Artan

81,95 10 18:10
15.402,50 10 18:10
12,10 10 18:10
15,42 9.99 18:10
325,00 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

106,20 -10 18:10
14,60 -9.99 18:10
257,75 -9.96 18:10
35,60 -9.96 18:10
14,49 -9.94 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

9.736.804.739,75 18:10
7.656.248.297,26 18:10
6.895.827.795,51 18:10
6.812.789.475,80 18:10
6.401.232.366,88 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 8/696 İlkİlk ... 6789101858108508 ... SonSon
Arama sonucu : 6189 madde; 57 - 64 arası.

Konu: Referandumda Neden EVET

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

Evetti/Hayırdı derkenn,
    herkesin ayrı bir geçmişi, kafasında şekillenen görüşü, işine geleni/gelmeyeni var ...
    Burada 3 satır yazıyla kime ne anlatılmaya çalışılır, anlamam ...
    Yazılanların karşınızdaki insanların geçmiş birikimini/görüşünü etkileyebileceğimi sanılıyorr,
    özelliklede eğitim seviyesi görece yüksek olan bu forumda

Buyrun karşılaştırın oyunuzu kullanın
    olayı bu kadar taraftar işine/reklama vs. dökmeye gerek var mı
    http://anayasadegisikligi.barobirlik...gisikligi.aspx

avrupanın ve pkk nın hayır yönünde olduğunu söylediğim mesajlarımın silinmesini
    anlamadım
    bu bir gerçek
    yanlış ise düzeltin

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by rumenigge Yazıyı Oku
    avrupanın ve pkk nın hayır yönünde olduğunu söylediğim mesajlarımın silinmesini
    anlamadım
    bu bir gerçek
    yanlış ise düzeltin
    rumenigge sen önce şu nikini bir değiştir. Hem Almaya'ya demediğini bırakmıyorsun hem de Alman ismi kullanıyorsun.

Bak bir sürü futbolcu adı var. Yönetime rica et değiştirirler.
    Mesela Mwaruwari yapabilirsin.

Zimbabveli.

Belki seni milli takımlarına bile alırlar.
    Alırlarsa.. Valla paraya para demezsin.

Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    rumenigge sen önce şu nikini bir değiştir. Hem Almaya'ya demediğini bırakmıyorsun hem de Alman ismi kullanıyorsun.

Bak bir sürü futbolcu adı var. Yönetime rica et değiştirirler.
    Mesela Mwaruwari yapabilirsin.

Zimbabveli.

Belki seni milli takımlarına bile alırlar.
    Alırlarsa.. Valla paraya para demezsin.

paraya ne diyeyim
    neyse dolar dışında her şey derim

ALMANYA’DA REFERANDUM.

Devlet uyuyor.
    Muhalefet uyuyor.
    Yurt dışında Referandum için,
    Almanya ile itişip kakışıyoruz.
    Tamamen tiyatro.
    Tek cümle ile konuyu anlatayım.
    ++
    YURT DIŞINDA SEÇİM PROPAGANDASI YASAK.
    ++
    İşin komik yönü de,
    Bu maddeyi getiren Akepe..
    Hukukçuları yok mu?
    Var.
    Referandum kurgusunu hazırlayan ekip yok mu?
    Var.
    O zaman bizim aklımızla niye alay ediyorlar.
    Ortalıkta dolaşanların hepsi,
    Fasulyeden.
    ++
    Şimdi Merkel bir açıklama yapsa:
    TC. Anayasasına göre Almanya’da
    Seçim çalışması yapmanız yasak.
    Kendi seçim yasanızı okuyun, der ise,
    Ne biçim kapak olur.
    ++
    Kanun No: 298
    Seçimlerin usulünü düzenleyen kanun.
    94 A maddesi 2008 yılında değişmiş.
    1.Yurt dışı seçmenler, milletvekili genel seçimi, Cumhurbaşkanı seçimi ve halk oylamasında oy verebilirler.
    2.Yurt dışı seçmenler sadece seçime katılan siyasi partilere oy verebilirler.
    3.Yurt dışında ve yurt dışı temsilciliklerde seçim propagandası yapılamaz.
    ++
    Anayasa 79 madde
    Değişik: 31.5.2007 - 5678/2 md.)
    Anayasa değişikliklerine ilişkin kanunların halkoyuna sunulması
    Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi işlemlerinin
    Genel yönetim ve denetimi de milletvekili seçimlerinde
    Uygulanan hükümlere göre olur
    ++
    İşin özeti.
    Akepe Almanya'da altın buldu.
    Avrupa, kamu alanlarının başka bir ülkenin
    Propaganda alanı olmasını istemiyor.
    Onun için salon vermeyecekler.
    Akepe'de sırayla tüm bakanları gönderecek.
    Demokratik hakkımızı vermiyorlar.
    Sonuna kadar hamaset yapacaklar.
    Bu olayı kullanacaklar.
    ++
    Sayın Cumhurbaşkanı dün söylüyordu:
    Benim bakanım Almanya’da seçim propagandası
    Yapacaktı.
    Bu sömürü sonunda,
    Akepe yine ''MADUR'' olacak.
    Evet 2-3 puan fark edecek.
    Almanlar bizi kıskanıyor.
    ++
    t.a.

Bu ilişikteki PDF'in ikinci sayfasında bu kanun yazıyor
    http://carim-south.eu/.../polsoctexts/PS2TUR008_TU.pdf
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

7. Kimse ile tartışmak niyetinde değilim, bilinsin. Şahsi görüşlerimi paylaşıyorum. Herkesin görüşü kendini bağlar.

Ülkemizin yakın tarihini gayet iyi bilen ve "profesyonel" siyasiler dahil kimseye pabuç bırakmayacak birisinin demokratik bir ortamda şahsi bir görüşü olarak algılansın.

Referandum konusunda, ideolojik yobazlık ketenperesine düşmeden, mevcut durum ile taslak maddeleri teker teker inceleyerek karar vermek gerekir.

Burada (sitede) derin ve ağır bir muhalif anlayış hakim. Kah göstere göstere, kah çaktırmadan belli bir görüş baskılanıyor.

Kim ne derse desin, şu anda sistem sakat. Yönetim krizlerine gebe. Zaten öyle dizayn edilmiş bir darbe anayasası ve yönetim sistematiği bulunuyor. Bir de Cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesi ile Başbakan-Cumhurbaşkanı çatışması ihtimali iyice güçlendi. Eskisi gibi Cumhurbaşkanının TBMM tarafından seçilmesi de bu saatten sonra mümkün değil. O sistematik otomatik kriz üreteci idi.

Sakat sistemi düzeltmenin yönü bu referandum mu? Daha iyisi önerilene kadar maalesef bu. Bütün işi gücü "istemezük" olan, hiç bir alternatif öneri sunmak gibi bir derdi bulunmayan, doğru veya yanlış her öneriye ve çalışmaya çoğu yalan yanlış argümanlarla karşı çıkan bir muhalefet anlayışı da ortada. Buradaki pek çoğu katılmayabilir ama zihnini yoklasın o halde. Muhalefetin hangi alternatif önerisine şahidiz?

Yok "tek adam" olacakmış, yok "diktatörlük" gelecekmiş.. Kimse martaval okumasın. Bu kafa Menderes'e de "diktatör" dedi, Özal'a da "diktatör" dedi. Erdoğan'a da "diktatör" dedi. Bu ülkeye diktatörlük kaç defa gelecek? Oysa bu ülkenin tarihinde gerçek diktatörler de oldu... Zülfiyare dokunur... Burası gerçekleri tartışabilecek olgunlukta bir site olmaktan maalesef hala çok uzakta.. Merak eden siayset terminolojisi açısından "dikta" ve "diktatör" tanımlarına bir baksın, bir de tarihimizdeki uygulamaları ve dönemleri önyargısız olarak kıyaslasın diktayı da diktatörleri de görür amma ne bu dürüstlük ne de bu zihniyet çoğumuzda henüz mevcut değil...

Bununla birlikte, önümüzdeki referandumda dileyen "evet" der, dileyen "hayır".. Yeter ki konuyu dürüstçe değerlendirelim.

Muhalefet tarafında gerçekçi, elle tutulur bir argüman görememenin acziyeti üzüntü verici... Bu kafaya göre zaten "dikta" ile yönetildiğimiz için hiç bir etkisi de yok iddialarının... Ölmüş eşek kurttan korkmaz. Korkmamalı... Menderes'ten beri ölmüş eşeği yalanlarla korkutmaya çalışıyorlar, gelişsinler artık biraz...

Benim referandumdaki oyumu belirleyen kriter şu:
    7 Haziran seçimlerinde bu ülkede bırakalım koalisyonu, hükümet bile kurulamadı. Mevcut sistem içerisinde bu tehlike de var. 1 Kasım seçimlerinde halk gerekli aksiyonu almasaydı şu an siyasi kriz içerisindeydik.

Artık bu ülkede koalisyon olması bile değil, hükümet kurulamaması gibi bir tehlikeyle karşılaşmak istemiyorum. Bunun için EVET..

"dikta" ve "diktatör" palavralarına da zerre kadar inanmıyorum, iddia sahiplerine göre zaten "dikta" var... Hatta bu iddia sahipleri, 2007 senesinde, yargı-bürokrat-muhalefet işbirliği ile 367 kepazeliği icad ederek TBMM'ni yani parlamentoyu bizzat kendileri kilitlemişti... İşe bakın ki, "dikta" sahipleri parlamentoyu çalıştırmak istediğinde sözde demokrat(!)lar parlamentoyu kilitlemişti, "dikta" sahipleri referanduma yani halka soralım dediğinde "demokrat(!)lar halka sorulmasın diye kıvranmıştı...

Şimdi de nasıl bir "dikta" ise, halk karar versin diye anayasa değiştirmeye çalışıyor; diktadan şikayet eden "demokrat" muhalefet Mecliste kürsü işgal ediyor, bacak ısırıyor; TBMM aşamasında engel olamayınca, referandum kararı onaylanmasın diye yırtınıyor. Karar çıkınca da bir tanecik makul, gerekçeli, taslak değişiklik önerisi ile hazır elde bulunan anayasayı kıyaslayan eleştiri öne süremiyor; ihtimal hesapları ile Menderes'ten beri alışık olduğumuz "diktatör" masalına sığınıyor..

Oysa 1925-1950 arasını tarafsız bir gözle, ideolojilerden bağımsız bir zihinle, siyaset bilimi açısından değerlendirebilen biri, muhalefetin 1950'den beri seslendirdiği (ki, halk o tarihten itibaren hiç bir zaman bu siyasi duruşu tek başına iktidar ile ödüllendirmemiş ve sürekli muhalefette bırakmıştır) her iddianın bizatihi gerçekten yaşatıldığını ibretle görecektir... Bunu görebilmek ne yazık ki bazılarımız için henüz mümkün değil... "tarafsız bir gözle, ideolojilerden bağımsız bir zihinle, siyaset bilimi açısından değerlendirebilen biri" olmak gerek...

Sonuç ne olursa olsun, milletin dediği olur. İster "hayır", ister "evet".. Her iki sonuç da başımızın tacıdır. Ancak, bugün "hayır" diyenlerin, muhtemel bu sonuç çıktığında, hazırdaki sistem krizlerini nasıl çözeceklerini de izah edebilmesi gerekir... Çok bekleriz ama gerekir...
    Himmete muhtaç bir dede, gayrıya nasıl himmet ede.
    Yazdıklarımız hiç bir şekilde YTD.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by UMA Yazıyı Oku
    Kimse ile tartışmak niyetinde değilim, bilinsin. Şahsi görüşlerimi paylaşıyorum.

.
    .
    .
    .
    .

Sonuç ne olursa olsun, milletin dediği olur. İster "hayır", ister "evet".. Her iki sonuç da başımızın tacıdır.
    Sonuç cümlenizi demiyorlar ama genel olarak.

Ne diyorlar. Terörist olduğumuzu söylüyorlar. Dış güçlerin destekçisi olduğumuzu söylüyorlar. Kendi besleyip büyüttükleri, daha düne kadar balkonlarda okyanus ötesine el salladıkları, elebaşına efendili mefendili sıfatlarla hitap ettikleri feTÖ ile eş tutan söylemlerde bulunuyorlar.

Şimdi size soruyorum.

Demokratik tercihimden dolayı o ve onun gibi sıfatları hakediyor muyum. ?

Demokratik tercihimi etkilemek için bu tür söylemleri geliştirmek, densizlik, siyasi ahlaksızlık ve dahi anayasal suç değil midir. ? Bkz. TC Anayasası.

"Hayır diyeceklere ne yapalım" diye sorulan soruya tabanca sıkarak cevap veren bir video görüntüsü var internette. Buna ne diyeceksiniz. ? ( O olay yapan kişiyi bağlar demeyin, yapan kişinin siyasi kimliğini da bağlar unutmayın.)

Ve ben (şahsi görüşüm) Türk Milletinin aklıyla alay etmeye çalışanların bir gün hak ettiklerini bulacaklarına inanıyorum.

Sayfa 8/696 İlkİlk ... 6789101858108508 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •