Sayfa 843/998 İlkİlk ... 343743793833841842843844845853893943 ... SonSon
Arama sonucu : 7982 madde; 6,737 - 6,744 arası.

Konu: DoLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ XXIV

1. Kapalı Çarşı'da sahte para krizi!

Türkiye'deki döviz piyasası, 600 milyon dolar tutarında sahte banknotun dolaşıma girmesiyle büyük bir krize sürüklendi.

Para sayma makineleri ve ATM'ler, sahte paraları tespit edemediği için döviz büroları ve bankalar 50 ve 100 dolarlık banknot alımını durdurdu.

Kapalıçarşı gibi önemli ticaret merkezlerinde döviz trafiği durdu.

Esnaf, tedirginlikle sahte para krizinin bir ay daha sürebileceğini belirtiyor.

Ayrıca, vatandaşlar altına yönelerek güvenli liman arayışına girdi.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    Kapalı Çarşı'da sahte para krizi!

Türkiye'deki döviz piyasası, 600 milyon dolar tutarında sahte banknotun dolaşıma girmesiyle büyük bir krize sürüklendi.

Para sayma makineleri ve ATM'ler, sahte paraları tespit edemediği için döviz büroları ve bankalar 50 ve 100 dolarlık banknot alımını durdurdu.

Kapalıçarşı gibi önemli ticaret merkezlerinde döviz trafiği durdu.

Esnaf, tedirginlikle sahte para krizinin bir ay daha sürebileceğini belirtiyor.

Ayrıca, vatandaşlar altına yönelerek güvenli liman arayışına girdi.
    bu topikte 2-3 yıl önce bu fikri ben ileri sürmüştüm
    bas gerçeğinden ayırt edilmeyen doları sür piyasaya hem se kazan hem abd zarar etsin
    yılmaz erdoğanın vizontele repliği geld aklıma
    bir halt olacağı yok.

Dolarin getrisi yok zaten.altin alsin bari yatirim olur.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,618
    Bu sahte dolar olayını zamanında iran iyi uygulamıştı,gerçeğinden farksızdı,sebebi ABD,hümeyni zamanında ABD ona destek veriyordu onlara dolar basım makinesi vermişti,artık ne alaysa,teknoloji son sürat devam ediyor sistem değişti,artık çoğu kalpazanlarda uzmanlaştı,parada sahteliği ayırt etmek için paradaki seri numaralar önemli,adamlar kopyaları bire bir yapıyor,numaraları para sayma makineleride tesbit edemiyor,kağıt incelikleride şimdi yapılıyor,ben kapalı çarşıya her gittiğimde döviz alımlarında devam tedirginim,en iyisi banka yoluylan almak biraz mantıklı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,618
     Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Dolarin getrisi yok zaten.altin alsin bari yatirim olur.
    Ons altında spekülasyon laf söylemleride çok,birileri uçacak 3000 üstüne çıkacak diyor,bir diğeri 2250 olacak diyor,şu sıralar 2647 dolar,şuda var burası Türkiye,ekonomisi malum,başındada dengesiz konuşan bir zat var,bugün ak der bakmışsın yarın kara der,zaten nas diye diye ben ekonomistim söylemleriylen ülke ekonomisine darbe attı,bu vesile ile ilerisi için döviz ve altına devam denilebilir,zaten denge politikası sorunlu,ünlü ekonomist iktisatçı Mahfi Eğilmezde buna değiniyor yanlış hesap peşindeler,bir yanlış 3 doğruyu götürdüğü yerde sistem çöker diyor,bizlerde öyle diyoruz,zaten gözler görüyor yatırım yapanlar açısından,bu piyasada iktisatçı olmayada gerek yok artık,çoğu zaten olmuş iktisatçı yani anpirik iktisatçısı,ödemeler dengesinde sorun olduğu sürece değerli metaller ve döviz ülkede devamlı değer kazanır,zaten eski dış yatırımcıda yok,şimşek her gitti yerde taşlanıyor,adamlar sizde adalet yok diyor neyine yatırım yapayımki diyor,şu sıralar japonyanın carry tradeden piyasaya sürdüğü para mevcut piyasalarda,bizim piyasayada girdimi bilemiyorum,sistemimiz o kadar bozukki ortada dönen sadece kara para,bu para piyasamıza aklanmak için giriyor

6. Özgün zeytin naturel sızma beş litre 1.900 civarına gelmiş. Taş baskı üç litre 1.500

Naturel sızma ile taş baskı arasındaki fark nedir?

Ayhan başkan sen bilirsin.

7. Topicte dolar felan konuşulmaya başlanmış, iyiye alamet değil..

Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Topicte dolar felan konuşulmaya başlanmış, iyiye alamet değil..
    Benim de dikkatimi çekti.
    Doların bu başlıkla ne alakası varsa.
    [emoji23]

Sayfa 843/998 İlkİlk ... 343743793833841842843844845853893943 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •