Aslında şu an senet alsam, benim 97bin hisse maliyetinin epey altında olacak.? Ama nakit kalmadı. Altın bozmam gerekir. Ons altın yükselecek ama TR altın USD fiyatı düşeceğinden düşecek.
hmmmm, bu konuda bi kaç gün düşüneyim...![]()
Aslında şu an senet alsam, benim 97bin hisse maliyetinin epey altında olacak.? Ama nakit kalmadı. Altın bozmam gerekir. Ons altın yükselecek ama TR altın USD fiyatı düşeceğinden düşecek.
hmmmm, bu konuda bi kaç gün düşüneyim...![]()
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
HBY abimiz insan tarafını açık etmiş. Kıvama gelirse ağlamayada başlar. Yook artık, burası benim ağlama yerim.
Bu borsaların kuruluş amacı mantıklı. Parası olan, şirket sahiplerine verir, onlarda işleri geliştirirler, kazandıkları para ilede temettü vererek para yatıranları kazanca ortak ederler.
Ama insanoğlu, zamanla herşeyin içine eder. Hisse al-sat ı anladıkta.
Türev, açığa satış, kaldıraç da ne oluyor.?
Bunlarla tamamen borsayı amacından saptırmışsın, yatırımcıyı ve fabrika sahibini oyun oynamaya sevk etmişsin. Muhasebe oyunlarına izin vermişsin, fabrika sahibi temettü vermemiş, zarar yada aşırı kâr göstermiş, kendi hisseleri ile oynamış. Fabrikada üreterek değil, borsada kendi tahtasında KOLAY kazanmaya sevk etmişsin. Manipulatörleri hacim yapıyorlar diye cezalandırmamışsın. Yakaladıklarına saçma sapan ceza verip, zarar gören on binlere su içtirmişsin.
Maymun işte...
eline bıçağı vermişsin, havuçları soy yemek yap diye, bıçakla seni doğramaya çalışıyor, havucu bi tarafına sokmaya çalışıyor.
Gençler bu yazıyı okusun. Borsanın amacı kumarhane değil. Fabrika sahiplerine yeni fabrikalar kursunlar, işlerini geliştirsinler diye kolay para sağlamak. Ticaretten anlamayan parayı verenleride temettü ile kazanca ortak etmek. İki tarafada kazandırması gereken bir sistem. di.
@NeAcaipDunya
ABD, Suriyeden çıkma kararını açıkladı.
Ne yapmaya çalışıyor diye dün biraz kafa yormuştuk ama sonuca varamamıştık. Varamazsında. Dünyadaki terörü yaratan ve finanse eden bir ülke var karşında ve çok zaman ve emek harcayarak yarattığı kaostan çekilmek istediğini açıklıyor.? Hemen çiftetelliye oturamazsın.
Arkasından ne geldiğini bulman lazım eğer tren altında kalmak istemiyorsan.
Siz bulun ben geliyom.
@NeAcaipDunya
Haber okuyacağına, kendine elektrik ver daha iyi.
Şehirlerdeki askeri alanları boşalttırdılar. Tamamen şehir içinde kalmış, askerlerin az bina yaptığı ve ağaç diktiği alanlardı.
Askerleri çıkarıp oraları imara açıyorlar. Tamamen cahilin talanı.
Askeri fabrikayı özelleştiriyorlar. Arsasımı değerli, fabrikaya birimi göz koydu.? İhaleler adrese teslim açılıyor.
Şimdi bu talancılar, şehirlerdeki tüm yeşil alanlara bina dikip satıyorlar. Trafik ve binalar, hayatı çekilmez kılıyor.
Peki milyonluk soru.?
Bu rezilliği yapanlar, o şehirde ettikleri pisliğe basıyorlarmı. Yani binalarla dolu, trafiği harap şehirde yaşamak zorunda kalıyorlarmı.?
HAYIR.
talandan sonra cepleri dolunca, gidip bol yeşillikli, düzgün planlanmış zengin ülkelerdeki şehirlerde zenginlik yaşıyorlar. Kendi ülkesini henüz soymamış siyasetçi ve ahlaksızların olmadığı ülkelerde.
Aslında böyledir diye salladımda, doğrulamak için istanbul ve ankaranın eski belediye başkanlarına bakmak lazım, en çok talan gören şehirler oraları. Eski belediye başkanları nerelerde yaşıyor, bakmak lazım. Eski devlet başkanları ve ihaleci kamu kurumları başkanları nerelerde yaşıyorlar bakmak lazım. Yurt içindeyselerde zengin semtlerinde, trafiğe karışmadan yaşıyorlardır.
@NeAcaipDunya
Ne yazık ki, söylediklerinizde haklısınız. Dolaylı olarak cevabımı aldım. Kolay gelsin.
yaw ben hakkaten ciddi sorduğunu fark etmedim.
Os sebeple sana cevap henüz vermedim.
Cevap verebilmem için olayı detaylı incelemem lazım. Tek tek şirketlerle ilgilenmiyorum, haber okurken denk gelirse şirketler hakkında bişeyler öğrenebiliyorum.
Şimdi senin soruna bu sefer ciddi dönelim. Önce soruyu anlamam lazımki 2 kere okudum anlamadım.
Bi daha okuyayım.
Evet anlar gibi oldum. Sanırım chp hisselerine el koyacağım diyen akp liler, şişecam hisseleri üzerinde oynuyorlar.
Valla detay bilmiyorum, ancak akp lilerin davranış tarzını 20 yılda çözdük herhalde.
Çevrede değerli bişey görürse, KURAL TANIMADAN alabiliyorsa, o şeyi alana kadar uğraşıyor. fetö nün yaptıkları ortada, çaldı, çırptı, hapse attı, öldürdü, ölümlere sebebiyet verdi.
Ne için?
Para ve güç için.
Sınır tanımadı, ölçü bilmedi.
O kafa tarikatçı kafası ve maalesef bizim ülke o tarafa gidiyor. akp ile beraber yürüyorlardı.
akp de sınır tanımıyor, bişeyi istiyorsa, o şeyi alana kadar HER YOLDAN uğraşıyor. Mantık aramayacaksın. Bunu mantıkla açıklayamazsın, bilimle, biyoloji ile açıklayabilirsin.
Evrildiğimiz üç maymunu arada açıklıyorum. 2 tanesi sınır tanımayan vahşi. 1 tanesi biraz ölçü biliyor, insafa geliyor.
Eğer çalıp çırpan, yalan söyleyen, öldüren biri varsa, o 2 vahşi maymun türünden birinden gelme. DOĞASINA UYGUN. Yaptığını doğal sanıyor. Kendisinin kötü olduğunun, zarar verdiğinin farkında değil. Toplu katliam yapsa, seri tecavüzcü olsa, yinede kendinin iyi biri olduğunu sanır. Doğası bu, normal zanneder.
Farketse, kendini haklı gösterecek sebepler arar ve buna kendini inandırır.
Şii idi öldürdüm. Din düşmanıydı parasını aldım. Ben dindarım, oda bana karşı, demekki dine karşı, ne yapsam hak ediyor.
Gibi Uydur uydur bitmez... kendini mutlaka haklı olduğuna inandırır.
Eğer biri karşısına dikilmezse de ölene kadar yapmaya devam eder, ölüncede çocukları mirasını devam ettirir.
Ancak biri karşısına dikilipte ne yapıyorsun derse duraksar. Sorada ne yapıyorsun diyeni tartmaya başlar. Yok edebilirmiyim diye.
Bizde siyasetçinin karşısında durabilecek kimse yok... Yahudiler bu sistemi kurdu. 80(gerçeği 500) yılda ülkeyi bilinçli olarak bu hale getirdiler ki kolay sömürsünler. Sömürüyorlarda.
MECLİSTEKİ PARTİLERDE, bu ülke çıkarına çalışan kimse kalmadı. Hepside bu ülkeyi sevenlerin düşmanı. Hepsi ülkenin kanını emen gruplardan oluşmuş. İçlerinde ülkeye zararı değil faydası olan insan %20 vardır yada yoktur. Bol keseden %20 dedim.
Yapacak bişey yok.
Bunu bilerek yaşayacaksın ve önlemini alacaksın. O zaman yapılanlar seni ve aileni az etkiler, yada etkilemez. Yeteneğine bağlı...
aikido FELSEFESİ öğren, uyum sağlama sanatıdır.
Kötüyü SANA düşman olmaktan çıkarır, onun gücünüde yanına alarak yeni güç oluşturur ve hangi yolda gidiyorsan, o yolda gitmeye devam edersin.
Hakiki aikidocu maalesef benim civarımda yok. Olsa gidecem. Belki ben bi salon açarım. İyi bi hoca bulmam lazım.
5-6 hoca ile çalıştım, sadece Ankarada ki ilk hocam çok iyiydi. Ama oda felsefesinde değil, sporunda uzmandı. Felsefeyi ben öğreteyim, sporuda spor hocası...
nerden nereye geldik... gördüğün gibi taş değil odun olacaksın yoksa nehir seni eritir bitirir. Odun olursan nehrin üstünde keyifli bir gezi yaparsın...
evet ilk aikido FELSEFESİ dersini verdim. Soraki derste, "iyide, nasıl odun olucam" konusunu deşeceğiz.
Son düzenleme : alicemal; 21-12-2018 saat: 11:10. Sebep: colored
@NeAcaipDunya
Bu sömürü düzeninin bir parçası olmasaydık pardon dürtüleni iyymiş ama artık çok geç. Çok uzun vadeli bir planım var , ama uygulayabileceğim neşe yok. Bakalım, izleyelim. Sen yaz, ben seni okuyorum. Kızacaksınız da siz kızın. Sabır ve sakinlik duygularımı resetleyebilirsem, elimdeki Anadolu Cam'ı belli bir lota ulaştırıp, hakikaten de en az 3 - 5 yıl belki de daha fazla tutmayı planlıyorum.
Hayırlı Cuma'lar...
Yer İmleri