Sayfa 829/1002 İlkİlk ... 329729779819827828829830831839879929 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 6,625 - 6,632 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    şimdi yeni bir tasarı daha var, ekmek artık zincir marketlerde satılmayacakmış, bakkallarda satılabilecekmiş..basında okuduğum kadarıyla esnaflar için bir kıyak yapmaya çalışıyorlar ama çok aptalca.. bu zor hayat şartlarında markete gittiğimizde tek yerde işleri hallediyoruz.. bunların kafa ancak böyle şeylere çalışıyor bir de anlaşılan bunları ikna etmişler.. böyle zavallıca şeylerle ekonomiyi düzeltecekler güya.. bunların keyfi için dünya kadar verimsizlik örneği ortaya çıkacak (insanların ekmek için başka yerlere gitmesi, zaman, enerji ve yakıt israfı vb) ki bu tam da ekonomi ile alakalı bir şey ama bu ilkel zihniyetin anlaması mümkün değil..
    Bence aptalca değil.
    Zincir market kopek mamasi satıyor.
    Televizyon bilgisayar sac kurutma makinesi de satıyor.
    Porselen tabak da satıyor.
    Kiyafet de satıyor. Ayakap da...
    Bunlara düzenleme şart.
    Sermaye gücüyle bi vursa 3 5 ay içinde o sokakta esnaf birakmazlar...
    Izin versen bi köşeyi de eczane yaparlar.

Devlet rekabeti düzenlemek ve tanzim etmek zorundadır.
    Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Almanın hollandanin fransanin da başına gelmiştir düzenleme neyse uygulanabilir...

Avmlere dair falan bir dünya düzenlemeleri var diye biliyorum....

Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    Bence aptalca değil.
    Bunlara düzenleme şart.

Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Almanın hollandanin fransanin da başına gelmiştir düzenleme neyse uygulanabilir...

tamamen aptalca.. elektronik konusu tamamen ayrı, ama köpek maması veya ekmek peynir.. bunlar sıradan şeyler.. bir kişi markete girdiğinde almak isteyebileceği şeyler.. marketlerin satmasının engellenebileceği şeyler vardır bunu kabul ederim.. ama ekmek ?? işte bu gerçekten aptalca bir tasarı olur..market ekmek satmayacaksa ne satacak ?? komedi..ayrıca bu düzenleme vatandaşlara hakarettir, terbiyesizliktir..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

terbiyesizlik kısmını zaten açıklamaya gerek yok.. ama yine de açıklayalım.. ben kücük esnaftan alışveriş yapmak istemiyorum mecbur kalmadıkça.. et peynir gibi ürünleri sadece tek bir zincir marketten alıyorum. onların insan istihdam etme ve hesap verebilirliği daha fazla.. küçük esnafla hiç bir şeyi konuşamazsın.. kafalarına göre hijyen uygularlar servis yerlerinde. vb.. bir sürü mahsuru var bu tasarının.. tamamen aptalca, terbiyesizce..vatandaşlara hakaret..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

ayrıca bu covid ortamında insan trafiğini arttırır market kararı bu da ayrıca salgının boyutlarını arttırır..gereksiz ve aptalca.. her açıdan.. yani bir markete ekmek satamazsın demek başka şekilde ifade edilemez..

Kendime masallar.!!!
    Masallar dünyası.!!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

6.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    terbiyesizlik kısmını zaten açıklamaya gerek yok.. ama yine de açıklayalım.. ben kücük esnaftan alışveriş yapmak istemiyorum mecbur kalmadıkça.. et peynir gibi ürünleri sadece tek bir zincir marketten alıyorum. onların insan istihdam etme ve hesap verebilirliği daha fazla.. küçük esnafla hiç bir şeyi konuşamazsın.. kafalarına göre hijyen uygularlar servis yerlerinde. vb.. bir sürü mahsuru var bu tasarının.. tamamen aptalca, terbiyesizce..vatandaşlara hakaret..
    Sen zincir markete gidersin ama cenazene mahalle bakkalı gelir discretus abi

7. ekşisözlük'ten

9 ocak 2022 fiyat algımızın kaybolması

bir süredir zaten şüphelenmeme rağmen bugün artık kesinkes fark ettiğim gerçek.

markete gidiyorum. peynir alacağım mesela.
    adam 10 lira dese de ok, 100 dese de ok. bilmiyorum ki çünkü kaç olmuş.

cips alacağım. 4 lira olsa da ok, 12 dese de ok. şaşırmıyorum.

pizza sipariş edeceğim, bence bir pizza max 35-40 lira olmalı. bakıyorum 80 yazıyor, 120 yazıyor. okey yani doğrudur muhtemelen.

haftaya giriyorum ürünün fiyatı artmış. veya %10 indirim gelmiş. ok, ona da ok. hangisi normal bilmiyorum ki.

hiçbir şey anlamıyorum, neyin fiyatı ne kadar iyice algım allak bullak olmuş durumda.

bir arkadaşım anlatıyor, coinden 1000 lira kırmış. 1000 lira para mı lan diyorum, sonra diyorum ki sonuçta havadan gelen para. neden para olmasın? gayet iyi.

yarın benzin almaya gitsem, tabelada 10 görsem de sorgulamam 14 görsem de sorgulamam. öyle bir ruh halindeyim ve çevremdeki herkesin benzer bir durumda olduğunu biliyorum.

sonumuz hayrola.

chloe price
    09.01.2022 18:35

Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    Bence aptalca değil.
    Bunlara düzenleme şart.

Dayanıklı tüketim malzemeleri hariç bir markete girdim mi benim ve ev üyelerinin her türlü ihtiyacını karşılayabilmeliyim. Kedimin her türlü ihyacını bulabilmeliyim çiçeklerimin ihtiyacı olan vitaminlerinden ilacına saksısından toprağına kadar herşeyini bulabilmeliyim
    Marketteen çık pet shopa gir oradan çiçekçiye git sadece zaman ve benzin kaybıdır.
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 829/1002 İlkİlk ... 329729779819827828829830831839879929 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •