XU100 henüz dönüş emaresi yok. Kahve 2. kanal orta kesikli çizgi 4485 civarı önümüzde ki hafta için.
Bu değer Şubat ayında görülen düşük nokta aynı zamanda. Buranın altına sarkmalarda gri 4. kanal alt bandı 4200 civarlarına inme ihtimali belirir.
4200 lü seviyelerde hem yeşil trend hem de haftalıkta 50 ortalamaya denk gelir.
Fikrim geldi.
Çok önemsiz bir detay gibi görünebilir. ama aracılık işlemlerinde komisyonuna elleştirmeyen bankaları ayrı bir tasnif yapmak içerde ne kadar KY kaldığına bir çözüm getirebilir mi ? Fİkirsel olarak düşünüYORUM. Burdaki amaç ne olabilir diye sorarsanız eğer, hisseyi alıp götürecek (büyük abi, paralı abi, big boss) kimsenin ne kadar lot beklediğini tahmin etmek kolaylaşır.
Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
" Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"
Bakıyorumda herkeste bir olumsuz hava. Özellikle endeks tepesinden %15-20 kadar düşmüş olsa da, hisselerin büyük bir çoğunluğunda kayıp % 50 civarına yakın hatta daha fazla olanları da yok değil. Bu aslında herkesin bıktığı yorulduğu ve bitkin düştüğü zaman dilimlerinin aslında anlamı çok büyük. Kararsızlığın hüküm sürdüğüne inanılan ve bitik bir döneme girilmesi, akıllı para sahibi dediğimiz kimselerin suya yavaş yavaş ısınma turları attığı yavaş yavaş maliyetlenmelerin oluştuğu dönemler. Buralardan biraz alıp hafif gidermiş gibi yapıp pasflere malların hunharca vurulduğu ve fiyatların iyice alaşağı edildiği süreç. Yani akümalasyon dönemi denilen piyasanın yataya bağladığı herkesin bıkıp nalet olsun deyip sattığı ve nedense buna rağmen birilerinin aldığı yerler. Bilmem bişiler anlatabildim mi?
bu bir günde oluşacak bir dönem değil açık konuşmak lazım. önümüzdeki seçim dönemi de bundan etkin rol oynuyor mu derseniz. Bu soruya açıkçası verecek cevabım çok net. Seçimi kim kazanırsa kazansın, her halukarda borsa fiyatlaması yukarı yönlü olacaktır. Ta ki yeni döneme ait sinyaller olumlu olsun.
Seçime ait en korkulası senaryo ise bence meclis çoğunluğu alan grubun adayının başkan seçilememesi durumu olur ki bunuda atlatabilecek kapasiteye sahip bir ülkeyiz. Biz nelerini atlatmadık. Rahip Brunson diye bir dönemimiz olmuştu hatırlarsanız. Ya da hatırlayamadıysanız biraz ipucu vereyim. ülkemizde rahip olarak görevli olduğu iddaa edilen bir ABD ajanı tutuklanmıştı. Oysa ajan olduğunu dair şüphe ve ithamlar vardı . Hatırlayabildiniz mi? Bunu da atlatırız. Enflasyona karşı eriyoruz derseniz . Hak veririm.
Oysa çok değil bundan 1sene kadar önce neler yazıyorduk başlık altında. EREGL-TUPRS_KRDMD- B falan filan. Noldu onlara enflasyona karşı ezik mi kaldılar. Bakmayın siz tepeden atlayan pandemiyle borsaya gelen kitleye. Öğreniyorlar borsanın ne menem bi şey olduğunu. Şimdi EYT marifetiyle emekli olup eline 3-5 kuruş fazla para geçen garibanın parasına çökme zamanı. Onları kıskaca alacaklar daha. O yüzden oyun bitmedi.
Umudunuzu ve hevesinizi kırmayın.
Bi de hava atıyorsun üstadım. Emekli oldum diyene güzel işte, akşama kadar kaaaveye gidecek halimiz yok ya. Otururuz. Memleketi kurtarırız buradan.
...
Yukarıda demek istediğim aslında şu :
Big boss hisseden yeteri kadar topladığına yada toplayacağına kanaat getirmeden milim kımıldatmaz diye düşüncem var. O yüzden göze batan malları zaten görebiliyorsunuz.
Göze batmayan malları da takibe alırsak ayrı bir düşüncede onları görelim. Kanaatimce KY dediğimiz yatırımcı kitlesi zararına mal satmayacak.Öyle görünüyor. Onları safdışı bırakmak adına. Bu grup içinde, zaman içinde ne kadarında çözülme oluyor ve onların malını kim alıyor. Çünkü sonuçta usul usul bir işlem var aslında sizin tahtada benim gördüğüm o. Biri yada birileri bişiler denemek istiyor. Alıyor, biraz sürüyor, yukarıda malı acaba park mı ediyor. Yoksa piyasanın eline mi bırakıyor. Buradan çıkacak sonuç aslında size/bize bir yol haritası da çıkartabilir zannımca.
Ky genelde bankalar üzerinden işlem yapıyorlar ya . Algı olarak. Yani tutup araştırmadan pattadanak giriyorlar. Ya da onun bunun hikayesiyle girenler. Onların kar etmeden ya da en azından zarardan dönmeden satmayacaklarından. Onlar bu dönem izleme altında olmayacaklardır. Big boss gözünden.
Bu kadro dışında bulunan, hisseyi elinde tutanlar için bezdirme, bıktırma süresi daha ne kadar sürebilir.
Yer İmleri