Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Baz model için 450-500 dolara satılan efsane cumayı baz alıyorsanız olabilir . ABD çıplak fiyat o artı eyalet vergisi oluyor .
Ama çıplak fiyata ÖTV KDV TRT ekleyince durum bu .
Yurtdışında alan tanıdıklar var usa den fakat pasaporta kaydetmek için yurtdışına çıkmak konaklamak gerekiyor oda kayıtla beraber burada daha ucuza geliyordu geçen haftalarda şimdi normale döndü .
MacBookta da Arap ülkelerinden almak en mantıklısı oradan getiriyoruz biz .
Teknoloji ürünlerde inidirimler yanlış fiyat girmeden kaynaklanıyor o yüzden empati yapıp almıyorum ben .
Yeni model faciaya yol açtı
Ekonomist Mahfi Eğilmez, iktidarın uyguladığı yeni modelin kur ve enflasyonu yükselterek bir faciaya yol açtığını belirtti.
Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizi ile benzer seyirde hareket etmesi beklenen Hazine'nin borçlanma maliyetleri belirgin artış eğilimlerini sürdürüyor. Eski Hazine Müsteşarı ve iktisatçı Mahfi Eğilmez, kişisel bloguna yazdığı son makalede bu çelişkiye dikkat çekti. Merkez Bankası'nın açıkladığı politika faizinin enflasyonun tam tersi yönde aşağı ilerlerken, 2 yıllık devlet tahvili faizinin tam tersi yönde yukarı yönde çıktığını belirten Eğilmez, “Merkez Bankası bankalara yüzde 14 faizle borç veriyor, bankalar da aldıkları parayı yüzde 22 faizle Hazine'ye borç veriyor. Ve biz buna model diyoruz†ifadelerini kullandı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...-acti-6835864/
Mehmet abi 2001 gibi birsey istiyorsan ikili tepe belki 3 lu tepe 18 leri gorecek, sart. Girecek doviz tepeden girer. Zamanla girer.
Hizli cekim 2018 gibi birsey diyorsan 14.70, 13.90 ve 12 civari takip. Hizli cekim.
Ya da 2001 formasyonu devam. Yine kabaca anlik 12 gelen 50 ho temas hizlica yeni tepe.
Caktilar dustu o is bitti olmaz. Sadece faiz degil mesele. Girecek varsa doviz en yukarilardan girip yuksek faiz ister. O girerken de talep karsilanir.
Olasi sert dususlerde zaten ne dth cozulur ne birsey. Ona da zaman lazim. 2001 sonrasi dth yariya iniyor ama tepelerden.
17 gormus kura bu enflasyonu yemis ekonomiye ben gidip 12-13 ten doviz sokup yuzde 30 faiz alman. Alacagim faizden fazlasini girerken kaybediyorum. Arti secim var. Ya hukumet degismez ise?
Anca MB satar baskilar. O da ZK lar var iste. Sonuc hizli cekim 2018 Agustos sonrasi olur o kadar.
Yer İmleri