tayyip kazandı, mevcut düzen beş sene daha devam edecek. Halkın %60'ı hızla fakirleşmeye devam edecek. Alınan zamlar yıl sonuna kadar ancak dayanacak. yerel seçim var diye tekrar zamlar alacaksınız ama onlarda eriyecek.
İstanbul da ve şu an yaşadığım yerde ilk defa çöp karıştıran normal kadınlar gördüm. Artık utanmayı bırakmışlar. Gündüz vakti çöpleri karıştırıyorlar.
20 sene önce büyük marketlerin artık manav ürünlerini almak için kavga eden kadınları görmüştüm ama gündüz çöp karıştıranları ilk defa gördüm.
Hızla fakirleştiğimizi 15 yıldır yazıyorum. Geleceğimizi harcadıklarını yazıp duruyorum.
Daha kötüsü nefret dahada yaygınlaşmış. Nefret konusundada epey yazmıştım. 15-20 yıl önce sadece futbal takım taraftarları nefret kusardı. kalan nefret kızgınlık düzeyindeydi veya bireysel.
Şu an ise toplumsal hal almaya başlamış. Çok basit şeylerde bile nefretle saldırmaya başladık.
Dün gördüm, turistik belde. Herkesin rahat hissetmesi gereken bir yer. Minibüz durağına yakın bir lüks araba park etmiş. Minibüs geldi, durdu, şoförü indi ve lüks arabanın camına doğru yürüyerek bağırmaya başladı. Eskiden olsa düdük çalar gitmesini sağlardı ve iş biterdi. Hatta ona bile gerek duymazlardı.
Bu basit bir örnek eminim pek çok yerde çok daha fazlasına denk geliyorsunuzdur ama görmüyorsunuzdur.. Ben maalesef sadece bunları görüyorum.
Nefret yaygınlaşıyor ve her yere giriyor.
Gerçekte nefretin sebebi çocukluktan başlayarak başta devlet olmak üzere düzenli olarak güçlülerce ezilmemiz. Ezileni koruyan ise hiç bir kurum yok. Devletin görevi ezileni korumak ama başta devlet eziyor.
Hayat boyu eziliyorsunuz ve tepki gösteremiyorsunuz. Bağırdığınızda karşınızda polisi, avukatı, generali, mafyayı, yönetici grubu, siyasetçiyi, belediye yöneticisini, tarikat elemanını veya güçlü bir grubu buluyorsunuz.
Tepki göstermeden hayat boyu eziliyorsunuz.
Bu birikim de çok alakasız yerlerde ortaya nefret olarak çıkabiliyor. Dişinize göre birini görünce hemen saldırabiliyrsunuz.
Bunlar iyi günler. 2010 dan beridir diyorumdur bunlar iyi günler diye.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri