artırır artırır hele bi dolar saha kalksın ekimi gormek lazım yurtısından para bulunmazsa ekimde yuklu odemeler baslıyor +turizm sezonu bitiyor nerden dolar girisi olacak ? bak 2 ay once burda %80 artırmaz tarafında idi dedikmi merak etmeyin artıracakar hemde oyle boyle degil diye sonucta toplamda 500 baz artırım yaptılar ..enflasyona gelince bu daha birsey degil asıl buyuk zamlar yapılmadı bunun gazı var elektrigi var benzini var ..benzindeki otv ayarından vazgecilnce benzin direk 7 tl ye vurur ve a dan z ye herseye zam gelir +yerel secimler yani sonucta enflasyonun dusmesi imkansız otesi yabancı +5 reel faizden asagısına gelmez su an 17.75 mb oranına gore reel faiz %2 ..yani 300 baz daha gerekli en az oda bugunku enflasyona gore ..2 aydır ingiliz fonlar tl ye destek attılar reel ve ruble deger kaybederken tl guclendi bir bakıma ..ama dunku enflasyo rakamlarına kadar ...
Bence yok, yani olmamalı
Daha 1 ay önce sadeleştirme yapmadı mı bu mb, artık istisnai bir araç olan glp'yi kullanmak yerine haftalık repo ile fonlayacağım demedi mi?
Şimdi faiz arttırmak yerine tekrar glp'yi kullanmaya başlarsa zaten şaibeli itibarını yerle bir etmez mi?
Gecelik (O/N) -> 16,25
1 Hafta Repo -> 17,75
GLP -> 20.75
2 hafta evvel sizlere Finansbank'da bana 300 baz puan daha faiz artiracaklar dediler diye yazmistim.
Ben inanamamis ve nedenini sormustum.
Bana artik proaktif davranacaklar piyasalarin gerisinden gelmeyecekler demislerdi.
Dunku enf rakamindan sonra ben de yapacaklarina inanmaya basladim.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
ne ucuz kaldı sence ? bende birkac esturuman var ama su an icin yukselmeleri icin yeterli veri yok ...bunlardan ayrıyetten guzel hisseler var bunlar zaten kurdan dolayı ucuzladılar dolar bazında birde enflasyondan dolayı ucuz kalacaklar dogru hisseyi yakalarsak orta uzunda adamı ihya eder
Yer İmleri