Sayfa 849/1230 İlkİlk ... 349749799839847848849850851859899949 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 6,785 - 6,792 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Tek tek yazmam hem uzun sürer hem de manasız.Ama benim gözlemim bizim borsadaki yatırımcı sayısı çok sınırlı.Spekler birbirleri ile kavga etmiyorlar genelde.Biri bir kağıda dadandıysa diğerleri o kağıtdan kendine ekmek çıkmayacağını bildiğinden pek bulaşmıyor,bir nevi saldırmazlık anlaşmaları var aralarında.O yüzden zamansız bir şekilde bir küçük yatırımcı yüklüce lot alırsa o bıkana kdar operasyon erteleniyor.Hani ben sattım çıktı muhabbeti var ya çoğu zaman bu nedenle oluyor.O nedenle bir kağıdı gözünüze kestirdiyseniz asla kısa sürede yüklüce alınmamalı ,kendini unutturacak kadar zamana yayılmalı alımlar.Bu dediğim uzun vadeli temettü yatırımcılığı değil aman yanlış anlaşılmasın ben o stratejiye inanmıyorum,ya da bana göre değil diyeyim inananlara saygısızlık olmasın.

Bu gözlemimi ben o kadar çok kağıtda yaşadım ki.Hep fırsat kaçırdım diye düşünüyordum,misal altı ay bekliyordum sıkılıp satıyordum,benden sonra bir ay daha kağıt basılıyordu aşağı ben seviniyordum sonra bir uçuş başlıyordu,ben de tabi hüsran.E o bir ay içinde kağıdın hiç bir rasyosu değişmiyordu genelde.Karlılık bilanço grafik şu bu hep benzer oluyordu.Ama aniden sihirli bir el değiyordu kağıda)))))))))))))

3.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Misal ben borsadaki her kağıdın ama istisnasız her kağıdın sahibi olduğunu öğrenmem baya zaman almıştı.Yahu koca holding diyordum milyonlarca lot nasıl yönlendirilecek diye düşünüyordum.Sonra misal koca tekfende bilanço sonrası bir seans gününde olan hareketleri görünce dehşete düşmüştüm,resmen biri milyonlarca lotla oyun oynuyordu,acemilik işte.
    Sahibiyle iyi geçinmek lazım . Sinirlendirmemek gerekiyor tahta yapıcıyı

Misal 30 milyar şirkette misal kaç milyon tl lik alabiliriz dikkat çekmeden .

Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku

Onu elbette bilemem spek kaç liralık alımda kızar şirketten şirkete spekden speğe değişir elbet.Ama kesinlikle inatlaşmadan çaktırmadan dalmak lazım kağıda,çıkarken ise mesele yok çak gitsin karı cebine koy bir daha da uzun süre tahtaya bakma bile))))))Tabi bu benim tarzım,değişik tarzlar varsa okumaktan mutluluk duyarım.

30 milyarlık şirket derken bizim borsada halka açıklık kısmı 30 milyar olan kaç şirket var ben o kısmı çözemedim.3 tane örnek yazabilirmisiniz.

6. Garan Kchol Bimas Enkai Tcell .

3 tane istediniz ben 5 tane yazdım

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Garan Kchol Bimas Enkai Tcell .

3 tane istediniz ben 5 tane yazdım

hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    Halka açık kısmı dedim.Koç holding 36 milyarlık şirket yüzde 26 sı halka açık.Halka açık lotlara bakmak lazım.Onların ne kadarı gavurda ne kadarı toplu onlara bakmak lazım.

Koç holdingte borsaya kote 674 milyon lot var 500 küsur milyonu gavurda.Kalan kısmının da baya yüklü kısmı ailenin elindedir değişik şekillerde.Zaten koç holdingte koçlardan habersiz operasyon olmaz izin vermezler,operasyon olacaksa kendileri yapar)))))))

Sayfa 849/1230 İlkİlk ... 349749799839847848849850851859899949 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •