Sayfa 823/853 İlkİlk ... 323723773813821822823824825833 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 6,577 - 6,584 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    snkleyp'in yazısı uzun sonra okuyacağım.

---

selimhan la farklı bakıyoruz. O toplum kötü diyor. Bense farklı görüyorum. Evet toplum kötü ama bize özel değil.

Tüm dünya az yada çok aynı. Bir toplumu iyiye yada kötüye doğru KOLAYLIKLA sürebilirsin. pek çok gerçek hayattan örnek verdim.

Çok kolay olarak tüm toplumu bir nesilde kötü yaparsın veya bir nesilde iyi yaparsın. Belki yarım nesil.

Bir ülke toplumunun iyi veya kötü görünmesinin sebebi var. Detay bilmek gerekiyor.

---

sanbeg'in değindiği konuya girmeyeyim, kendince haklı.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Muhalif kesim, imamoğlunu isteyen ermeni ve siyonistler, ikinci tur geçene kadar bekler kılıçdaroğluna çakmazlar demiştim ama çakmaya başlamışlar. Tüm günahı yıkıyorlar üzerine.

Halbuki seçim öncesi ağır şekilde kılıçdaroğlunu aşağı çekenler onlardı. İkinci en büyük zararı akşener verdi o görmezden geliniyor. ermeni akşenerin %5 oyu, mhp ye geçmiş gibi görünüyor.

Her neyse bir kötü yüzünden diğer kötüyü savunuyor duruma düşmeyeyim.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    "cehape seçimde neden kaybetti" konulu üç beş analiz okudum. Aslında "kılıçdaroğlu neden kaybetti" diye herkes yorumlamış. Tek suçlu olarak kılıçdaroğlu gösteriliyor. Sanki cehape parti örgütü yok, altı partide yok, kılıçdaroğlu tek başına girdi tek başına kaybetti gibi.

Açık olarak cehape, dolayısı ile kılıçdaroğlu'nun seçimde yanında olması gereken muhalif medya, daha seçim bitmeden adamı idam etmeye çalışıyor.

Ana akım medyanın muhalif olanları tamamen siyonist ve siyonist emrindeki ermeni medya. kılıçdaroğlu abd ye biat edeceği halde ve bunu pek çok kez ispatladığı halde yinede kılıçdaroğlu'nu medya yemeye çalışıyor. Anladığım kadarı ile HIRSIZ OLMADIĞI İÇİN. "Bu heriften beslenmesi zor olur" diye düşünüyor olabilirler veya imamoğlu daha çok garanti vermiştir bilemiyorum.

Daha 2 gün önce kılıçdaroğlu "nato'nun emirlerine uyup Rusya ya yaptırımlara katılacağım" dedi.
    cehape li veya fetö lü birilerinin amatörce yaptığı Maarem İnce videosunda hemen Rusya yı saldırgan şekilde suçladı.

Çok açık şekilde abd ye mesaj bunlar. Bakın kapınızda bilmem neyim mesajları. Adam ne yaparsa yapsın, siyonist medya ve medyadaki ermeniler kendisini istemiyorlar. Üvey evlat yerine öz evlat imamoğlu'nu istiyorlar.

Du yaw, bu şekilde yazınca sağcılar beni sağcı veya dinCİ sanıyorlar. Kucaklamaya geliyorlar.

Bakıyorlar sağ tarafa da geçirmişim o zaman şoka giriyorlar. Ne yapsam bilemiyorum bende şaşırdım. Sağ tarafa ağır geçiremiyorum çünkü ölçüsüzce ve mantıksızca saldırganlar. Sol tarafa istediğin kadar geçir, saldırgan değiller. Tabi "bunun neresi adalet" diyorsunuz. Doğrusu 2 tarafa da geçirmemem lazım ama solcu olduğumdan, kendine solcu diyenlerin yamuğunu görünce daha çok sinirleniyorum. Beni az kişi okuduğun danda ölçüsüz yazıyorum. Sağcıdan zaten beklediğimiz şeyleri yaptıkları için onlara sinirlenmiyorum.

Her neyse bunları yazmak için girmedim.

Takip ettiğim medyada bir kısım Köşeden yazarın analizini okudum. Hepsi de düşük oyların sebebini ideolojiye bağlamışlar.
    Kimisi kılıçdaroğlu'nun Alevi'liğine vurgu yapmış, kimisi halkı tanımıyor demiş, kimisi hadep i yanına çekmesine vurgu yapmış, kimisi "imamoğlunun yanında hıyar gibi kalır" demeye getirmiş filan.

Tamamen kılıçdaroğlu suçlanmış. akşener'in oyları 5 puan düşüp rakibi mhp'nin oyları 5 puan artmış, bunu kimse görmemiş.(Benim okuduğum yazarlar içinde.) akşener oylarını mhp ye kaybetmese anketlerde çıkan gerçekleşecek ilk turda kılıçdaroğlu kazanacak.

Seçim öncesi muhalif gurubun kılıçdaroğlu'na ne kadar saldırdıklarını ve aşağı çektiklerini unutmuşlar.

Bunları yapmasalar, akşenerde o çıkışı yapmasa, cehape kazanıyor. kılıçdaroğlu'nun hatalarına rağmen kazanıyor. Çünki rakip çok kötü.

Üzerine tayyip seçim öncesi herkese para saçmış. Bununda çok çok önemi var. Tuzunuz kuru ise önemini anlamazsınız ama borçluysanız ve geliriniz borcunuzu kısa sürede ödemeye yetmiyorsa. Zorluklarla boğuşuyorsanız, dağıtılan para sizin için çok çok önemlidir. kılıçdaroğlu'da tayyip kadar olmasada dağıtacağım dedi ama tayyip son anda para saçmasa, belki oyları üç beş puan daha aşağı çıkacak. Dediğim gibi halkın %60'ı maddi sorunlarla boğuşuyor.

kılıçdaroğlu nunda bir sürü geçmiş hatası var. Ama bu hatalarla beraber anketlere göre önde gidiyordu. Son anda yaptığı hata ise durup dururken Rusya ya saldırması. Bunun etkisi olmuşmudur. cehape liler solcudur ve abd yi siyonisti sevmezler. Tabi bilinçli olanları. Son anda Rusya ya ağır saldırması pek çok gönülü kırsada oy kaybettirmemiştir. Çünki oylar akşener'den gitti. Zaten solcunun alternatifi yok. erdoğan'amı versinler.?

akşener altılı masayı bozmadan önce %15 - 17 civarıydı. Aldığı oy %9 küsür.
    mhp seçime kadar %5 civarıydı aldığı oy %10 küsür. Sanki blok olarak iyi partiden bahçeliye geçmişler gibi.

sinan ogan da mehape nin 2 kere kovaladığı adam. Niye %5 almıştır. Günde 3-6 saat okuyan ben adamı ilk defa duydum, birde okumayan büyük kalabalıkları düşünün. BİLMEDİKLERİ biri diye oy vermişlerdir. Adam sağcımıdır solcumudur bilinmiyor.(Siyasetle ilgilenmeyen %70- 80 i kast ediyorum. Bunların %5'i belki iyi adamdır diye sinan ogan'a oy vermişlerdir.

Cumhurbaşkanlığı seçimine hiç bilinmeyen düzgün görünen, iyi giyimli medeni, diksiyonu düzgün birini koy. %5 çok rahat alır. Tabi rakipleri bu akp ve bu cehape ise.

akp den çıkan %7 nin %5i sinan've diğerlerine gitmiştir. Adaylardan diğer ikisi tayyip ve kılıçdaroğlu her şeyleri ile biliniyorlar. Bilinmeyen sinan ogan. O sebeple herkes hayra yorup vermiştir.

---

İkici turu da büyük ihtimalle kılıçdaroğlu kaybedecek. Kazanma ihtimali yokmu.? Kafası çalışsaydı yinede kazanabilirdi. Zor değildi. Ama çalışmıyor.

2. turda kaybedince parti başında artık kalamaz. Sonrasında büyük ihtimalle bu partiyide siyonist destekli ermeniler ele geçirecekler. Zaten içi abd üretimi sağcı dolu. Çok az bir iyi adam kırıntısı vardı, onlarda sepetlenecek. Atatürk o partiden tamamen silinecek.

İyi parti, mehape ne kadar Atatürk'çü ise, cehape de o kadar Atatürkçü olacak. Atatürk resmini asıp, dillerinde Atatürk ismini bolca dolandırıp, Atatürkün kurduğu elde kalan somut, soyut her şeyi, abd üretimi tarikatlarla beraber "Atatürk'ü seviyoruz" diye diye yıkıp geçecekler.

10 sene sonra cehape denince aklımıza yobazlar, abd, hırsızlar filan gelecek. Tabi benim aklıma belediyelerinden ve belediye başkanları ile iş tutan vekiller dolayısı ile yine hırsızlar geliyor da, ileride bilinçli olmayan okumayan halkında aklına bunlar gelecek.

Şimdi bunları yazınca sağcılar beni kucaklamaya gelecekler. cehape ye çaktığımda Aklıma hep sağcıların bu sebeple bana duyacağı ilgi geliyor. Yüzüm buruşuyor. Kaç sefer kaza ile geldiler. En son sanbeg geldi, kızdırmadan kurtuldum sanıyorum. Daha önce çok kişi gelmişti.

Her neyse. kılıçdaroğlu kapasitesi düşük olmasına rağmen cehape de kalan belkide son temiz adam. Temiz deyince Eskişehir belediye başkanı aklıma geldi. Ama kendisini tanımam, faaliyetlerini bilmem o sebeple onun hakkında iyi veya kötü yorum yapamıyorum. Gazeteciler çok iyi yorumlar yapıyorlar ama gazeteciler sabah akşam baykal'ı da yıkayıp yağlıyorlardı. Çünkü baykal cehape belediyeleri aracılığı ile BOLCA halkın malını mülkünü vererek gazeteci besliyordu.

.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,153
    Kirli olaydı da bizim olaydı seçim...gerisinden bana ne...Beceriksiz..[emoji20]

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

5. ''İyi parti, mehape ne kadar Atatürk'çü ise, cehape de o kadar Atatürkçü olacak. Atatürk resmini asıp, dillerinde Atatürk ismini bolca dolandırıp, Atatürkün kurduğu elde kalan somut, soyut her şeyi, abd üretimi tarikatlarla beraber "Atatürk'ü seviyoruz" diye diye yıkıp geçecekler.''
    CHP öncelikle ne olacağına deve mi kuş mu karar vermeli.

bundan muradım yöneteceği yönetmeyi hedeflediği toplumun kültür kodlarını fransız gözü ile değil.Bu toprakların kodlarına uygun stratejiler geliştirerek ona göre hareket etmeli.

Toplum nasılsa onun seçtikleri de öyle olacaktır.Önemli olan devlet çarkını sokataki vatandaşa dönük yüzü düzgün çalışıyor mu?!Devlet gündelik hayatta adaleti foseptiğin içine tıkıp tıkıp vatandaşın karşısına çıkıyorsa ,vatandaş da istemese de öyle ise al ben den de böyle diyecektir.Bu yaklaşıma en bilinçli en dürüst dediğiniz vatandaş bile en fazla iki bilemediniz üç vakadan sonra pes edip misli ile mukabele edecektir.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Biraz kafa dağıtayım diyerek bir Fizik sitesine girdim. Batarya haberi vardı. Oradan batarya türlerini araştırayım dedim. Daha önce okuduğum bir yazıda LFP tipi batarya aklımda kalmıştı. Birde elektrikli araba ve yangın konusunda rahatsız edici söylentiler var.

Bir kaç yıl önce elektrikli araba yanınca söndürülemiyor deniyordu. Sebebi arabanın altına yerleştirilen büyük miktardaki piller olsa gerek. Hâlâ söndürülemiyor mu bilmiyorum. En az 2 Tesla aracının da yandığını ve söndürülmediğini okumuştum. İkinci yangında içindeki 2 yolcu, emniyet kemerleri sıkıştığı için çıkamamış yanarak ölmüşlerdi(Özür dilerim). Bu sebeple, arabam elektrikli değil ama korktuk bi kere arabada torpidoda küçük maket bıçağı saklıyorum. Yalnız polis bulursa el koyar oda ayrı konu. Başka amaçla taşıdığımı düşünecektir.

LFP türü Lityum iyon pillerin yanma riski çok daha azmış. Hem de daha ucuz. Bu iyi tarafı. Kötü tarafı ise bu pillerde elektrik yeterince yoğun yüklenemiyor. Yani diğer tip pillerle aynı menzili elde etmek için daha büyük pil gerekiyor.

NMC ve NCA tipi Lityum İyon piller ise LFP ye göre daha yüksek enerji depolanabiliyor. Daha küçük pille daha büyük menzil. Bu pillerin sorunu ise LFP ye göre daha kolay patlayıp alev alması. Ayrıca üretimi pahalı. Kullandıkça kapasitesi düşüyor. Asıl ilgimi çeken şu oldu bu pili Farasis üretiyor.

Farasis sizin aklınıza ne getirdi.? Tanıdınızmı firmayı.?

TOGG pillerini bu fabrikadan almak için anlaştı.

Farasis TR de fabrika kurdu, süper delikanlı altaylı ve efsane yalama güntay'da TOGG'un pilleri dahil her şeyini halk gözünde normalleştirip hazım etmelerini sağladı. Kazığı yerken sızlanmayalım diye. Çünkü parası bizden çıkarken, verilen paralar kimin cebine giriyor malum.

TOGG bizim teşviklerimizle İTHAL Avrupa arabaları seviyesi fiyatı ile satılıyor. Teşvik almasa sanırım %50 daha pahalı olur.

Tesla TOGG un kullandığı pil tipini başta kullanmış ama terk etmeye başlamış. Tesla uzaklaşırken TOGG üzerine atlamış. hem daha pahalı, hem daha tehlikeli. Menzil konusunda avantajlı ama diğer dez avantajı şarj ettikçe kapasite düşüyor ve ömrü en fazla 10 yıl. LFP tipi pilde ise kapasite düşmüyor ve ömrü çok daha fazla.

Şimdi eğer bu bilgiler sizde varsa hangi pil türünü tercih edersiniz.?

Daha ucuz, daha güvenli, daha uzun ömürlü, kapasitesi kullandıkça düşmeyen LFP tipi pilmi.?
    Pahalı, tehlikeli, kısa ömürlü, kullandıkça kapasitesi düşen NMC, veya NCA türü pillerimi.?

LFP yi seçerseniz tek dezavantajınız, diğer pillerle aynı menzili elde edebilmek için daha büyük yer kaplayan pil yerleştireceksiniz. Yani araba altına 1m2 yer kaplayan pil yerine 1,5 m2 yer kaplayan pil koyacaksın.

Dert mi, dert. Ama diğer pilin kötü yanlarını görünce LFP yi tercih edersin.

Peki LFP varken diğer pili neden TOGG fabrikası genel müdürü seçmiş.? O müdür oraya geliyorsa o konudaki her şeyi kabataslak biliyordur. Bilmiyorsa ki bilmek zorunda değil, bilen kaliteli elemanları toplayıp öğrenmiştir. netçede para kendisinden çıkmıyor bizden çıkıyor istediği kadar harcayabilir. tabiiki benim 10 dakikada öğrendiğim durumu oda biliyor veya öğrendi.

Yinede LFP yi tercih etmedi. Neden.?

Ne yazmıştım.? Bu proje devletten beslenme projesi. Devlet(yani cebimiz) destek verdikçe yaşayacak. Müdür bunu biliyor, belli zaman sonra orada olmayacağını hesaplıyordur. Kaldığı sürece ne kadar çok ihya olursa o kadar kazançlı.

Kızılay yöneticileri gibi. Kızılay hayır kurumu. Ya bedava çalışırsın yada çok az maaş alırsın. Adam kendine aylık 79 bin TL maaş bağlamış. Üzerine kızılay adına 11 şirket kurup onların yönetim kurullarına kendini yazıp her birinden maaşda oralardan almış. Bu kafadaki adam her ay kendilerine ikramiyede yazıyordur. Ek ödemelerde yazıyordur. Tüm masraflarını ödetip lüks araba kiralayıp onun masraflarını da ödetiyordur. Kızılay'ın başında emekli olana kadar kalamayacağını biliyor. Kaldığı müddetçe cebini doldurmalı. Maaşlar yasal kısmı, yasal olmayan kısım varmı henüz bilmiyoruz. Ama bu kafa diğer tarafa geçmeye çok müsait.

Kızılay örneğini TOGG a uyarlayın.

Neden LFP yi seçmedi.?

NOT: Farasis ve NMC, NCA tip üretimini sadece bir yerde okudum. Henüz, başka yerlerden de okuyup doğrulamadım. Eğer farklı bilgi çıkarsa bu yazıyı sildirtmeye çalışırım ve yeni durumu yazarım.
    Sonuçta elektrikli araba üreten büyük firmaların ilk işi kendi pil fabrikalarını kurmak. Pil araba maliyetinin %40 ından fazlasını oluşturuyor. TOGG bunu yapmadı, siyonist medyada bu işi onayladı. daha önemlisi pil üretmek zor ama elektrik motoru üretmek TR için kolay. Onu bile ithal etti. Kızılay örneğini hatırlayın neler döndü ilerde ortaya çıkar.

TOGG İTHAL ürün tercihi yaptığı için araba çok pahalı. Ama bizim cebimizden çıkan teşviklerle şimdilik normal fiyattan satılıyor. Hangi fiyattan. Yaklaşık Avrupa ithal arabaları fiyatından.

Geçmişte ne yazmıştım. TR de otomobil firmaları kartel oluşturmuşlar milleti soyuyorlar. hepsinin benzer özellikleri benzer fiyatlarla satması SERBEST PİYASA OLAN NORMAL ülkelerde imkansız.

Türkiye piyasasında geniş bir yelpaze yok. Alt ve alt orta gelir grubuna kimse araba üretmiyor. Bir arabanın %80 ninden fazlasını üretebilecek teknolojimiz varken üretilmiyor.

Üretsek Avrupa'dan çok daha ucuza üreteceğiz. Üretmiyoruz. Bir şekilde ürettirmiyorlar.

Türkiyede hammadde Avrupadan daha ucuz, işçilik ÇOK DAHA UCUZ ama ürettiğimiz arabalar Avrupa dan ithal arabalarla aynı fiyatta. NORMAL bir Serbest piyasada bunun olması imkansız.

Çin den elektrikli ithal araba geliyor. Çindede maliyetler ucuz ve arabalar ucuz. Ama araba gelirken bakıyorsun Avrupa ile aynı fiyatta.? Neden.?

Devlet Çin'den ithal elektrikli arabalara ilave %40 vergi koyarak Avrupa arabaları fiyatına çekmiş. KARTEL'e destek olmuş.

Aynı kartel'in üyelerine birine 4 yıl önceki para ile 3.2 milyar TL, diğerine 3 yıl önceki para ile 10 milyar TL teşvik vermiş.

Yine yazı uzun oldu. Yazdıkça aklıma geliyor.

Kısa keseyim, soyuluyoruz abicim. Biliyorsunuz soyulduğunuzuda detay vererek iyice sinirlerinizi bozayım diyorum. Sadece benim sinirlerim bozulmasın.

Çok okumanın böyle lanet bir tarafı var. Okuyunca insanoğlunun pisliklerini görüyorsunuz.

Yapay zekâ için yazmıştım ya. Yapay zekâ'ya "bağımsız olarak öğren" dediğiniz anda sapıtıyor. Çünki öğrenebileceği tek kaynak var insan. Ondan da ne öğrenilir malum.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada elektrikli araba alacak kişilere de batarya konusunda üç beş bilgi vermiş oldum.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Üç ülkenin hipersonik füzesi var diye yazmıştım. Rusya, Çin ve en son İran. İran'a insanın inanası gelmiyor ama kader ortakları gibi görünen Rusya ve Çin de varsa, teknolojiyi neden vermesinler.

Rusya hipersonik füzesine Kinzhal adını vermiş. Türkçesi Hançer. Bu füzeyi dünyaya duyurduktan sonra Ukrayna ya girdi.
    Sonra Çin Hipersonik füze ürettiğini açıkladı. Daha sonrasında abd ye karşı daha sert açıklamalar yapmaya başladı.
    İran aynı İran.

Peki bu füzeleri ürettikten sonra neden daha cesur davranmaya başladılar.?

Çünki bu füzeler durdurulamıyor. Fırlattınmı gidip hedefi vuruyor. Savunma sistemleri hiç bir şey yapamıyor çünki gördükleri anda füze tepelerine iniyor.

Bu füzeler önce atmosferin üzerine çıkıyor, orada hipersonik hızda hedefin üzerine kadar geliyor, sonra atmosfere girip hedefe dimdik tam tepeden yine hipersonik hızda düşüyor. Füzenin ışığını gördüğün anda tepene inmiş oluyor o kadar hızlı.

Savunma sistemi kendi füzesini ateşlemeye fırsat bulamıyor.

Hipersonik hız, ses hızının 5 katı veya daha üzeri demek. Buda saatte en az 6200 km hız demek. Kinzhal ses hızından 10 kat daha hızlı yani 12300 km hızla atmosfer üzerinde seyrediyor, aşağı inerken büyük ihtimalle daha hızlı iniyor.

Bu füzelerden bir tanesini dün sabah ilk defa Ruslar Ukrayna'da kullandı. Kiew'e konuşlandırılmış ünlü amerikan Patriot savunma sistemini vurdular.

Gürüntüyü seyrettim insanın tüyleri diken diken oluyor.

Birde komik tarafı var. Patriot sistemi uzun menzilli savunma sistemi. Patriotun radarı 170 km uzağa sinyal göndererek hedef arıyor. Ukrayna Patriotu Kiew'e kurmuş. Radarını aktif hale getirmişler. Rakip Ruslar ise patriotların sinyallerini yakalayıp orada bir patriot sistemi olduğunu anlıyor. Yerini tam olarak tespit ediyorlar. Ukrayna Patriot'u aktif hale getirmese Rus balistik ve seyir füzelerine karşı savunmasız kalacak. Aktif hale getirse Ruslar yerini öğrenecek. Açsan bir türlü, açmasan bir türlü.

Neticede Patriotu aktif ediyorlar, sinyallerden Ruslar yerini öğreniyor ve bir Kinzhal gönderiyorlar. Kinzhal tepelerine inip Patriotu kullanılmaz hale getiriyor. Böylece Kinzhal bildiğim kadarı ile ilk defa savaş alanında kullanılıyor ve başarılı oluyor. Savunma sistemlerinin işe yaramadığı ispatlanıyor. Patriot füze bile fırlatamıyor o kadar hızlı tepesine biniyor. Füzeyi fırlatsa yine vuramaz, ayrı dünyaların füzeleri.

Sivillerin çektiği görüntüler burada. Videonun Sesi açık seyredin.

https://twitter.com/ThomasBavaria1/s...56715763023872
    https://twitter.com/OstNah/status/1505657428813172736

Bu füzeye nükleer başlık takılabiliyor.
    Ukrayna pek çok Kinzhal geldi biri hariç hepsini düşürdük diyor ama yalan. Algı operasyonu. Videoyu seyrettiğinizde atmosfer üzerine çıktıktan sonra vurulamaz olduğunu göreceksiniz. Hele inerken imkansız. Ukraynanın düşürdük dedikleri normal seyir füzeleri. Rusya Aynı saatlerde 12 tanemi ne 3 yönden seyir füzesi gönderiyor. Ukrayna onların bir kısmını savunma sistemleri ile vuruyor. Belki onun üzerine Rusya Kinzhal ı göndermiştir.

.
    Son düzenleme : alicemal; 17-05-2023 saat: 02:52.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 823/853 İlkİlk ... 323723773813821822823824825833 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •