Sayfa 807/1001 İlkİlk ... 307707757797805806807808809817857907 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 6,449 - 6,456 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Myfinans ustad bu siralar yogundum, yarindan itibaren musaitim. Tablo en gec Pazar aksami hazir olur diye dusunuyorum.
    Elinize, emeğinize sağlık.
    Teşekkürler.

2. Bugun eib'in sonucu nedir acaba?
    Ben dusus bekliyorum bakalim ne cikacak
    Saygilar.

3. Bunu öğrendiğim iyi oldu. Teşekkürler. Umarım buraya da el atmazlar.
     Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bizim hisse yoğun fon olarak adlandırdığımız ve portföyünde %80 ve üzeri BİST hissesi bulunduran fonu 1 gün dahi tutsanız vergi yoktur.

Sizin dediğiniz portföyünün en az %51'ini BİST hisselerinden oluşturan fonlar.Bunları 1 yıl tutmak lazım.Ama ben böyle bir fona rastlamadım.

Gelir Vergisi Kanunu'nun geçici 67. maddesi uyarınca Sermaye Piyasası Kanununa göre kurulan menkul kıymetler yatırım fonlarından hisse senedi yoğun fon (Fon toplam değerinin en az %80'i devamlı olarak menkul kıymet yatırım ortaklıkları payları hariç olmak üzere BİAŞ'ta işlem gören ihraççı paylarından oluşan) niteliğine sahip fonların katılma paylarının ilgili olduğu fona iadesinde %0 oranında gelir vergisi tevkifatı uygulanır. Bu nedenle, unvanında "Hisse Senedi Yoğun Fon (HSYF)" ifadesi geçen tüm fonlardan elde edilen gelirler için stopaj oranı % 0 (sıfır)â��dır.

sürekli olarak portföyünün en az % 51'i Borsa İstanbul A.Ş.'de işlem gören hisse senetlerinden oluşan yatırım fonlarının bir yıldan fazla süreyle elde tutulan katılma belgelerinin elden çıkarılmasından elde edilen gelirler, stopaja tabi olmayacaktır.
    MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. çok özür dileyerek konuyla alakasız bir şey sormak istiyorum. Cevabını hiç bir yerde bulamadım. Buğday, kahve, şeker gibi emtialara nasıl yatırım yapabilirim? 2 hafta önce doğalgaz tam almalık yerde dedim aynı gün %10 gitti. Bugün buğday mı alsak acaba dedim %5 gitti. Sanırım evren mesaj gönderiyor Güvenilir bir aracı kurum önerebilir misiniz nereden yatırım yapabilirim ben bunlara?

5.  Alıntı Originally Posted by ulasss Yazıyı Oku
    çok özür dileyerek konuyla alakasız bir şey sormak istiyorum. Cevabını hiç bir yerde bulamadım. Buğday, kahve, şeker gibi emtialara nasıl yatırım yapabilirim? 2 hafta önce doğalgaz tam almalık yerde dedim aynı gün %10 gitti. Bugün buğday mı alsak acaba dedim %5 gitti. Sanırım evren mesaj gönderiyor Güvenilir bir aracı kurum önerebilir misiniz nereden yatırım yapabilirim ben bunlara?
    Forex ile yapabilirsiniz.
    Saygilar.

6.  Alıntı Originally Posted by ulasss Yazıyı Oku
    çok özür dileyerek konuyla alakasız bir şey sormak istiyorum. Cevabını hiç bir yerde bulamadım. Buğday, kahve, şeker gibi emtialara nasıl yatırım yapabilirim? 2 hafta önce doğalgaz tam almalık yerde dedim aynı gün %10 gitti. Bugün buğday mı alsak acaba dedim %5 gitti. Sanırım evren mesaj gönderiyor Güvenilir bir aracı kurum önerebilir misiniz nereden yatırım yapabilirim ben bunlara?
    https://www.gcmforex.com/yatirim-araclari/emtialar/

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bizim hisse yoğun fon olarak adlandırdığımız ve portföyünde %80 ve üzeri BİST hissesi bulunduran fonu 1 gün dahi tutsanız vergi yoktur.

Sizin dediğiniz portföyünün en az %51'ini BİST hisselerinden oluşturan fonlar.Bunları 1 yıl tutmak lazım.Ama ben böyle bir fona rastlamadım.

Gelir Vergisi Kanunu'nun geçici 67. maddesi uyarınca Sermaye Piyasası Kanununa göre kurulan menkul kıymetler yatırım fonlarından hisse senedi yoğun fon (Fon toplam değerinin en az %80'i devamlı olarak menkul kıymet yatırım ortaklıkları payları hariç olmak üzere BİAŞ'ta işlem gören ihraççı paylarından oluşan) niteliğine sahip fonların katılma paylarının ilgili olduğu fona iadesinde %0 oranında gelir vergisi tevkifatı uygulanır. Bu nedenle, unvanında "Hisse Senedi Yoğun Fon (HSYF)" ifadesi geçen tüm fonlardan elde edilen gelirler için stopaj oranı % 0 (sıfır)’dır.

sürekli olarak portföyünün en az % 51'i Borsa İstanbul A.Ş.'de işlem gören hisse senetlerinden oluşan yatırım fonlarının bir yıldan fazla süreyle elde tutulan katılma belgelerinin elden çıkarılmasından elde edilen gelirler, stopaja tabi olmayacaktır.
    Bunu ben yeni öğreniyorum, hisse fonların hepsini 1 yıl tutmak lazım sanıyordum stopaj ödememek için. Teşekkürler ayrıntılı bilgi için...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8. teşekkürler. yarın ilk iş demo hesabı açıyorum

Sayfa 807/1001 İlkİlk ... 307707757797805806807808809817857907 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •