Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
bu kırmızı bankamatikli banka için çok haberler yayılmakta
hayırlar olsun bakalım
Ege Cansen: Cari açık ve dolarla ucuz işçilik – Sözcü Gazetesi
https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarl...cilik-2508682/
İlle de yüksek katma değerli ürün üretmeyi çözüm sananlara güzel cevap vermiş Ege Cansen.Okumaya değer.
Bu konu hakkındaki düşünceleriniz ?
Türkiye'nin olması gereken nufusu 70.000.000.
Çeşitli yollarla gelen,mülteci,misafir vs 10.000.000.
Üretim kapasitesi 70 milyona göre yeterli
Tüketim kapasitesi 80 mil.
Aradaki 10 mil. fark, ekstra cari açığa ve enflasyona sebep oluyor.
Ne dersiniz?
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
70 Milyon bile fazla.. Bence olması gereken nüfus 50 milyon.. Bunun üstü fazla bu ülkeye.. Oslo'ya ilk gittiğimde uçakla, havaalanından şehir merkezine giderken iş yerlerini, sanayi yerlerini görme fırsatım olmuştu.. Zengin bir ülke, nasıl göründüğü önemliydi benim için.. Evet biliyorum Norveç petrol zengini bir ülke ama Stockholm'de de durum farklı değildi ve orda petrol yok.. Ve çok büyük olmayan ve çok sık olmayan sanayi/iş yeri mevcuttu.. Türkiye'ye döndüğümde Sabiha Gökçen e indim ve İzmire gidecek o saatte uçak olmadığı için sabaha kadar havaalanında beklemek yerine Harem'e gideyim geceyi yolda geçiririm demiştim.. Harem'e giden yolda gördüğüm işyeri/sanayi yerleri o kadar büyük ve yoğundu ki.. Aklıma biz daha gelişmiş bir ülkeyiz (biliyorum daha bir çok faktör var konuyu dağıtmak istemiyorum) peki biz niye bu kadar fakiriz sorusu geldi.. Cevabın o gün bugündür NÜFUS olduğu düşünüyorum.. O kadar sanayi üretimini(geliri) Norveç 9 Milyon insanla paylaşırken, biz biraz daha çok ürettiğimizi 70 Milyon paylaşıyoruz.. Fakirliğimizin ilk sebebi bu bence üretim bir şekilde var ama bu ülkeye de bu üretim pastasını paylaşan çok.. Çoğu insana kırıntı bile kalmıyor..
Yatırım tavsiyesi değildir...
Son düzenleme : ekmekparası; 09-07-2018 saat: 04:25.
Yani cevabım kesinlikle.. Nüfusun yanında diğer konu adalet.. Herkes adaletli bir şekilde işini yapabilse, herkesten adaletli bir şekilde vergi toplanabilse her şey çok güzel olurdu.. Huzur olurdu, çalışkanlık olurdu.. Ama adalet olmayan ülkede herkesin yaptığı yanına kar kalıyorsa, herkes kendi adaletini yaratır.. Çaldığını kar bilir.. Tembelliğe itilir emeğinin karşılığını alamadığı için.. Kolaycılaşır insanlar..
Hırsızlık, torpil, hak yeme o kadar normalleşmiş ki bu ülkede, bi işin olduğu zaman "Aa torpilin yok mu?", "Aa çakallık yapıp adamı bilmem naapamadın mı?" sorularını olumlu cevaplayamamak bir utanç meselesidir..
Yani iki meselesi var bu ülkenin Nüfus ve Adalet..
Yatırım tavsiyesi değildir...
Yer İmleri