Sayfa 937/1006 İlkİlk ... 437837887927935936937938939947987 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 7,489 - 7,496 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Malesef böyle bir kanayan yara mevcut. Odtü, itü mezunu kalifiye beyinler öyle satışcı filan değil arge mühendisleri onar onar yüzer yüzer Hollanda ve Almanyaya gidiyor. Çok yakından biliyorum giden arkadaşlarım var. Bize de teklif geliyor.

Gelen teklifler öyle ahım şahım şeyler değil. 5000 - 6000 euro arası maaşlar. Oralarda büyük bir para değil hatta eşin çalışmazsa sıkıntı çekebilirsin. Giden kişiler çocuklarımızın geleceği için gidiyoruz diyorlar. Bu konuda malesef çok dertliyim hepsi de 10 15 20 yıl tecrübeli dünya çapında iş yapabilecek kişiler.
    5-6 bin euro brutmu netmi?

2. Ege Cansen: Cari açık ve dolarla ucuz işçilik – Sözcü Gazetesi
    https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarl...cilik-2508682/

İlle de yüksek katma değerli ürün üretmeyi çözüm sananlara güzel cevap vermiş Ege Cansen.Okumaya değer.

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Malesef böyle bir kanayan yara mevcut. Odtü, itü mezunu kalifiye beyinler öyle satışcı filan değil arge mühendisleri onar onar yüzer yüzer Hollanda ve Almanyaya gidiyor. Çok yakından biliyorum giden arkadaşlarım var. Bize de teklif geliyor.

Gelen teklifler öyle ahım şahım şeyler değil. 5000 - 6000 euro arası maaşlar. Oralarda büyük bir para değil hatta eşin çalışmazsa sıkıntı çekebilirsin. Giden kişiler çocuklarımızın geleceği için gidiyoruz diyorlar. Bu konuda malesef çok dertliyim hepsi de 10 15 20 yıl tecrübeli dünya çapında iş yapabilecek kişiler.
    Sizin soylediginiz maaslar cok iyi. 5 - 6k az para degil. Bu miktarlari Avrupada CFO, COO lar aliyorlar. Avrupa size cok pahali gorunebilir ama alim gucu yuksektir, enflasyon olmadigi icin fiyatlar degismez. 5 - 6k paralar ile Hollanda ve Almanya da cok iyi bir hayat surersiniz. En pahali kentlerden biri Londradir ama emin olun gida fiyatlari olsun, et fiyatlari olsun Turkiye den ucuzdur. En cok para Ulasim ve konaklamaya gider. Ancak paraniz her zaman degerlidir Avrupada.

4. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz ?

Türkiye'nin olması gereken nufusu 70.000.000.
    Çeşitli yollarla gelen,mülteci,misafir vs 10.000.000.
    Üretim kapasitesi 70 milyona göre yeterli
    Tüketim kapasitesi 80 mil.
    Aradaki 10 mil. fark, ekstra cari açığa ve enflasyona sebep oluyor.
    Ne dersiniz?
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Vallahi geçen haftadan beri herkes gevşedi diyor, bakıyorum %19,89 yakın tarihinin zirvesinde. Ve bana göre bu seviyesi bir faiz artışını fiyatlıyor hatta zorluyor.
    nisan mayıs ayları gevşer gönül yayları temmuza geldik uyanın

Duhul
    Nov 2017
    İkamet
    Ankara/Kişinev
    Gönderi
    780
     Alıntı Originally Posted by kafkaf Yazıyı Oku
    Ppk toplantısı öncesi 20 üstüne atar ve kalıcı olur diye düşünüyorum.
    Dolarcılar duymasın...
    Doktor değilim ama hastam çok.
    ECZACI,ROMENCE ÇEVİRMEN,MOLDOVA UZMANI ve AŞIĞI

7.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Sizin soylediginiz maaslar cok iyi. 5 - 6k az para degil. Bu miktarlari Avrupada CFO, COO lar aliyorlar. Avrupa size cok pahali gorunebilir ama alim gucu yuksektir, enflasyon olmadigi icin fiyatlar degismez. 5 - 6k paralar ile Hollanda ve Almanya da cok iyi bir hayat surersiniz. En pahali kentlerden biri Londradir ama emin olun gida fiyatlari olsun, et fiyatlari olsun Turkiye den ucuzdur. En cok para Ulasim ve konaklamaya gider. Ancak paraniz her zaman degerlidir Avrupada.
    Cfo coo filan değil gayet 10 -15 kişilik takım liderlerine bu paralar veriliyor. Direk mühendis olarak giderseniz net 3500 - 4000 arası veriyorlar 5 yıl ve altı tecrübeye. Yalnız, şöyle bir durum var ki bu maaşlar 5 yıl için. Devlet vergi teşviği mi ne veriyor. 5 yıl sonra maaşınız düşüyor hala o ülkedeyseniz. Kaça düşüyor bilmiyorum. Bilgisayar, elektronik, makina benim tanıdığım giden mühendisler. Odtü / itü / boğaziçi üzerine aselsan tai roketsan + master şeklinde cv sahibi insanlar.
     Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    5-6 bin euro brutmu netmi?
    Net, yukarıda detayını yazdım teşvik ile beraber. Almanya daha düşük olabilir ama ora da epey ucuz tabi.

8.  Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Cfo coo filan değil gayet 10 -15 kişilik takım liderlerine bu paralar veriliyor. Direk mühendis olarak giderseniz net 3500 - 4000 arası veriyorlar 5 yıl ve altı tecrübeye. Yalnız, şöyle bir durum var ki bu maaşlar 5 yıl için. Devlet vergi teşviği mi ne veriyor. 5 yıl sonra maaşınız düşüyor hala o ülkedeyseniz. Kaça düşüyor bilmiyorum. Bilgisayar, elektronik, makina benim tanıdığım giden mühendisler. Odtü / itü / boğaziçi üzerine aselsan tai roketsan + master şeklinde cv sahibi insanlar.Net, yukarıda detayını yazdım teşvik ile beraber. Almanya daha düşük olabilir ama ora da epey ucuz tabi.
    Ben Bosch firmasında dizel enjeksiyon elektroniği kısmında tasarım mühendisi olarak çalışmıştım. 15 sene kadar oluyor.
    Net 3000 Euro, brüt sanırım 5000Euro ile 6000 Euro arasında bir rakam oluyordu.

Yıllık %2.5 enflasyon farkı zammı oluşsa 15 yılda %45 artış olmuş olabilir. İyi ve kıdemli bir mühendis şu sıralar bu hesaba göre net 4000-4500 Euro civarı para almalı. Ancak net 5000-6000Euro seviyesi hala yönetici grubu içindir diye düşünüyorum.

Yeni mezun mühendis ise 2018 yılında tahminlerime göre başarı derecesine bağlı brüt 4000-4500 Euro, net 2500-3000 Euro ile başlar.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 937/1006 İlkİlk ... 437837887927935936937938939947987 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •