Sayfa 864/1032 İlkİlk ... 364764814854862863864865866874914964 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 6,905 - 6,912 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. İşlem hacmimiz fena değil, kağıda ilgi devam ediyor. Son bir yılda bazen hacmin ve marjın iyice düşüp hissenin uyuzlaştığı dönemler oldu, acaba gözden mi düşüyor diye endişelendim ama her seferinde tekrar canlandı. Mesela bu aralar da işlem hacmi akbank-işbank-yapıkredi gibi kendinden büyük bankalardan daha yüksek.
    Diğer yandan iki haftadır dar aralıkta yatay seviyede hareket ediyor, benim tecrübeme göre yatay seviyeler borsada çok uzun sürmez, doğası gereği hisseler kararsızdır, ya artış/düşüş gibi yeni bir trende girer veya başka bir seviyeye hızlıca sıçrayıp orada yeni bir yatay sürece devam eder. Altılara geri mi düşeriz yoksa sekiz üstüne mi atarız maalesef ben kestiremiyorum, ancak sekiz lira üstüne atarsa biraz boşaltmak niyetindeyim, şu an banka portföyüm üçte iki halkbank, üçte bir işbank şeklinde, yarı yarıya yapmak istiyorum ilk fırsatta, işbankta beklemeyi tercih ederim, en azından mali yapısı ve kar beklentisi buna göre daha iyi kalacaktır, temettüsü de daha iyi olacaktır, istikrarlı temettü verme geleneği var.
    Herkese iyi haftasonları, hissemize de hareketli bir hafta diliyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by proleter Yazıyı Oku
    trendhound hocam pirimizssiniz. sizin teknenizin yıllık bağlama parası ile bizler geçinmeye çalışıyoruz.

konuya geleyim. aynaya bakarak araba sürülmez. geçmişe bakarak yatırım yapılmaz.

o zaman geride kaldı. herşey farklı

işbankası yapı kredi vakıfbank ın değerlemelerinde halkbankla benzer. yani bir cazibe yok. dediğiniz riskler fiyatlanmamış tam aksine son 1 2 aydır kağıt pozitif ayrışmış durumdadır.

evet ortalarında ilk çeyrekte diğer bankalardan negatif ayrışmış idi ama şimdi değil.

sektörel emsallere bakmak lazım. geçmişe değil şimdiye emsal bugüne.
    Benim görüşüm tek cümleyle şudur: Tüm olumsuzluklar halihazırda satılmıştır ve hisse fiyatına da yansıtılmıştır. Bu görüşüm diğer banka hisseleri için de geçerlidir. Böyle düşünmeme rağmen kısa vadede ciddi salınımlara pekala şahit olabiliriz ama bunlar gerçeği değiştirmez.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. ...BORSA FELSEFEM...

..."25.saatte olmak; kalabalığın içinden geçerken kenara çekilip kalabalıği izleyebilmek olmalı"...İçimdekisesfilmrepliğİ...

halkb ın bukadar gündemde tutulup kalabalıgın daha fazla ilgisinin çekilmesi ve durumunun sündürülmeye devam etmesi hoşuma gitmedi ve cumadan itibaren işC alımlarım la bankamı degistirdim bol şans...yeterince spekulatif hisse takibim var bist30 da saglam kagit portfoyune karar verdim bir haberle %10cikip dusecek dandik rasyolu halkbanktan vazgectim kalin saglicakla...
    ...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

4. 7 Ağustos 2017'den bu yana kağıt anormal ve de çok şiddetli bir satış sürecinden geçti ki hemen hemen 16 ay eder. Ortalama aylık hacim 1 milyar lot idi ve son 16 ayda 16 milyar lotluk işlem hacmi oldu. Tedavüldeki lotlara bakıyoruz ve sadece 611 milyon lot olduğunu görüyoruz. Demek ki tedavüldeki lotlar son 16 ayda 25 kere komple el değiştirmiş. Yani bu tahtadaki oyuncular BY si KY si Aracı Kurumu açıkçıları kaldıraçlıları vs vs alayı resmen al-satçılığa ve sat-alcılığa soyunmuş, tahta resmen rulet masasına çevrilmiş. Ha bu arada yabancı rasyosu da %80 in üzerinde %57'ye düşmüş yani satmak isteyenlerin alayı satmış, gazlamak isteyenler gazlamış. Bu hissenin borsa tarihindeki en uzun satış dönemi 17 ay sürmüştü hatırlatırım. Bu yazdıklarımın ne anlama geldiğini herhalde tahmin edebiliyorsunuzdur.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5. Proleter, bu arada teknemden son derece memnunum. 12 kişiyi kabinlerde ağırlayabilen 25 tonluk 18 metrelik (58 feet) Beneteau Oceanis 58 modelidir benimkisi, okyanuslar dahil her türlü denizde ve her türlü hava şartlarında seyredebilen yelkenli bir tekne, 140 beygirlik bir motoru da var manevralarda ve rüzgarın olmadığı zamanlarda kullanmak için. Tavsiye ederim ama önce bir yat kaptanlığı belgesi (denizcilik belgesi) ile kısa mesafe telsiz operatörü belgesi alman şart. Aksi taktirde TC Sahil Güvenlik her gördüğü yerde 5,000 tl cezayı yapıştırır, TR karasularında göz açtırmıyorlar ve çok sıkı takipteler aklında olsun. Sıkıysa Sahil Güvenliğin VHF 08 nolu kanaldan yaptığı çağrıya cevap verme, 50 kalibrelik uyarı mermileriyle kulağının pasını alıyorlar.

6. neyse biz bu gidişle istanbul da toplanırız. sizin genel kurul da veya bizim genel kurulda 1 lot sahibi olsanız bile katılabiliyoruz. sizden 1 lot alıp orada toplantı yapalım. aylardır kağıttayım neler gördüm geçirdim. gidip genel kurulda oturacağız bu gidişle.

fena soru sorarım. baştan söyliyim.

7. Reuters: (fetullah gülen) abd başkanı "iade edilmesi gündemimizde yok" dedi-habertürk

Alıntı Originally Posted by proleter Yazıyı Oku
    konuya geleyim. aynaya bakarak araba sürülmez. geçmişe bakarak yatırım yapılmaz.
    Olayin ozeti.

TREND de "Iflas etmis yahudi eski defterleri karistirirmis" misali 2008 krizlerini eseleyip duruyor

Sayfa 864/1032 İlkİlk ... 364764814854862863864865866874914964 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •