Sayfa 799/1230 İlkİlk ... 299699749789797798799800801809849899 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 6,385 - 6,392 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Tahmin etmiştim bunların yazılacağını.Orda yanılsama var.Parekende şirketleri bu ara stok yapmaya çalışanlar yüzünden iyi ciro yaptılar.Misal ben 20 gün önce migrostan nerdeyse 4 ay bana yetecek kadar alışveriş yaptım.E ne oldu şimdi 4 ay migrosa uğramam.Vatandaşın alış veriş gücü alım gücüne bağlıdır.Bu ara işsiz kalan,işi azalan insanlar nasıl harcamalarını artıracak da bu şirketlere uzun süreli ciro artışı yaptıracaklar.Gıda ,parekendedeki bu ara olan iyilik sürekli olacak bir şey değil sizleri yanıltmasın.
    Gene aynı düşünüyoruz hocam, onlar peşin sattılar şimdi yatacaklar , vatandaş 15 günde bir markete gider nüfüs çoğalmadı, insanlar önceden aç gezmiyorlardı,var olan insanlara yeni bir mide de takılmayacağına göre totalde değişen bir şey yok.
    fark sadece diğerlerinden farklı olarak işlerinin aksamamış, durmamış olması.

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Arkadaşlar geçen yıl sonu olan rallide dart oynar gibi hisse seçsen kazanırdın.E satmadıysan elinde patladı o zaman alanlar halen zararda.83 de nakitte olup o hengamede borsaya girip şimdi çıkmak baya ustalık ister.Ama unutmayın aynı mantıkla 98 bin endekste 95 bin endekste dalanlar da oldu borsaya.Onlar zararda.Şimdi amerika 2 trilyon dolar basmasaydı borsa 75 bine bile düşerdi siz de zarar etmiş olurdunuz.Düşen trendde para kazanmak çok ustalık ister,strese çok dayanıklılık ister bunu anlatmaya çalışıyorum
    38 bin le 4000 kar yaklaşık yüzde 11 kar.Benim hesabıma göre gram altında aynı sürede aynı karı bıraktı.Üstelik yatırımcıları çekirdek çitleyerek piyasaları seyrederek bu parayı kazandılar.Yatırımlarının eninde sonunda kendilerini üzmeyeceğinden emin olarak o parayı kazandılar.

Hey allahım sn nakitçiye cevap yazayım derken kendi yazıma cevap yazmışım.Bu corona kafa bırakmadı bende valla))))))))

4.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Arkadaşlar geçen yıl sonu olan rallide dart oynar gibi hisse seçsen kazanırdın.E satmadıysan elinde patladı o zaman alanlar halen zararda.83 de nakitte olup o hengamede borsaya girip şimdi çıkmak baya ustalık ister.Ama unutmayın aynı mantıkla 98 bin endekste 95 bin endekste dalanlar da oldu borsaya.Onlar zararda.Şimdi amerika 2 trilyon dolar basmasaydı borsa 75 bine bile düşerdi siz de zarar etmiş olurdunuz.Düşen trendde para kazanmak çok ustalık ister,strese çok dayanıklılık ister bunu anlatmaya çalışıyorum
    ben ÷30nakitle girdim.
    75.000e kadar düşerken ÷50 daha hisseye girerdim.
    Demek istediğim borsa 94.000 şu an bana göre yüksek. belki 100.000de görür ama yine 70.000-80.000lere yol görünür. Tofaş reno vestel vs. dönem dönem kapalı. Araba ev alan yok. turizm yok.
    bu arara 30.000i satıp 4.300 kar elde ettim.
    satmadigim hisseye kar-zarar yazmam. %14.3 kar.
    altındaki karda ayni hemen hemen. %15-16 bu dönem. ama bu olağandışı oldu.
    borsa ise beklenen.

Alıntı Originally Posted by nakitci Yazıyı Oku
    ben ÷30nakitle girdim.
    75.000e kadar düşerken ÷50 daha hisseye girerdim.
    Demek istediğim borsa 94.000 şu an bana göre yüksek. belki 100.000de görür ama yine 70.000-80.000lere yol görünür. Tofaş reno vestel vs. dönem dönem kapalı. Araba ev alan yok. turizm yok.
    bu arara 30.000i satıp 4.300 kar elde ettim.
    satmadigim hisseye kar-zarar yazmam. %14.3 kar.
    altındaki karda ayni hemen hemen. %15-16 bu dönem. ama bu olağandışı oldu.
    borsa ise beklenen.
    Borsada beklenen öyle mi.Bir de bu ocakta 120 bin hedef verildiği için pegasusa 80 binlerde dalan pegasus yatırımcılarına sorun o beklenen kazancı.(Birde her düşüşte paçal yaptırdılar o şanssızlara)Borsada beklenen diye bir şey yoktur,borsada her an beklenmeyenler olabilir.Olumlu da olabilir olumsuz da.Beklenen lafının en az geçerli olduğu yatırım borsadır.Zaten benim için cazibesi de orda.E serde kumarbazlık var.Neticede ben de borsaya gireceğim elbet,ama bence zamanı var.Siz şimdi uygundur derseniz ona da bir şey demem.Bekler görürüz sonucu.

Olağandışı dediğiniz gram altının uzun vadeli grafiğine bir bakın bakalım, gram altında kazanç olayı olağandışı mı yoksa vaka ı adiyeden mi)))))))))))

7.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Borsada beklenen öyle mi.Bir de bu ocakta 120 bin hedef verildiği için pegasusa 80 binlerde dalan pegasus yatırımcılarına sorun o beklenen kazancı.(Birde her düşüşte paçal yaptırdılar o şanssızlara)Borsada beklenen diye bir şey yoktur,borsada her an beklenmeyenler olabilir.Olumlu da olabilir olumsuz da.Beklenen lafının en az geçerli olduğu yatırım borsadır.Zaten benim için cazibesi de orda.E serde kumarbazlık var.Neticede ben de borsaya gireceğim elbet,ama bence zamanı var.Siz şimdi uygundur derseniz ona da bir şey demem.Bekler görürüz sonucu.
    beklenen dediğim borsanın 115.000den 83.000e düşmesi. yani düşmesi beklenen.
    şu an uygun demiyorum. beklemedeyim. evet zamanı var. ama neresi.

Alıntı Originally Posted by nakitci Yazıyı Oku
    beklenen dediğim borsanın 115.000den 83.000e düşmesi. yani düşmesi beklenen.
    şu an uygun demiyorum. beklemedeyim. evet zamanı var. ama neresi.
    Ha o soru elbette milyon dolarlık soru.Ben girdiğim zaman gelip yazarım buraya ben artık girdim borsaya diye.Ama o güne daha çok var.Neyse allah sağlık versin de para önemli değil.Şu corona belasından kurtulunca kimbilir belki de bir daha borsanın yüzüne bile bakmam.Yani aslında çok zevkli borsa işi , şimdiye kadar baya para da kazandım ama resmen tam zamanlı bir iş çok da stresli))))) Bakalım artık allah o günleri göstersin de o zaman düşünürüz bunu.Herkese bol kazançlar arkadaşlar.

Sayfa 799/1230 İlkİlk ... 299699749789797798799800801809849899 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •