İstemedende olsa ekonomiye gelmem gerekiyor.
Türkiyenin 3. çeyrekte %1.6 büyümesi MUCİZE. Bana kalırsa en az %7 küçülmüşüzdür.
akp den önceki krizleride biliyorum. Hangi ürün üretimi ne kadar düşerse ekonomiye etkisi ne olur, biliyorum. Elektrik benzin zamlanırsa enflasyone etkisi ne olur biliyorum.
Ama akp ile beraber tüm hesaplama yöntemleri bir çok kez değiştirildiği için, artık veriler tamamen uydurma haline geldi.
Tabi benim portfoyume göre %1.6 değil %10 artış açıklasalar daha iyiydi.?
Neyi tercih ederdim.?
Ülke %7 küçülsün ama devlet %10 kalkındık diye açıklasın benim portfoyumde bol para kazansınımı isterdim.?
Yoksa ülkede gerçek %7 küçülme rakamı açıklansın benim portfoyum zarar yazsınmı isterdim.?
Tabiki gerçek veriler açıklansın isterdim.?
İşte muhteşemliğim buradan geliyor. Ne kadar mükemmelim yarabbi, insanın inanası gelmiyor.!
Sizde inanmadınız tabi.! Normal siz maymunsu insansınız, ben değilim. Sizin maymunun doğasına uygun hareket etmeniz son derece doğal, o sebeple üzülmenize gerek yok.
%7 zarar açıklansa ben yine kaybetmezdim. Ona göre oynardım. Şu an baştakilerin karakterine göre oynuyorum, başta düzgün veri açıklayan düzgün insanlar olsaydı ona göre oynardım. Bu sefer hepimiz kazanırdık çünki başta düzgün insan varsa, ülkede hırsızlık soygun olmaz, her şey düzgün işler, BIST de düzgün işler, ve düzgün oynayan düzgün kazanırdı. Manipulatörler cezalandırılır, gizli anlaşanlar cezalandırılır. Ülke kalkınır, kalkındıkça gelir hepimize yayılırdı.
Yan, %7 düştük diye açıklanması ile zarar etmezdim, tersine çok daha fazla kazanç elde ederdim. Herkeste becerisine göre az çok kazanırdı çünki BIST endeksi dansöz gibi spekülatörlerce indirilip çıkarılmazdı anlamsızca.
Dürüstlük, onurlu ve haysiyetli olmak böyle güzel bişey işte..
Yer İmleri