-
Perşembe günü olan yükseliş bizim için hayırlı oldu anlaşılan. Oradan geri vites yaptık. O yükseliş olmasaydı durum dahada kötü olacakmış. Bardağın dolu tarafından bakıp bu satışta bu fiyatlarda kalırsak gayet güzel olacak.
-
Yabancı oranı %5 lere gelmiş
Sığ tahta olduğu için aylardır mecburen gıdım gıdım alıyorlar. Yoksa başka tahta olsa oran 0 dan %5 e olsa tahta şu an 10 tl idi. Fiyatı da yukarı çıkarmadsn ufak ufak sessizce alıyor coniyler. Her zaman ki gibi. Fix taktikleri.
Bu son 2 günde savaş ayağına iyi sattırdılar herkese. Tam korku ortamı var. Burdan hem toplarlar hem yukarı götürürlerse kimse de korkudan yanaşamaz.
Kıt tarih bilgimle bildiğim bu Iran bi bizimle ni de Irak la savaştı. Yani hep müslümanlara karşı savaşmış. Şu an ülkelerinde her gün develüasyon oluyor. O bitik ekonomi ile coniylerle savaşmak. Ne bilim bana göre zor. Hem bana göre hem tarihe göre hem de ekonomilerine göre o iş zor...
Coniyler burdan toplamaya devam ederse bu sefer çift rakamları devirebilir gibi duruyor.
Ya şu an ucuz kelepir olduğundan ya da iyi bi beklentiyi biliyor ki topluyorlar olsa gerek.
Yatırım tavsiyesi değildir.
-
Tavan beklıyorum umarım tahtayı gercek sahibi tasır yoksa fiyasko
-
Artık yapsın bir tavan bence de, çok uzattı işi
-
Gün sonu 156740 lot alış ile kapattı toplamda. İşlem hacmi gayet güzel. Şeker yatırım bugün alttan aldığı malın 120 bin lota yakını verdi. En iyi alıcı iş yatırım. , ziraat, hareketler güzel. 7,38 hareketi hızlıydı. Gün sonu her zaman yaptığı gibi dökerek kapattı. Bakalım bu gidişi nereye kadar taşıyacaklar. 3 yıl sonrasında kaç TL onları tatmin edecek. Ytd
-
Gecen cuma yapması gereken hareketi bugun yaptı ama yine olmayacak yerde kapattı
-
10 lirayken 3-4 sene önce sonrası 5 tl ye kadar düşmüştü ordan 7 tl çıkıp oordan tekrar 4 tl ye kadar düşmüştü.
7 tl yi geçip geçmeyeceği benim için önemli. Çıkışın fake olup olmadığını göreceğiz...
Gerçi o zaman yabancı coniyler hansların bu tip alımı yoktu. Bugün de coniyler inceden tırtıklamışlar. Eğer 8 i görürsek fake çıkış olup olmadığına , ya bi haber ya da süper bilanço gelebilceğini düşünürüm...
8-9- 9 küsür maliyetli 3-4 yıldır zararda bekleyenler var. Eğer ki 9 lara kadar çıkarsa yıllardır zararda bekleyenler lanet gelsin diyip satıp gider arkasına bakmaz. O zaman işte 10 u geçer olması gereken 20-30 tl ler konuşulabilir...
Yani önce 7 yi geçip 8 lerde tutunması, yabancı alımının devam etmesi, 9-10 tl de yıllardır maliyeti zararda olunların maliyete gelince satıp gitmesi. Bu 3 ü olursa 20-30 lar hayal olmaktan çıkabilir...O zaman fake değil diyebiliriz... uyarılı bi yorum... tersi pistir çünkü...
Yatırım tavsiyesi değildir.
-
Bu iş kimin elinin ne kadar güçlü olduğu ile ilgili. Hisseyi götürecek olanlar direksiyonun başında ise istedikleri yere kadar götürürler. Bu 8 olur 9 olur 20. Olur. Hissede ky cının ciddi bir pozisyonda olduğunu düşünmüyorum. Günlük giren çıkan ky mutlaka var. Hissenin 4 TL den 7 TL ye çıktığını gören ky bu hisseye burdan girmeye cesaret edemez. Ky psikolojisi bu kesinlikle değişmez. Girenlerde 7,180-6,52 hareketinde döküldü. Buradan sonra niyetleri götürmek ise daha rahat hareket edeceklerdir. Hisse fiyatı yükseldikçe fiyat ile oynamak çok daha kolay. Şirket ile ilgili gelen haberler, artan yabancı alımları, hissenin ucuz kalması yukarı hareketin yancıları olarak değerlendirilebilir. Piyasaları derinden etkileyecek herhangi karışıklık olmaz ise yükseliş trendinin devamını bekliyorum. Tersi durumunda endeks ile uyumlu olarak geri çekilmeler olacaktır. 2016 yılında 9,4 TL yükselişinde o anki olumsuzluklara rağmen 75 bin endekste gayet sağlam hareket ettiğinide unutmamak gerekiyor. Ytd.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri