Bir zamanlar teknik analiz bilgim bu kadar değilken metro hissesinden bahsetmiştim yükselmesi lazim diye bir yerde. Teknikten anlayan biri niçin böyle düşünüyorsun diye sormuştu. Ben de az buçuk bilanço bilgimizle bilançosu iyi demiştim. O da hissede trend yok demişti. Ben de almamistim. Endeks 120000 görürken abuk sabuk hisseler bile olmaması gereken fiyatlara çıkmışken metro da anca 0.50 den 0.60 a gitmişti herhalde. Neyse lafı uzatmiyim borsaya duzeltme geldi indi 80binlere bütün hisseler cakildi metro da 1 TL yi geçmişti. Bu adamın sabri kimsede yok. Herhalde yurt dışına kaçınca ilgilenememistir borsayla o yüzden 120000 deyken harekete geçemedi. Sanırım böyle bir şeyler olduydu. Cepten yazınca grafiklere de bakamadik gerçi. Aklımda böyle kalmış.
Trend olan bir hisse senedini tutarlı bir şekilde belirleyemiyorsanız, kendinizi yanlış sinyallere dayanarak ticaret kararları verirken bulacaksınız. Bir ekonomist, dün tahmin ettiği şeylerin bu gün neden olmadığını yarın bilecek bir uzmandır. : )) Temel analiz ne alacağınızı, teknik analiz hangi fiyattan alacağınızı söyler...
Yer İmleri