Originally Posted by
pit
Piyasa bist i acımasızca fiyatlıyor maalesef.holdingler 3-4 fk larda fiyatlanıyor,bankaları hiç demiyorum bile.
Herşeye rağmen daha önce dediğim gibi akgrt yi bende iskontolu buluyorum. Yılsonu bilançoya doğru daha netleşir. Ancak umarım temettü kısıtlaması 2021 de devam etmez...
temetü kısıtlaması bitiyor dostum..öyle bir açıklamayı hatırlıyorum..dediğin hisselerin çıkmamasının bir nedeni de o hisselerin çok derinlikli olmasıdır...ayrıca o hisselerin bir çoğu bist 30 hissesi..bu hisselerde açığa satış vardı bu yüzden de baskılar had safhada idi...bu baskı olduğu için yılbaşından beridir borsaya giren 2 milyona yakın yatırımcı o hisselere bulaşmadılar...çünkü bu yatırımcı gurubu risk alıp çok kazanmak istiyordu..
1 ekimden sonra bist-30 dışındaki hisselere gelecek açığa satış uygulaması , temelsiz çıkan o hisselere satış getirecektir...işte 2 milyon yatırımcı o hisselerde darbe almaya başladığında ister istemez güvenli liman arayışına gireceklerdir..güvenli limanlar da temeli sağlam olan ve hala ederinin altında olan hisseler olacaktır....işte bahsetiğin hisseler bu süreçte canlanacaklardır..
2 milyon yeni yatırımcı ise 1-2 yıl içinde alacakları darbeler ile sayıları çok azalacak...tahminen 1 milyona düşerler..zaten bist yönetimi biraz da bu yatırımcıları terbiye etmek amacı ile açığa satış kuralını getirdi...yoksa değeri çok uçuk rakamlara giden hisseler çoğalacaktı..bist yönetimi bu kadar itibar kaybını göze alamadı..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri