Hayırlı Cumalar...
Cuma 'nın hayrı ve bereketi üzerimize olsun inşaAllah...
Hayırlı Cumalar...
Cuma 'nın hayrı ve bereketi üzerimize olsun inşaAllah...
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Kimse bir şey sormadığı için , yaptığım yazılımların sonuçlarını kendimce en iyi bildiğim hisse olan PKART ve OYAKC hakkında paylaşıyorum...
Kendi hisseleriniz hakkında da talepte bulunabilirsiniz. Verileri güncelse ilk fırsatta, güncel değilse veriler yüklendikten sonra hemen paylaşmaya çalışırım...
Bugün yeni bir çalışmaya başlıyorum. Belki hafta sonunu da içine alabilir. Asıl beklenen çalışmalara giriş yapıyoruz. Şu ana kadar olanlar altyapı ve hazırlık aşaması idi. Bu haliyle bile ben çok şeyi fark ettim. Sizler de fark ettiklerinizi paylaşırsanız, asıl yapmak istediğim çalışmada bunları da görebilme şansımız olacaktır. Örneğin:
- Tahtacı ve yancılar hangi kurumlar, nasıl anlayabiliriz?
Bu sorunun cevabı artık çok basit:
Birkaç gün en fazla işlem yapmış ama gün sonu aynı ölçüde netLOT bırakmamış olanlar "tahtacı ve avânesi" diyebiliriz...
Gün sonu hiç lot bırakmayanlar veya çok az lot olanlar ise yancılar, cambazlar oluyor...
Bir de çakallar var ki; onlar hep satarken en pahalıdan satar, alırken de hep en ucuzdan alır. Piyasayı takip eder, leş ararlar. Bunları da günlük grafikten "Maliyet" hanesine bakarak görebiliriz...
Fedâiler ise, her gün zarar etmelerine rağmen, asla pes etmeden işlem yapmaya devam edenlerdir. Ne hikmetse malları da, paraları da hiç bitmez. Bunlar tahtacının fedâisidirler. Mal ve para sıkıntıları yok, tahtacı onlara gönderiyor...
Bu durumu PKART için gün gün yazıyorum... Yeni yapacağım çalışma ile daha fazla detay görebileceğiz inşaAllah...
Elinize emeğinize sağlık Sayın T/A.Hayirli günler herkese.
PKART...
Açılışı böyle yaptık...
![]()
Bu arada, belki daha önce yazmayı unutmuş olabilirim...
- Bu çalışmalar bittiğinde herkesin anında görebilmesi için bunu bir web sitesi üzerinde paylaşarak, otomatik hâle getirme düşüncem var.
- Tek başıma hepsine yetişemiyorum. Oğlum yardımcı olabilirse işler hızlanır. Pek niyeti yok ama yine de belli olmaz...
PKART...
Dünden bugüne gerçekleşen Takas grafiği...
![]()
Dün BoFa 'ya yüklenen mallar, bugün sattırılıyor...
Demek ki neymiş?
- Eğer BoFa alım yaptıysa kısa süre içerisinde zararına satış yaptırılması beklenebilir...!
Gün sonunda bir bakalım, BoFa dünkü aldıklarını satmış olacak mı?
Peki, bundaki amaç ne ola ki...?!
- Fikri olan belirtebilir. Ben akşama kadar bekleyip sonra yazacağım...
İlk grafik dünkü kapanış AKD 'si, alttaki ise anlık AKD...
![]()
Yer İmleri