Sayın Friendly_1980,
Böyle bir kredi alırsanız risk algınız düşük olduğu için kalkıp sabit getirili Borçlanma araçları fonuna mı yatırırsınız yoksa birazcık inceleme yaparak ve risk alarak getirisi daha fazla olan ve burada arkadaşların tartıştığı Değişken, Hisse veya Fon sepeti fonlarına mı yatırırsınız? Bu kadar kredi çekip neden son 3 ay içerisinde getirisi açısından 263. (NZH) ve 269. (OSD) sıradaki fonlara yatırayım ki? Ben kredi çekip sabit getirili fonlara yatırım yapın demedim ki. Eğer böyle bir risk algınız var ise zaten sizin açınızdan uygun olmayacağı aşikar. Son 3 ayda (çektiğiniz kredinin faizini karşılayacak) %10 üzeri getiri sağlayan toplam 147 adet fon varken örnek verdiğiniz fonlar çok ilginç geldi.
PS:
a) Bu arada bahsettiğim kredi tutarının çok üzerinde bir yatırım tutarım var ve bu miktar tamamen alın teriyle kazanılmıştır. ;)
b) Birkaç ekonomist ve kanallardaki yorumu okursanız bu yöntemin şahsen benim öngördüğüm bir yöntem olmadığını, mevcut beton yatırımcısı 5 büyük şirketin milyon dolarlarla uyguladığı bir yöntem olduğunu görürsünüz. Mevcut faiz politikasının amacı ne sanıyorsunuz? Onların uyguladığı metodun mikro seviyede küçük yatırımcı tarafından nasıl uygulanabileceğini göstermek amaçlı bir önermeydi benimki.
bi soru sorduysan her türlü yanıta açık olman gerekir. birincisi ben sadece osd ve nzh diyorsun demedim, sabit en yüksek getiri bunlarda olduğu için örnek verdim çünkü kredi parasıyla yapılabilecek başka birşey hayal bile edemiyorum. ya sen parayı yatırdığın an dünya borsalarında ayı piyasası başlarsa? yada geri viteslerin reyizi faiz indirimi en büyük hatamızdı deyiverise? dolar cehenneme kadar düşer. osd'nin o sıralamada kaç kez ilk 10'a girdiğine tanık olmamışsın belliki bu da kırmızı ışık. yatırımda risk alınır ama büyük risk alınmaz ona kumar denir. riskli araçlarda kredili işlem yapmayın diye bağırıyor o dediğin ekonomi kanalları hergün. ikincisi dediğin o beton baronlarıyla yarışacak seviyede görüyorsan kendini neden olmasın gir tabiki diye de belirttim. üçüncüsü bu tutarın çok üstünde birikmiş paran varsa ve şansına güveniyorsan elindeki para zaten sana 8 ay içinde bi 100k daha yapar niye böyle bi krediye ihtiyaç duyasın burda biraz mantık hatası var. sen bilirsin bunlar benim tecrübelerim sen yine farklı fikirlere de bak tabi.
Son düzenleme : friendly_1980; 26-11-2021 saat: 04:17.
Arkadaslar yapmayin kredi cekip sakin yatirima kalkmayin. Sonra gelip aglarsiniz. Ayrica bazen faizli fonlar osd nzh gibi iyo getiriyor donemine gore tabi. Her zaman durulmamak sartiyla.
Ben de bunun farklı çeşidini düşünüyordum, kamu bankalarında sıfır ev kredileri 1.20 olmuş, fonlardaki paramın bir kısmı ile ile peşin vererek 1+1 ev almayı düşünüyordum, acaba sadece peşinatını verip kalanı kredi ile almak daha mı iyi olur.
Çoğunluğu borçlanma ve değişken olmak üzere fonların getirisi kredi faizinin üzerinde olur mu acaba? şimdilik çoğu fon iyi gidiyor ama ileride ne olur belli olmaz tabi, bir yandan da evin değer artışı olacak bu faktörlere göre düşününce peşin mi? kredi mi? karar veremedim.
Merkez Bankasit modellemesine göre seneye enflasyon minimum %35 olacak. Bankalar ise %17 yıllık maliyet oranıyla kredi veriyor. Uygun ev bulduğunda fırsatı kaçırmamak lazım.Zaten bankaları da konut kredisinden kar etmediği için kredi kullanmak istediğinizde ellerindeki tüm yan ürünleri size satmayı mecbur tutuyor. Hükümetin bu politikası borçlanan insanlara yarıyor.
Tam her şey iyi derken yeni varyant yüzünden satış dalgası başladı. Asya -2 -3 seviyelerinde
Yer İmleri