Sayfa 865/999 İlkİlk ... 365765815855863864865866867875915965 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 6,913 - 6,920 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Her vade ay sonunda kapanir.

Ornegin mart sonunda dolar bu seviye de kapanacak, bu tabloda ki zarar olusacak

Acik pozisyonu artirabilir ya da azaltabilir. Eger dolar yukselmeye devam ederse zarari katlanmaya devam edecek.

SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Teşekkür ederim açıklama için. O vakit bu kümülatif zararların oluşmaması için her halükarda bir önlem alınmayacak mıdır sizce?

Bu ölçüde bir zarar olmaması için faiz artışı olabilir mi önümüzdeki günlerde ya da TL mevduatta stopaj indirimi?
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

2.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim açıklama için. O vakit bu kümülatif zararların oluşmaması için her halükarda bir önlem alınmayacak mıdır sizce?

Bu ölçüde bir zarar olmaması için faiz artışı olabilir mi önümüzdeki günlerde ya da TL mevduatta stopaj indirimi?

kurda atılacak adımlarda mb.nın vioptaki zararı birincil öncelik değildir..

Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku

Zarar olursa ne olacak ki. Sirf viopta kazanmak icin faiz karari almazlar.

Tcmb viopta ki pozu kar etmek amaciyla almadi. Psikolojik bir etki yaratmak icin.

Bu baglamda zararda etse muhim degil.

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825

Tcmb viopta ki pozu kar etmek amaciyla almadi. Psikolojik bir etki yaratmak icin.

Zarar edince vergilerden bir yerden çıkacak elbet.
    Yani o konu karışık gibi.
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

5.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    teşekkür ederim. Bunu maalesef anlamıyorum. Örneğin Mart ayında MB'nin zarar yazması için Martın sonunda 5.39'un üzerinde olması yeterli mi buna göre? Yani bu pozisyonlar ay sonuna göre mi kazandırıp kaybettiriyor? Bu karın ya da zararın rücu edilmesi ne zaman oluyor? Bu viop işlerini hiç anlamıyorum
    Esra hn spot döviz fiyatı ile swap ücreti dahil edilmiş vadeli fiyat vardır viopda .Vadeli fiyat daha yüksektir o nedenle ..
    Size tavsiyem bilmiyorsanız hiç bulaşmayın.Kaldıraçlı piyasalar her zaman risklidir..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by jmk99 Yazıyı Oku
    Zarar edince vergilerden bir yerden çıkacak elbet.
    Yani o konu karışık gibi.
    Her zaman oldugu gibi.

Acik her zaman kapanir. Devletin zararini da devleti olusturan bizler oderiz.

Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    faiz artışı mı bekliyorsunuz? % 70 TL mevduat ile? Gerçi ben de % 60 TL'deyim ama niye öyle kaldım bilemiyorum.
    Ben faiz artisi bekliyorum.

Yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir.

Xiaomi Mi MIX 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    teşekkür ederim. Bunu maalesef anlamıyorum. Örneğin Mart ayında MB'nin zarar yazması için Martın sonunda 5.39'un üzerinde olması yeterli mi buna göre? Yani bu pozisyonlar ay sonuna göre mi kazandırıp kaybettiriyor? Bu karın ya da zararın rücu edilmesi ne zaman oluyor? Bu viop işlerini hiç anlamıyorum

TL bazında yapılan hiç bir işlemde (ki tcmb'nin vioptaki uzlaşmalarının tamamı TL bazında) tcmb için bir zarar söz konusu olmaz. Zira tcmb TL'yi klavyenin bir tuşuna basarak yaratma yetkisine sahip. Zarar etti gibi gözüken kısım aslında bir parasal genişleme olarak algılanabilir. Tcmb vioptaki zarar kadar parasal genişlemeye gider. Yani piyasadaki para arzına , para arzı dışından klavyede yarattığı TL'yi enjekte eder.

Bu genişleme likidite açığını kapatacak kadar (örneğin 70-80 milyar TL) çok devasa boyutlara ulaşırsa, o zaman oluşacak başka problemler yüzünden epey sakınca yaratabilir. Ama vioptaki 2-3 milyar TL *zarar* hiç bir anlam ifade etmez.

Tcmb kapalı bir viop pazarı olarak kurguladığı ve yurt içi bankaları dahil ettiği NDF piyasasında 2017-2018 yıllarında tam 13.5 milyar TL *zarar* etti. (o dönemin uzlaşma kuru ile 3.5-4 milyar dolar ediyor).
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 865/999 İlkİlk ... 365765815855863864865866867875915965 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •