Sayfa 813/2508 İlkİlk ... 31371376380381181281381481582386391313131813 ... SonSon
Arama sonucu : 20063 madde; 6,497 - 6,504 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1. Yellen bu sürecin içinden çıkılmaz hale gelmesini istemez. Zaten bunun ilk ipucunu verdi. Zamanında müdahale etmeyip aynen bizde eskiden olduğu gibi çok daha yüksek faiz artışına sebep olup ekonomide büyük hasar bırakacak bir yola girmezler. Ha bu bizi öyle de böyle de çok kötü etkileyecektir. Devlet bu saatten sonra küçülüp üretime yük olmaktan çıkmalı bunlarda tam tersini üretime habire giydirme peşindeler. Bu da bunlar yada bundan sonrakiler için tamiri çok zaman alacak bir yoldur. Kişisel kanaatim budur tavsiye değildir. Deniz hocam bu konuda kendini yetiştirmiş bir değerdir. Herkesin bayramı mübarek olsun

2. Sn. Ayasofya Hocam ABD öyle bir anda yüksek faiz atışına gitmez kademeli artırımı ön plana alır Eylül ekim gibi bir faiz artırımı olursa abd dünyadaki doları ülkesine çeker Biden zaten güçlü dolardan yanaydı sonuçta olan yine bize olacak.
    Başta Deniz Hocam olmak üzere forumdaki tüm arkadaşların bayramı kutlu olsun.

Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Herkese Sevdikleriyle beraber sağlıklı ve mutlu bayramlar dilerim .
    Sn Deniz43 , Enflasyon 4.2 olarak geldi , şu andan itibaren yaz sezanu sonuna kadar
    3 - 4 ay için , Fed den beklentileriniz ile faizler ve kurlar hakkında olasılıklar ile ilgili
    bir öngörü alabilir miyiz ?

Saygılar .
    Daha önceki öngörülerimde bir değişiklik yok.Mayıs ayı verisiyle enflasyonda sıçrama olmasıyla Benchmark ABD tahvil faizlerinde yükseliş dalgası beklediğimi ve Haziran ayı sonuna kadar 10 yıllık tahvil faizinin %2.5'u test etmesini,başta ABD borsaları olmak üzere çok şişmiş küresel borsalarda kar satışı,dolar endeksinde yükseliş,gelişmekte olan ülkelerden para çıkışı ve usd/tl paritesinde 9'lu seviyelerin test edilmesini öngördüğümü yazmıştım.Bu öngörülerimin hiç birinde değişiklik yok.
    Fed'in önümüzdeki ilk toplantısı 16 Haziran tarihinde,o tarihe kadar 1 enflasyon verisi daha gelecek.Bu önümüzdeki toplantıda ne faiz arttırımı yapmasını ne de bilanço küçültmeye başlamasını ya da bilanço genişletmesini durdurmasını beklemiyorum,sadece bilanço genişletmesinin hızının düşürüldüğünü veya belli bir süre sonra hızının düşürülmeye başlayacağını yani varlık alımlarının azaltılmaya başlayacağını söyleyebilir.Bu nedenle de enflasyon mevcut ivmesiyle artmaya devam edecektir ama piyasanın Fed'e bakmadan enflasyon beklentileri doğrultusunda benchmark tahvil faizlerinde gerekli fiyatlamayı yapmasını bekliyorum.Fed'in sonraki toplantısı 28 Temmuz tarihinde olacak.O toplantıda ne yapacağı ile ilgili bir tahmin yürütmek için aradaki dönemde gelecek verileri ve piyasa fiyatlamalarını görmek lazım.

Alıntı Originally Posted by imperial Yazıyı Oku
    Öncelikle Deniz Bey ve forum ahalisinin bayramını kutlar,nice bayramlar dilerim.
    Ben de soruyu biraz dallandırmak istedim.Fed yetkilileri bu enflasyon dalgasına gözlerini kapatmış ve reaksiyon almakta çok gecikecek gibi duruyorlar.. Bu sebeple öncelikle altın gümüş vb emtiada konuşlanıp daha sonra Fed'in ilk faiz sinyalini alacağımız zaman tekrar dolara dönmek akıllıca olur mu?Fed ilk faiz sinyalini ne zaman verebilir? Dolar endeksi kısa vadede düşüp daha sonra yükseliş paterni mi yapar yoksa kısa vadeden uzun vadeye hep mi yukarı?
    Saygılar..
    ABD borsalarında satış olduğu zaman dolar teminat ihtiyacı doğacağı için ve benchmark tahvil faizlerinde yükseliş nedeniyle dünyanın geri kalan bölgelerinden ABD tahvillerine talep geleceği için dolar endeksinde yükseliş bekliyorum.Benchmark tahvil faizleri enflasyon beklentilerini karşılayana kadar altın ve değerli metallerde bir yükseliş olma ihtimali dikkate alınabilir.

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    10-Yr Note Auction
    Released On 5/12/2021 1:00:00 PM For 5/12/2021 1:00:00 PM
    Auction Results
    Total Amount $41 B
    Coupon Rate 1.625%
    Bid/Cover 2.45
    Yield Awarded 1.684%

Şu an itibariyle de ABD 10 yıllık Hazine tahvilinde faizler %1.68 civarında işlem görmeye devam ediyor.

Bugün ise,ABD'den önemli bir veri daha,üretici fiyat endeksi verisi gelecek.Önceki sayfalarda alt detaylarını yazdığım gibi,üretim maliyetlerindeki hızlı tırmanış nedeniyle bugün ,muhtemelen ,Ekim 2008 yılından bu yana üretici fiyat endeksi verisinde en yüksek yıllık fiyat artışını göreceğiz.
    Akşam ise ABD'de 30 yıllık hazine tahvil ihalesi olacak.

Piyasa beklentisi:

Thursday May 13 2021 Actual Previous Consensus
    03:30 PM
    US
    PPI YoY APR
    4.2% 5.9%

US
    PPI MoM APR 0.6%
    1% 0.3%
    US
    PPI YoY APR 6.2%
    4.2% 5.9%

Beklediğim gibi,piyasa beklentilerinin üzerinde, büyük bir zıplamayla,Ekim 2008 yılından bu yana üretici fiyat endeksi verisinde %6.2 ile en yüksek yıllık fiyat artışını gördük.

Dün yazdıklarımı da yeniden buraya alayım:"Muhtemelen üretici fiyat endeksindeki bu yıllık artış oranı ilerleyen aylarda giderek artacak,çünkü tarım ve gıda,sanayi metalleri,enerji ve navlun fiyatlarındaki sert yükselişlerin henüz sadece bir kısmı üretici fiyatlarına yansıtıldı.Üretici fiyatlarındaki artış ise kuvvetli tüketici talebi ile kısa zamanda enflasyon rakamlarına yansıyor.
    Üretici fiyatlarında endeksin tutulduğu Aralık 1958'ten bu yana üretici fiyat endeksi 113.285/16.074=7.0477 kat artarken,aynı tarihler arasında enflasyon
    264.793/28.97=9.1402 artmış.Yani ABD ekonomisi bir tüketim ekonomisi olduğundan üretim maliyetlerindeki artışlar fazlasıyla enflasyona yansıyor.Bu yüzden eğer Fed hızla tedbir almaz ise, yıl sonunda mevcut trend ile %6'nın üzerinde bir yıllık enflasyon görebiliriz.

US
    Initial Jobless Claims 08/MAY 473K
    507K ® 490K

Haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisi de kuvvetli.

Atlanta Fed'e göre ABD ekonomisi ikinci çeyrekte %11 gibi çok büyük bir hızla büyüyor ve aşırı ısındığı için de yüksek enflasyon üretiyor.

7. Cevdet hocam biz Çetinkaya döneminde iktidar müdahale etmese 100 puan faiz ile bugün 4-5 arası dolar ve %12 faiz ile yaşıyorduk. Ama ne yazık ki verdiğimiz sözde durmadık üç tanesini de yedik. Bugün ne faiz ne de dolar kurunu tahmin etmek mümkün değil. 500 milyar dolara toplum borç 40 milyar dolar faizden girer 30 da cari açık, buyur kaç sene ayakta kalırız. Şayet Fed zamanında müdahale ederse ki yellen ipucunu verdi. Dünya ekonomik çok tahrip olmaz. Ama geç kalırsa biz ne oluruz. Birde şu var dünyada sıfır faiz ve üretime vatandaşına ciddi bir yardım var bizde ise vergi artışı iki kat artmış faiz %30 artmış kur %15 artmış asgari ücret ve yükselen emtia fiyatları enerji maliyetleri. Bu durumda üretim yatırım nasıl olacak nasıl rekabet edeceğiz

8. Enflaasyon tüm dünyada yükselişte.
    Almanya yaşayanlar bile enflasyondan şikayet etmeye başladi.

Az önce Alman 10 yilliklara baktım.
    Korona virüste -0,90 ları görmüş, bugün -0,10 lara kadar yükselmiş.
    Artiya geçmesine az kalmiş...

Sayfa 813/2508 İlkİlk ... 31371376380381181281381481582386391313131813 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •