Bugün PKART için bir ceza haberi düşmüş. Geçmişle ilgili bir cezaymış...
Merak edip o dönemde ne olmuş diye grafiklere baktım...
Grafikler aşağıdaki gibi çıktı. Ben yorumlamayacağım. İsteyen yorum yapabilir...
![]()
Bugün PKART için bir ceza haberi düşmüş. Geçmişle ilgili bir cezaymış...
Merak edip o dönemde ne olmuş diye grafiklere baktım...
Grafikler aşağıdaki gibi çıktı. Ben yorumlamayacağım. İsteyen yorum yapabilir...
![]()
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Aynı dönemim hisse grafiğini de ekleyelim...
Birisi geniş açı, diğeri ise yakın plan...
![]()
Bunlar da aynı dönemdeki günlük Takas ve AKD değişimleri...
![]()
Cezayı, muhtemelen 9 Eylül 2022 've sonrasındaki GDK ve ANC hareketlerinden dolayı vermişler...
GDK bu tarihte ciddi işlem yapmasına rağmen satış yapmış olarak günü tamamlamış...
Tebliğin 5 inci maddesi bu şekilde, birine ceza vermek istenirse işlem yaptığı hergün ceza vermek mümkün,
Tebliğin tamamı şaka gibi...
......
https://www.google.com.tr/search?q=v...ile-gws-wiz-hp
...
a) Alım veya satım yapılması, hesap hareketi gerçekleştirilmesi,emir verilmesi,emir iptali veya emir değiştirilmesi,
b) Farklı fiyat kademelerine emir iletilmesi,
c) Bir dakikadan daha az zaman dilimlerinde piyasadaki en iyi alım fiyatına eşit veya piyasadaki en iyi alım fiyatından daha düşük fiyatlı satım
emri ya da piyasadaki en iyi satım fiyatına eşit veya piyasadaki en iyi satım fiyatından daha yüksek fiyatlı alım emri iletmek şeklinde yön değiştiren
emirler verilmesi,
ç) Kendinden kendine veya karşılıklı işlemler gerçekleştirilmesi,
d) Açılış veya kapanış fiyatlarınıetkilemeye yönelik işlemler yapılması,
e) Gün sonu veya vade sonu uzlaşma fiyatlarınıetkilemeye yönelik işlemler gerçekleştirilmesi,
f) Fiyat yükseltici, fiyat düşürücü veya fiyatısabit tutmaya yönelik işlemler yapılmas
hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Üstad bu Alnus ile Marbas in yaptiklari ceza gerektirebilir mi? Saygilar
Bu maddelerin hepsi piyasanın normal işleyişinin gereği olması gerekenler. Bunlar olmazsa piyasa oluşmaz. Seni benim almam ve satmamla hisseler 1 kademe bile kımıldamazlar...
Bu gerçekleri düşününce elim hiç işlem yapmaya gitmiyor. Yaklaşık 1 yıldan fazladır sadece izliyorum...
Demek ki; bir hareket etmeye kalksam, anında bana da ceza verdirmek için hazır bekleyenler var gibi düşünüyorum...
Maalesef kanunlar net değil, adil ve adaletli hiç değil, piyasa gerçekleriyle kesinlikle uyumsuz/alakasız, bu tebliğ uygulanıyor olsa hergün ceza kesmekten başka bir iş yapmazlar, ama koskoca yılda sadece bir yada bir kaç kişiye ceza veriliyor, konu hakkında fikirlerim gayet açık ama hepsini yazamam şimdi Silivri soğuktur![]()
hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Yer İmleri