Sayfa 87/885 İlkİlk ... 3777858687888997137187587 ... SonSon
Arama sonucu : 7073 madde; 689 - 696 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

1. Hasılat geçen sene 2,126,028,000 TL iken bu sene 2,828,740,000'a çıkmış ancak net kar bu hasılatın hakkını verememiş. 2017/6 aylıkta eksi %28 olan değerlendirme bu çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre eksi %26 olmuş. Bir önceki döneme göre çok çok az artı ancak geçen senenin aynı çeyreğine göre kötü bir bilanço. Anlayacağınız beklentilerimi hiç karşılamayan ancak bir önceki çeyrekte zaten fiyatlanmış bir bilanço. Kağıt 13'lerden buralara zaten bir önceki bilanço sebebi ile düşmüştü. Kağıdın 2016-6 aylıktan bu yana gördüğü en dip nokta 9,50'ler idi ve biz onu iki hafta önce gördük. VASAT VE NÖTR BİR BİLANÇO. Beni çok üzdü. O alınmayan vergiler, satış patlamaları nereye gitti acaba? Yarın VESBE yi de Arçelik gibi hırpalamaları muhtemel. Bakalım ne olacak.

2. maliyetler yükselmiş olabilir
    çünkü hammadde fiyatları 10 aydır zirve üstüne zirve yapıyor

Alıntı Originally Posted by kuserali61 Yazıyı Oku
    Hasılat geçen sene 2,126,028,000 TL iken bu sene 2,828,740,000'a çıkmış ancak net kar bu hasılatın hakkını verememiş. 2017/6 aylıkta eksi %28 olan değerlendirme bu çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre eksi %26 olmuş. Bir önceki döneme göre çok çok az artı ancak geçen senenin aynı çeyreğine göre kötü bir bilanço. Anlayacağınız beklentilerimi hiç karşılamayan ancak bir önceki çeyrekte zaten fiyatlanmış bir bilanço. Kağıt 13'lerden buralara zaten bir önceki bilanço sebebi ile düşmüştü. Kağıdın 2016-6 aylıktan bu yana gördüğü en dip nokta 9,50'ler idi ve biz onu iki hafta önce gördük. VASAT VE NÖTR BİR BİLANÇO. Beni çok üzdü. O alınmayan vergiler, satış patlamaları nereye gitti acaba? Yarın VESBE yi de Arçelik gibi hırpalamaları muhtemel. Bakalım ne olacak.

3. Hammadde fiyaylarından satışların maliyeti artmış ancak esas faaliyet karı gayet güzel.

Hem satışlardaki hem de esas faaliyet karındaki artış olumlu.

Finansal giderler net karı yemiş, sonuçta kısa vadeli borçlar belli bir süredir artıyor, faiz Vs giderleri işletmenin belini büyüyor.

Bu çeyrek 126 milyon faaliyet karı var ki artan hammadde fiyatlarına rağmen. Bence bu çok iyi rakam.

Ticari alacaklarını tahsil edip, borçları eritmesini bekleyeceğiz. 1.6 milyar kadar ticari alacağı var. 6 aylıkta da bu kadar vardı yaklaşık.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Marmara'nın GÜNEYDOĞU sahili
    Gönderi
    11,013
    bence bu bilanço göstermek istedikleri gibi ,gösterilmiş

detaylı incelendiğinde ,iyi bir bilanço analizi yapabilen biri çok da kötü olmadığını görecektir kar hariç birçok rasyosu iyi görünüyor

hasılat neredeyse %35 artmış geçen döneme göre

toplam kaynaklar artmış %45

ticari alacaklar artmış

benim için önemli olan yıl sonu bilançosu ,ben umudu koruyorum bu rasyolarla ,yıl sonunda çok iyi bir bilanço geleceğini tahmin ediyorum

iyi bir bilanço analizi yapan bir arkadaş varsa bunları daha teknik söyleyebilir

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Gönderi
    11,013
    Karaları bağlamak için sebep yok bence ,vesbe iyi yolda

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Gönderi
    11,013
     Alıntı Originally Posted by 6.sense Yazıyı Oku
    maliyetler yükselmiş olabilir
    çünkü hammadde fiyatları 10 aydır zirve üstüne zirve yapıyor
    euro da zirve üstüne zirve yapıyor

bu firma %70 ihracat çalışıyor

Fed faiz artıracağı kesin gibi ,bu sene sonunda euro 5 tl yi aşarsa şaşırmam

7. Ayak oyunlariyla hisseyi 2019 a hazirliyolar..tirbulanslarda 8 leri bile gosterir ama sabirla toplayan 3 yil icinde super fiyatlardan satar ytd

8.  Alıntı Originally Posted by konaky Yazıyı Oku
    Ayak oyunlariyla hisseyi 2019 a hazirliyolar..tirbulanslarda 8 leri bile gosterir ama sabirla toplayan 3 yil icinde super fiyatlardan satar ytd
    niye 2019 düşünüyorsunuz

Sayfa 87/885 İlkİlk ... 3777858687888997137187587 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •