Şuan borsamız öyle bir hal aldı ki , her hissede ya gruplar var , ya patron ve adamları manüpüle ediyor , yada çeteleşmiş spekülatörer işlemlerle yatırımcıları soymaya çalışıyor! Halka arz hisselerinden belli en basitinden ! Misal Cates , halka arz et 60 TL 80-90 civarına götür ve sonra 40 TL arz fiyatının % 50 altına çek , sonra Tweeterda ve diğer sosyal mecralarda şirketin çok borcu var diğer şirketlerininde çok borcu var onun için halka arz edildi , borç batağında şirket diye insanları korkutarak sattır ve sonra tavan tavan götür !! Yetkililer duyuyorsa eğer incelesinler halka arzdan beri işlem yapanları bakalım ne çıkacak! Sadece Cates mi , şuan borsada kaç hisse var bağımsız sadece yatırım yapanların işlemleriyle fiyatlanan !? Hisse çıkmasın diye yükselen piyasada satış baskısı kurmalar , düşen piyasada açığa satışlarla fiyatları aşağı çekmeler , birgün +4 yapıp ertesi gün -8 yapmalar , sosyal medyayıda kullanıp yatırımcılarda algı yapmalar ! İnsanların elinden alınca tavan tavan yaparak alım fırsatı bile vermeden yükseltmeler ! Öyle bir girdabın içine düştükki aylarca yıllarca ekrana bakmadan bekleyenlerin dışında borsadan para kazanmak imkansız hale geldi maalesef ! Erbos gibi karlı bir şirket 2 yıldır aynı fiyatlardan nasıl işlem görüyor !? Endeksin 2 yıldaki artış oranı x7 , aynı sektördeki hisseler günlerdir tavan tavan gidiyor ve bu + 5 bile yapmıyor ! Hergün derinlikli ekrandan takip ediyorum , hisseye ne zaman alış gelse birileri bilerek hisseye basıyor ! Takasta yabancı alışıda olan ve genelde toplu olan bir hisse endeks kadar bile yükselmiyorsa alenen hissede baskı yapılıyor demektir ! Onların Allah belasını versin ve dilerim tez zamanda bize yaşattıkları burunlarından fitil fitil gelsin! SPK artık bunları piyasalardan temizlemeli ve güven oluşturmalı , yetkililere de sesleniyorum , bu olanlara artık müsade etmeyin ve yatırımcıların yatırımlarının soyulmasına izin vermeyin. Sadece Erbos için değil tüm hisse senetlerinde yapılan, misal herkesin bildiği gibi İhlas holding vb. şirketler başta olmak üzere , Hissesi olanları yıllardır sömüren şirket sahipleri dahil , alavere dalavere yapan herkese gerekli en ağır yaptırımların yapılmasını istiyorum , diliyorum , arz ediyorum.... Y.t.değildir....
Yer İmleri