Sayfa 810/1000 İlkİlk ... 310710760800808809810811812820860910 ... SonSon
Arama sonucu : 8000 madde; 6,473 - 6,480 arası.

Konu: Viop LX

1. Putin biraz daha konuşursa dow iyicene coşacak...%2 ye koşacaklar

İlginç bir durum. Adamla dalga geçiyorlar sanki

2.  Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    Şimdilik böyle ama Rus ayısı yüzüne baktığımda bir şey göremezsin ama o soğuk yüzün arkasında bana göre Cuma dan hafta sonuna kadar sert bir misilleme gelecek...
    Neden cumadan sonra hocam! Anlamsız çok, bana tokat atan adamı niye iki ğün sonra dövim
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

3.  Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    Ons altın artarken gümüş Ons un artmaması aslında önümüzde ki günlerin çok dünya ekonomisi için hiç parlak geçmeyeceğini gösteriyor....bunu fark eden piyasa kurtları borsaları terk etmeye başladılar
    31 aralıktan sonra global piyasalarda düzeltme hareketi başlar muhtemelen dayucuğum, zaten zirvelerde dolanıyor yılsonuna kadar ne kadar daha gidebilirlerse artık
    Hamdım Piştim Yandım

4. Dun x de denk geldi
    https://x.com/kadirturokozdmr/status...09792796557676

Kadir Türok Özdamar
    @kadirturokozdmr
    Vadeli tarafında bir tespitimi paylaşmak istiyorum.
    Dün 2024 yılında ilk kez -50.000 lot gördük.
    Daha önce öyle montanlı - net lot gördüğünde piyasanın nasıl reaksiyon aldığını grafikler üzerinde işaretledim.
    5 kez -30.000 -40.000 bandı hareketleri olmuş ve her seferinde mutlaka yukarı yönlü bir tepkisi gelmiş bu hareketlerin hatta bazılarında bu hareket dip nokta olmuş ve güzel ralli hareketleri başlamış.
    Bugün #xu100 de dünkü hareketle onaya geldik.
    Yani bir karar anı yaşayacağız.
    Ya buradan onay alıp yukarı yönlü hareketin devamı gelecek ya da bahsetmiş olduğum tepki yükselişi son bulmuş olacak.
    Buradan öncelikle dünün düzetmesi olarak her ne kadar yön tahmin modülü olumsuz bir tablo çizmiş olsa da yukarı yönlü bir tepki gelmesi gerektiğini düşünüyorum.
    Piyasa yapıcı tamamen tekniğe uygun hareket ediyor.
    Düşen kanalın direnç noktasından büyük el piyasayı verdi.
    Grafikte bunu net bir şekilde görüyorsunuz zaten.
    -50.000 'ni dün neden yaptılar ciddi bir haber yokken onun yansıması olacaktır bugün.
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

5. Bultende ereglinin bedelsizide var . kac ay gecmisti

https://spk.gov.tr/data/673f95e68f95...fc/2024-53.pdf
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

Zorunlu Karşılıklarda değişikliğe gidildi ..

https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20241122-4.htm

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

7.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Zorunlu Karşılıklarda değişikliğe gidildi ..

https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20241122-4.htm

Ahmet Mahfi Eğilmez hocamızın yazısından alıntıdır.
    "Zorunlu karşılık oranı para politikasının bir aracı olarak kullanılabilir. Bu oran artırıldığında bankaların verebileceği kredi miktarı azalacağı için harcama talebi düşer ve bu gelişme büyümeyi sınırlayıcı etki yapar. Tersine oran düşürüldüğünde bankaların verebileceği kredi miktarı yükselir ve oluşan talep artışı ekonomik büyümeye olumlu etki yapar. Merkez bankaları bu oranı enflasyon ve büyüme arasındaki tercihe göre artırıp azaltırlar."

Burada yazılana göre dümdüz yorumlarsak gizli bir faiz artışı oldu gibi. Gündüz, önümüzdeki ay faiz indiriyoruz deyip aynı gece faizi artırmak benim devreleri yaktı. Yarın ola hayrola. Ben ekonomist değilim, hiç anlamam. Bilenler yorumlasın lütfen.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by Emilyo Butragenyo Yazıyı Oku
    Ahmet Mahfi Eğilmez hocamızın yazısından alıntıdır.
    "Zorunlu karşılık oranı para politikasının bir aracı olarak kullanılabilir. Bu oran artırıldığında bankaların verebileceği kredi miktarı azalacağı için harcama talebi düşer ve bu gelişme büyümeyi sınırlayıcı etki yapar. Tersine oran düşürüldüğünde bankaların verebileceği kredi miktarı yükselir ve oluşan talep artışı ekonomik büyümeye olumlu etki yapar. Merkez bankaları bu oranı enflasyon ve büyüme arasındaki tercihe göre artırıp azaltırlar."

Burada yazılana göre dümdüz yorumlarsak gizli bir faiz artışı oldu gibi. Gündüz, önümüzdeki ay faiz indiriyoruz deyip aynı gece faizi artırmak benim devreleri yaktı. Yarın ola hayrola. Ben ekonomist değilim, hiç anlamam. Bilenler yorumlasın lütfen.
    twitterda e507 her zamanki gibi güzel açıklamış

"Özeti nedir?

Bankalarda ~7 Trilyon TL bu artıştan etkilenecek mevduat var. Yani piyasadan 140 milyar TL likidite çekilecek. Fakat bir de YP tarafı için indirim var. Orada ise 50 milyar TL serbest kalacak. Neti 90 mia...

Özünde piyasayı etkilemeyecek, "yönünüz bu olsun" kararı.
    "

Sayfa 810/1000 İlkİlk ... 310710760800808809810811812820860910 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •