Sayfa 866/999 İlkİlk ... 366766816856864865866867868876916966 ... SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 6,921 - 6,928 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    TL bazında yapılan hiç bir işlemde (ki tcmb'nin vioptaki uzlaşmalarının tamamı TL bazında) tcmb için bir zarar söz konusu olmaz. Zira tcmb TL'yi klavyenin bir tuşuna basarak yaratma yetkisine sahip. Zarar etti gibi gözüken kısım aslında bir parasal genişleme olarak algılanabilir. Tcmb vioptaki zarar kadar parasal genişlemeye gider. Yani piyasadaki para arzına , para arzı dışından klavyede yarattığı TL'yi enjekte eder.

Bu genişleme likidite açığını kapatacak kadar (örneğin 70-80 milyar TL) çok devasa boyutlara ulaşırsa, o zaman oluşacak başka problemler yüzünden epey sakınca yaratabilir. Ama vioptaki 2-3 milyar TL *zarar* hiç bir anlam ifade etmez.

Tcmb kapalı bir viop pazarı olarak kurguladığı ve yurt içi bankaları dahil ettiği NDF piyasasında 2017-2018 yıllarında tam 13.5 milyar TL *zarar* etti. (o dönemin uzlaşma kuru ile 3.5-4 milyar dolar ediyor).
    OK. Kısacası bu viop kontratlarını bir "öngörü" olarak değerlendirmeye almıştım. "Tahmin" olarak almak gerektiğini anladım. Hepinize teşekkür ederim. Hayırlısı diyelim artık yeni hafta ne gösterecek bakalım.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    TL bazında yapılan hiç bir işlemde (ki tcmb'nin vioptaki uzlaşmalarının tamamı TL bazında) tcmb için bir zarar söz konusu olmaz. Zira tcmb TL'yi klavyenin bir tuşuna basarak yaratma yetkisine sahip. Zarar etti gibi gözüken kısım aslında bir parasal genişleme olarak algılanabilir. Tcmb vioptaki zarar kadar parasal genişlemeye gider. Yani piyasadaki para arzına , para arzı dışından klavyede yarattığı TL'yi enjekte eder.

Bu genişleme likidite açığını kapatacak kadar (örneğin 70-80 milyar TL) çok devasa boyutlara ulaşırsa, o zaman oluşacak başka problemler yüzünden epey sakınca yaratabilir. Ama vioptaki 2-3 milyar TL *zarar* hiç bir anlam ifade etmez.

Tcmb kapalı bir viop pazarı olarak kurguladığı ve yurt içi bankaları dahil ettiği NDF piyasasında 2017-2018 yıllarında tam 13.5 milyar TL *zarar* etti. (o dönemin uzlaşma kuru ile 3.5-4 milyar dolar ediyor).
    Mb viopda zarar değil kar yazdı sürekli ..bir hata olmasın yukardaki metinde

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku

Hocam farklı iki mecradan bahsediyor. Mb viopda kar yazdı, diğer tarafta zarar.

4.  Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku

Türk lirası uzlaşmalı döviz ihalesinden(NDF) bahsediliyor Sn. Omega. Zarar eden kısım denilirken.

5.  Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku

Mart kontratlarında *zarar* yazma durumu için bunları yazdım. Ayrıca viopta yaptığı işlemleri ben kar ettiği durumlarda da kar olarak kabul edemiyorum. Bunları da bir çeşit sterilizasyon (piyasadaki para arzını azaltma) olarak görmek gerekli. Zira tcmb bu *karı* para arzının dışına aldığı anda zaten sonsuz TL'nin bulunduğu bir kuyuya atıyor. Tek fark sene sonunda bu karı hazineye verebiliyor , ama bu *kar* diğer yarattığı fiktif kar kalemlerine göre devede kulak.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6. Anladım tesekkürler arkadaşlar [emoji106]
    Mb bilmem ama ben viopdan hep zarar yazdım [emoji17] forex tehlikeli derler ama fx inanın daha mantıklı viopa göre en azından 24 saat açık piyasa ..

7.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Bence fiyatlanan seçim değil ekonomi politikası. Seçim sonrası iktidar değişmeyecek sonuçta sadece yerel yöneticiler değişecek.
    siz yerel seçimlerin sadece yerel yönetici seçtiğini mi sanıyorsunuz?

belediyeler siyasi partilerin para çevirdiği, iş verdiği, rant sağladığı, yandaşa ihale verdiği en önemli kollarıdır. sacın bir ayağı kırıldımı iktidar için çöküş başlayacaktır.

diğer ataraftan %50nin altında alınacak her oy yine erken seçimi gündeme getirecektir. 40ın altında oy aldığını veya büyükşehirlerin yarısını kaybettiğini düşünürseniz iktidarda kan kaybına engel olamazsınız.

demokrasilerde adı ne olurda olsun her seçim halkın iktidara karşı bir güven oylamasıdır. halk memnun değilse iktidarı değiştirebilir. referandum oylaması dahil. bunu asla unutmamak lazım.

Alıntı Originally Posted by blade Yazıyı Oku
    siz yerel seçimlerin sadece yerel yönetici seçtiğini mi sanıyorsunuz?

belediyeler siyasi partilerin para çevirdiği, iş verdiği, rant sağladığı, yandaşa ihale verdiği en önemli kollarıdır. sacın bir ayağı kırıldımı iktidar için çöküş başlayacaktır.

diğer ataraftan %50nin altında alınacak her oy yine erken seçimi gündeme getirecektir. 40ın altında oy aldığını veya büyükşehirlerin yarısını kaybettiğini düşünürseniz iktidarda kan kaybına engel olamazsınız.

demokrasilerde adı ne olurda olsun her seçim halkın iktidara karşı bir güven oylamasıdır. halk memnun değilse iktidarı değiştirebilir. referandum oylaması dahil. bunu asla unutmamak lazım.
    Ankara kaybedilirse o koltuğa oturtmazlar işler karışır .
    İstanbul akpnin
    İzmir CHPnin
    Ankara ortada şu anda .

Sayfa 866/999 İlkİlk ... 366766816856864865866867868876916966 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •