meyilliler. Eğer halka açıklık oranları %51 olsaydı ve imtiyazlar da olmasaydı böyle bir durum ortaya çıkmazdı çünkü bu şirketler borsada satın alınıp güzel bir kâr ile tasfiye edilirdi, öte yandan böyle olacağı bilineceği için de pratikte iskonto oranı da buharlaşmış olurdu ve hisse DD'ye yakın bir yerden işlem görüyor olurdu.
Yer İmleri