Sayfa 82/359 İlkİlk ... 3272808182838492132182 ... SonSon
Arama sonucu : 2868 madde; 649 - 656 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. PLTR tutundu gibi gözüküyor. 75.40 a kadar çıktı açılışta, şimdi 74 dolar civarında. Tarihi zirvesi olan 81 doları aşarsa 100 dolara kadar önü açık (neden 100 dolar? Çünkü 100 dolar seviyesi 3 haneli düz rakam olduğu için psikolojik dirençtir). Kağıt maşallah dev sıçramalarla hareket ediyor, 15 den 25 e, 25 den 33 e, 33 den 45 e, 45 den 65 e, 65 den 81 e zıplaya zıplaya çıktı. Ara tepelerden satış yiyip %10-%15 lik geri çekilmelere maruz kalsa da her seferinde toparlayıp bir üst kademeye sıçramış. En son 65 den 81 e zıplamıştı, 81 den satış yiyip 68 e kadar çekildi, şimdi yönünü tetkrar yukarı çevirip 81 e gözünü dikmiş gözüküyor. 81 i aşarsa radarda 100 dolar olacak ki %25 lik bir sıçrama demektir ve geçmişteki sıçrama oranlarıyla uyumlu.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

2. Bugünkü GSRAY kapanışı 6.54. Rüçhan tahtası henüz açılmadı ama açılsaydı rüçhan kaç TL olurdu?
    Bölünmüş fiyat= (6.54+4) : 5 = 2.11 TL
    O zaman rüçhan fiyatı = 6.54-2.11=4.43 TL olacaktı
    Sağlama: (4.43+4) : 4 = 2.11 TL (rüçhana ek olarak bedellide 4 TL ödenecek ve 4 yeni hisse sahibi olunacak)
    Benim kriterim rüçhanın 4.43 den 3 tl veya 3'ün altına inmesi olduğuna göre 3 te 1 düşüş olmalı ki alım yapayım.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

3. Markowitz 1950'lerde MPT yi yani modern portföy teorisini geliştirdiğinde ne algolar vardı ne robotlar ne ETFler ne de bugünkü yoğunlukta yatırım fonları ile piyasa ile içli dışlı türev piyasalar. Şimdi ETFler yetmemiş adamlar bir de invers ETFleri çıkarmış. 1960lar 1970ler 1980ler MPT için belki altın yıllardı ama sonra durum değişti. 1987 yılında ABD borsaları tek 1 günde %25 e yakın çöküş yaşamıştı, önceden programlanmış treydler buna neden oldu. Hisseler düştükçe daha fazla satış yapılmasını söylüyordu o programlar, böylece kendi kendini besleyen bir negatif döngü oluştu. Sonunda bir baktılar endeks %25 e yakın göçmüş hem de 1 işlem gününde. Nereden nereye geldik.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Markowitz 1950'lerde MPT yi yani modern portföy teorisini geliştirdiğinde ne algolar vardı ne robotlar ne ETFler ne de bugünkü yoğunlukta yatırım fonları ile piyasa ile içli dışlı türev piyasalar. Şimdi ETFler yetmemiş adamlar bir de invers ETFleri çıkarmış. 1960lar 1970ler 1980ler MPT için belki altın yıllardı ama sonra durum değişti. 1987 yılında ABD borsaları tek 1 günde %25 e yakın çöküş yaşamıştı, önceden programlanmış treydler buna neden oldu. Hisseler düştükçe daha fazla satış yapılmasını söylüyordu o programlar, böylece kendi kendini besleyen bir negatif döngü oluştu. Sonunda bir baktılar endeks %25 e yakın göçmüş hem de 1 işlem gününde. Nereden nereye geldik.
    Meme inverse bile var hocam Jim Cramer inverse vardı bir ara. Adamın performansı çok kötü olunca tersini açtılar :D hala duruyor mu o etf bilmiyorum

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    PLTR tutundu gibi gözüküyor. 75.40 a kadar çıktı açılışta, şimdi 74 dolar civarında. Tarihi zirvesi olan 81 doları aşarsa 100 dolara kadar önü açık (neden 100 dolar? Çünkü 100 dolar seviyesi 3 haneli düz rakam olduğu için psikolojik dirençtir). Kağıt maşallah dev sıçramalarla hareket ediyor, 15 den 25 e, 25 den 33 e, 33 den 45 e, 45 den 65 e, 65 den 81 e zıplaya zıplaya çıktı. Ara tepelerden satış yiyip %10-%15 lik geri çekilmelere maruz kalsa da her seferinde toparlayıp bir üst kademeye sıçramış. En son 65 den 81 e zıplamıştı, 81 den satış yiyip 68 e kadar çekildi, şimdi yönünü tetkrar yukarı çevirip 81 e gözünü dikmiş gözüküyor. 81 i aşarsa radarda 100 dolar olacak ki %25 lik bir sıçrama demektir ve geçmişteki sıçrama oranlarıyla uyumlu.
    İnşallah :D Tarih tekerrür edecek mi bakalım. 100 dolar hedef veren çıkmadı galiba ama 90 duymuştum bir yerde. ama 100 dolar dediğiniz gibi psikolojik bir sınır gibi de. Zaten mantığa göre hareket etmiyor hisse. Bugün nasdaq100 den iyi haber gelmesi çok önemli ama bunun olması için. İşin kötü yanı nasdaq salarsa pltr de büyük ihtimal bunu takip eder muhtmelen en önden

Hocam bu Blackrock, Vanguard gibi devasa parası olan fonlar. Bunlar nasıl çalışır? Benim gördüğüm çok iyi maliyetle zaten pozisyonları var PLTR'de misal. Satsalar %100'ü geçer karları sanırım. Bu fonlar alıp satarken kendi kazançlarına mı bakıyor yoksa şirketin durumu ya da piyasların durumu mu ağırlık basar?

7.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    Hocam bu Blackrock, Vanguard gibi devasa parası olan fonlar. Bunlar nasıl çalışır? Benim gördüğüm çok iyi maliyetle zaten pozisyonları var PLTR'de misal. Satsalar %100'ü geçer karları sanırım. Bu fonlar alıp satarken kendi kazançlarına mı bakıyor yoksa şirketin durumu ya da piyasların durumu mu ağırlık basar?
    Bunların bünyesinde yüzlerce fon var, hepsinin de kriteri farklı. Kimi büyüme odaklı, kimi value, kimi temettü, kimi spesifik bir teknoloji vs vs. Hepsinin kriteri ayrı. Ortak tek yönleri bunların kısa vade bazlı yatırımcı olmadığı. Öyle al-sat yapmazlar. Yılsonu geldiğinde shuffle yaparlar, limonları fondan çıkarıp şeftalilere ekleme yaparlar vs vs. Yatırım yaptıkları şirketin durumu piyasanın durumuna göre kat be kat çok daha önemlidir. Top down değil de bottom up şeklinde takılıyor çoğu. Yani şirketleri bireysel olarak mercek altına alıp o şekilde yatırım yapıp yapmama kararı alırlar.

8.  Alıntı Originally Posted by 5yearplan Yazıyı Oku
    İnşallah :D Tarih tekerrür edecek mi bakalım. 100 dolar hedef veren çıkmadı galiba ama 90 duymuştum bir yerde. ama 100 dolar dediğiniz gibi psikolojik bir sınır gibi de. Zaten mantığa göre hareket etmiyor hisse.
    Hiç bir hisse mantık çerçevesinde hareket etmez. Öyle olsaydı en düzgün mantığı kuranlar yani en zekiler grubu borsadan en çok para kazanan kesim olurdu, zeka ile borsa kazancı doğru orantılı olurdu. Ama gerçek farklı çünkü devreye sürü psikolojisi, açgözlülük, korku, panik gibi zekaya göre çok daha etkili psikolojik faktörler giriyor artı marjinal yatırımcılar grubu, algo ve robotlar gibi tahtayı doğrudan etkiliyen diğer faktörler de söz konusu. Borsa algıdan ibarettir, algıyı oluşturan da psikolojidir.

Sayfa 82/359 İlkİlk ... 3272808182838492132182 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •