Sayfa 864/999 İlkİlk ... 364764814854862863864865866874914964 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 6,905 - 6,912 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Seçim partiler için önemli. Yatırımcının yerel seçim sonuçlarına bakarak yatırım kararı vereceğini düşünmüyorum. Mevcut iktidarın daha 4 seneside varken. Muhtarın veya Belediye Başkanının A kişisi veya B kişisi olması nasıl bir yön verecek yatırım kararınızda ? Erken seçim olacak diyorsanız o durum başka ama yerel seçim değil ekonominin gidişatı belirleyecek bence erken seçim kararı alınmasınıda.
    Şu ana kadar seçim ekonomisi uygulandı herkes farkında bunun fakat bundan sonrası önemli diyorum. Bundan sonra ekonomik krizi önleyici ne gibi kararlar veya politikalar izlenecek.
    Belediye seçimlerini beka sorununa dönüştürdükten sonra kaybedilecek bir seçimden sonra sadece yerel seçimdi, önümüze bakalım diyemezler. Sonrası krizin çöküş aşamasına geçildiği yer olur.

Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
    Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

MB'nin Nisan ayı için dolar shortladığı kontratlar var deniyordu. Bunlar hakkında detaylı bilgisi olan var mı? Ne kadar bunların miktarı?
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

3. kasıtlı dolarak doların artması gerektiğini hükümet de yeniden kabullendi,yerlinin bu kadar çok dövize yöneleceğini galiba tahmin edemediler,dövizin yükselmesini yine iç ve dış mihraklara bağlayıp seçim malzemesi yapmaya başladılar hem de yerlinin bu yükselişi satış fırsatı olarak görüp dth'ların bozulmasını sanırım arzuluyorlar aksi halde j.p morgan soruşturması ve bugünkü erdoğan'ın başka açıklaması olamaz.
    ayrıca mb bankasının kamu bankaları aracılığıyla kuru tutmak için 3.5-4 milyar doları forexte heba ettiği de yazılıp çiziliyor zira mb rezerv açıklaması izaha muhtaç dış borç ve botaş ödemeleri eksilen meblağı karşılamıyor.
    türk piyasalarında 54 milyar dolar yatırımı olan bir abd bankasına böyle kolayca ve içi boş soruşturmanın başka izahı yok bu akşam 5.80 üzerinde hareketine devam edecek bence,mb glp kullanırsa 3 puanlık artış bile doların hızını kesmeyebilir.

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
    507'den aldım, teşekkürler:
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

Alıntı Originally Posted by jmk99 Yazıyı Oku
    507'den aldım, teşekkürler:
    teşekkür ederim. Bunu maalesef anlamıyorum. Örneğin Mart ayında MB'nin zarar yazması için Martın sonunda 5.39'un üzerinde olması yeterli mi buna göre? Yani bu pozisyonlar ay sonuna göre mi kazandırıp kaybettiriyor? Bu karın ya da zararın rücu edilmesi ne zaman oluyor? Bu viop işlerini hiç anlamıyorum
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

6.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    MB'nin Nisan ayı için dolar shortladığı kontratlar var deniyordu. Bunlar hakkında detaylı bilgisi olan var mı? Ne kadar bunların miktarı?
    tüm zararı burada açık açık yazılmış
    https://pbs.twimg.com/media/D2bBMYKX...jpg&name=small

Her vade ay sonunda kapanir.

Ornegin mart sonunda dolar bu seviye de kapanacak, bu tabloda ki zarar olusacak

Acik pozisyonu artirabilir ya da azaltabilir. Eger dolar yukselmeye devam ederse zarari katlanmaya devam edecek.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 864/999 İlkİlk ... 364764814854862863864865866874914964 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •