Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 83/685 ÝlkÝlk ... 3373818283848593133183583 ... SonSon
Arama sonucu : 5528 madde; 657 - 664 arasý.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alýntý Originally Posted by sorpressa Yazýyý Oku
    Emirhan Bey Üstadým,fonlarda bilançoda pd/dd ve fk deðiþimi olabileceðini yeni farketti sanýrým.Sadece net kâr kriteri ile alým yapýlmýyor gibime geliyor.Brighstar birleþmesi sonrasý için sizin öngörünüz ýþðýnda.
    Birde bu fonlar al satçý fon deðildir inþallah.Çünkü fonlarda garip garip iþlemler yapabiliyor.

Hocam öyle bir borsamýz var ki akla mantýða ters gelen ne kadar iþ varsa bizim borsamýzda oluyor.

Þimdi bir hisseyi yabancý alýyor yada yatýrým fonlarý alýyor dendiði zaman o hissenin iyi olduðu ve gelecek de daha deðerlenecek ki yabancý ve fonlar alýyor diye düþünürsünüz normalde deðil mi ? Ama bizim borsamýzda bunun tersi de çok olur.

Yabancý ve fonlarýn aldýðý hisse uzun süre süründürür , yabancý ve fonlar satýnca da o hisse uçar. Bunun son örneði Ýndes. Daha 2-3 hafta önce 7 liranýn altýnda olan Ýndes'de fonlar ve yabancý son 15-20 günde 7 milyon lot net satýþ yaptý ama hisse 9,50 lirayý gördü bugün.

Þimdi buradan bizde de aynýsý olur mu diye sorarsanýz eðer , bu bizde olmaz. Çünkü bizim yabancýmýz çok uzuncu bir yabancý ve satmaya niyeti yok , fonlar da henüz elle tutulur bir hisseye sahip deðiller. Þirket sermayesinin %2,5 kadarý , borsadaki miktarýn da %5'i fonlarda henüz. O yüzden onlarýn almasý yada satmasý çok etkilemiyor bizi. Ama tabi Ýndesdeki gibi borsadaki miktarýn %20-25'ini almaya kalkarlarsa bu sefer gideriz ama bunu yaptýklarý zaman fiyat çok yukarý gideceði için belli bir yerden sonra hisse pahalý kaçacaðý için alýmý durdururlar.

Fon sattýðý zaman hissenin yükselmesi genelde sahipli tahtalarda olur. Tahtacý fonun toplu satýþýný fýrsat bilip hisseyi yukarý çekebilir. Yada fon yüklü alýnca aþaðý basabilir ama bunun için tahtacýnýn elinin çok kuvvetli olmasý lazým. Bizim tahtada tahtacý bile yok. O yüzden bizde bu da olmaz.

Fonlar , gelecek olan bilançolara göre tahminler yapýp alýyor olabilirler. Bir de teknoloji yatýrým fonlarýnda bizim hisse az bulunuyordu , belki de bu birleþmeden sonra þirket çok büyüyeceði için bizim senedi almaya karar vermiþ olabilir bazý fonlar.

Tabi onlar da ileriye dönük projeksiyon yapýyorlar. Arena cirosunun 2022'de , 2021'nin en az 2 katý olacaðýný , brüt kar , EFK ve net karýn çok artacaðýný , PD/DD oranýnýn çok düþük kaldýðýný , USD'ýn 2022 senesinde sakin bir seyir izlemesiyle Arenanýn rekor karlar açýklayacaðýný onlar da deðerlendiriyor olabilirler.

Bu deðerlendirme ile arenanýn 1 sene sonraki rasyolarýnýn bugünün fiyatlarý ile çok düþük kalacaðýný , dolayýsýyla hisse fiyatýnýn artmasý gerektiðini düþünüp alýyor olabilirler.

Bu saatden sonra bu hissenin alýcýsý çok olur diye tahmin ediyorum. Çünkü en kötü senaryolar geride kaldý , önümüz çok daha açýk ve yol da uzun. Sadece zamana ihtiyaç var.

Hocam sabit kur ile efk nin guzelligi net kara yansir ve uyanmayan maymunlar gozunu acar 2019ekim sorasi ralliye yakiniz bence de son ceyrek efk ve cirolar gorunsun hele bir o zaman siz talebi gorun surda kalmis 15islem gunu :) belki daha az sabrin sonu selamettir eski fiyatla 100ler kolayca olur demistim kendime simdi de hele bi 30lara varalim da diyorum ve uzak da gelmiyor deli bir marj da kapimizda belki de kismet bakalim gorcez :) paketledik mali bekliyoruz, Saygilar hocam tekrardan

Alýntý Originally Posted by Emirhan06 Yazýyý Oku
    Hocam öyle bir borsamýz var ki akla mantýða ters gelen ne kadar iþ varsa bizim borsamýzda oluyor.

Þimdi bir hisseyi yabancý alýyor yada yatýrým fonlarý alýyor dendiði zaman o hissenin iyi olduðu ve gelecek de daha deðerlenecek ki yabancý ve fonlar alýyor diye düþünürsünüz normalde deðil mi ? Ama bizim borsamýzda bunun tersi de çok olur.

Yabancý ve fonlarýn aldýðý hisse uzun süre süründürür , yabancý ve fonlar satýnca da o hisse uçar. Bunun son örneði Ýndes. Daha 2-3 hafta önce 7 liranýn altýnda olan Ýndes'de fonlar ve yabancý son 15-20 günde 7 milyon lot net satýþ yaptý ama hisse 9,50 lirayý gördü bugün.

Þimdi buradan bizde de aynýsý olur mu diye sorarsanýz eðer , bu bizde olmaz. Çünkü bizim yabancýmýz çok uzuncu bir yabancý ve satmaya niyeti yok , fonlar da henüz elle tutulur bir hisseye sahip deðiller. Þirket sermayesinin %2,5 kadarý , borsadaki miktarýn da %5'i fonlarda henüz. O yüzden onlarýn almasý yada satmasý çok etkilemiyor bizi. Ama tabi Ýndesdeki gibi borsadaki miktarýn %20-25'ini almaya kalkarlarsa bu sefer gideriz ama bunu yaptýklarý zaman fiyat çok yukarý gideceði için belli bir yerden sonra hisse pahalý kaçacaðý için alýmý durdururlar.

Fon sattýðý zaman hissenin yükselmesi genelde sahipli tahtalarda olur. Tahtacý fonun toplu satýþýný fýrsat bilip hisseyi yukarý çekebilir. Yada fon yüklü alýnca aþaðý basabilir ama bunun için tahtacýnýn elinin çok kuvvetli olmasý lazým. Bizim tahtada tahtacý bile yok. O yüzden bizde bu da olmaz.

Fonlar , gelecek olan bilançolara göre tahminler yapýp alýyor olabilirler. Bir de teknoloji yatýrým fonlarýnda bizim hisse az bulunuyordu , belki de bu birleþmeden sonra þirket çok büyüyeceði için bizim senedi almaya karar vermiþ olabilir bazý fonlar.

Tabi onlar da ileriye dönük projeksiyon yapýyorlar. Arena cirosunun 2022'de , 2021'nin en az 2 katý olacaðýný , brüt kar , EFK ve net karýn çok artacaðýný , PD/DD oranýnýn çok düþük kaldýðýný , USD'ýn 2022 senesinde sakin bir seyir izlemesiyle Arenanýn rekor karlar açýklayacaðýný onlar da deðerlendiriyor olabilirler.

Bu deðerlendirme ile arenanýn 1 sene sonraki rasyolarýnýn bugünün fiyatlarý ile çok düþük kalacaðýný , dolayýsýyla hisse fiyatýnýn artmasý gerektiðini düþünüp alýyor olabilirler.

Bu saatden sonra bu hissenin alýcýsý çok olur diye tahmin ediyorum. Çünkü en kötü senaryolar geride kaldý , önümüz çok daha açýk ve yol da uzun. Sadece zamana ihtiyaç var.

3. Ben en çok Brightstar ýn 1 aylýk katkýsýnýn hangi boyutta olacaðýný merak ediyorum.
    Birde stok yönetiminin dalgalý kur döneminde baþarýlý olup olmadýðýný.
    Saðlam bir stokla ciroyu olumsuz etkilemeden geçirilen bir dönem olmuþ olmasýný dilerim.
    Bilmiyorum ne derece mantýklý ama
    2020 Q3 de stok 354 mly tl, o dönemki kur ile yaklaþýk 46 mly usd.
    2021 Q3 de stok 521 mly tl, o dönemki kur ile yaklaþýk 58 mly usd.
    (Kur fiyatýný 30 Eylül tarihli baz aldým)
    Bunun haricinde Stok devir hýzlarýna bakmadým ama yanýltýcý olabilir mi?Stoktaki erimelerini kurdaki köpük kalktýktan sonra dengelemiþ olabilirler mi diye düþünüyorum.
    Son çeyrekte ciro ,efk,net kâr buna baðlý fk vs neden iyi olmasýn.Ama tabi her bilanço dönemi stresli geçiyor.Bir kalemdeki beklenmedik bir durum herþeyi deðiþtirebiliyor.
    Paynetin,arena enerjinin katkýsý mutlaka olacaktýr.
    Ytd .Yanlýþým varsa düzeltin dostlar.

4. Bu stok ve tedarik iþinin bir kýsmýný belkide Brightstar tarafýna aktarýp halledecekler bundan sonra.Teknik olarak uygunmu bilmeden yazýyorum.
    Dövizdeki artýþ bizi olumsuz etkiliyor ise belkide böyle bir çözüm buldular,Brighstar alýmýndaki nedenlerden biriside bu olabilir mi?

5.  Alýntý Originally Posted by sorpressa Yazýyý Oku
    Bu stok ve tedarik iþinin bir kýsmýný belkide Brightstar tarafýna aktarýp halledecekler bundan sonra.Teknik olarak uygunmu bilmeden yazýyorum.
    Dövizdeki artýþ bizi olumsuz etkiliyor ise belkide böyle bir çözüm buldular,Brighstar alýmýndaki nedenlerden biriside bu olabilir mi?
    Brightstar muhasebeyi Tl tutuyorsa Arena Usd tutuyorsa ondan dolayý böyle bir durum olabilir mi diye düþündüm.Zaten anlamadýðým iþler,fazla kuru gürültü yapmayayým en iyisi 😃

6. Sorpressa gece uykusu önemli hocam uykuyu iyi al saðlýklý ol :)

7.  Alýntý Originally Posted by Nazar Yazýyý Oku
    Sorpressa gece uykusu önemli hocam uykuyu iyi al saðlýklý ol :)
    Saðolun doðru diyorsunuz.

Japonya Tüketici fiyat endeksi ile Japonya 13 haftalýk bono ihale faizi haberi için uyanmýþtým.

Þaka tabii kide :)

Haftayý güzel kapatýrýz inþallah.Dün haftanýn son iþlem günü sanýyordum.Haftalýk kapanýþ oldu diye kalmýþ aklýmda.Bir süre sonra farkettim bugünde iþlem olacaðýný :)

8. Halk Yatýrýmýn Ýndeks için araþtýrma raporu.
    Bizimle ayný sektörde olduðu için ve bizide birgün araþtýran bir kurum çýkar mý acaba temmenisi ile buraya paylaþýyorum.
    https://www.halkyatirim.com.tr/pdf/2...R-%20final.pdf

Sayfa 83/685 ÝlkÝlk ... 3373818283848593133183583 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •