Originally Posted by
2onur2=
ÇBS PRİNTAŞ OTO BOYA VE GEREÇLERİ SANAYİİ A.Ş.
Sayfa No: 3
SERİ:XI NO:29 SAYILI TEBLİĞE İSTİNADEN HAZIRLANMIŞ
YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU
olarak sıralanabilir.
1. İşletmenin Üretim Birimlerinin Nitelikleri:
Şirketimizin iştigal konusu olan oto boyaları üretimini ÇBS Oto Boyaları A.Ş.’den
kiralanmış olan fabrika binası ve tesislerinde yapmaktadır.
Üretim Birimleri:
∗ Sanayi ve Otomotiv Boyaları; Otomotiv sanayi için üretilen boyalar iki ayrı grup içinde
toplanmaktadır. Bunlar otomotiv tamir boyası olanlarla, Toyota,Honda ve Hyundai
(Türkiye) firmaları için üretilen son kat oto boyaları olarak gruplandırılmaktadır. Sanayi
boyaları içinde ise sanayi kullanımına uygun boyaların yanı sıra çizgi boyası gibi özellik
arzeden yol boyaları da üretilmektedir.
2010 ve 2009 Yılı Üretim Miktarı:
2011 Yılı 2010 Yılı
Üretim Üretim
Toplam 369 354
2. Faaliyet Konusu Mal ve Hizmet Üretimindeki Gelişmeler:
Şirketimiz 2008 yılında da ürettiği ürünler ile Türkiye’nin önde gelen Otomobil üreticilerine
sağladığı mal ve hizmetleri sağlamaya başarıyla devam etmiştir. Bu dönem içerisinde hiçbir mal ve
hizmetiyle ilgili kalite şikayeti almamış ve ürüne dönük problem yaşamamıştır.
Kalite nedeniyle gerek OEM ve gerekse Tamir Boyaları grubunda iade olunmuş bir ürünümüz
yoktur.
Gerek “OEM†ve gerekse “Tamir Boyaları†alanındaki üretim ve hizmetlerimizi artırmaya dönük
olarak, Güney Kore firmalarıyla işbirliğine başlanmış olup; bu işbirliği 2006 yılı içerisinde
geliştirilerek iş hacmimize olumlu katkılar sağlamıştır.
Ayrıca, Toyota Türkiye tesislerinde denemelerine başlanacak olan su bazlı son kat boyalarında
kullanılmak üzere. üretimine başlanacak olan iki komponentli Vernik ve Sertleştiricin de
Türkiye’de ÇBS tesislerimizde üretilmesine karar verilmiştir. Bu üretimlerin gerçekleştirilebilmesi
için gerekli olacak ilave ekipman, alet ve donanımlar için gerekli hazırlıklar tamamlanmıştır.
Hyundai Türkiye tesisleri için, otomobilin iç alanlarındaki boyamalarda kullanılmak üzere Güney
Kore de yerleşik DAIHAN BEE CHEMICAL firmasından ithal etmekte olduğumuz astar ve “soft
touch†son kat boyalar 2006 yılının son çeyreğinden itibaren ÇBS Printaş tesislerinde deneme
üretimine başlanmıştır.
Öyle ümit ediyoruz ki; otomotiv sektöründe kazanmış olduğumuz tecrübeler ve yeni atılımlarla
ulusal alandaki başarılar şirketimizi uluslararası alana da taşıyacaktır. Bu konulardaki
çalışmalarımız da aralıksız olarak devam etmektedir.
Yer İmleri