artýrýr artýrýr hele bi dolar saha kalksýn ekimi gormek lazým yurtýsýndan para bulunmazsa ekimde yuklu odemeler baslýyor +turizm sezonu bitiyor nerden dolar girisi olacak ? bak 2 ay once burda %80 artýrmaz tarafýnda idi dedikmi merak etmeyin artýracakar hemde oyle boyle degil diye sonucta toplamda 500 baz artýrým yaptýlar ..enflasyona gelince bu daha birsey degil asýl buyuk zamlar yapýlmadý bunun gazý var elektrigi var benzini var ..benzindeki otv ayarýndan vazgecilnce benzin direk 7 tl ye vurur ve a dan z ye herseye zam gelir +yerel secimler yani sonucta enflasyonun dusmesi imkansýz otesi yabancý +5 reel faizden asagýsýna gelmez su an 17.75 mb oranýna gore reel faiz %2 ..yani 300 baz daha gerekli en az oda bugunku enflasyona gore ..2 aydýr ingiliz fonlar tl ye destek attýlar reel ve ruble deger kaybederken tl guclendi bir bakýma ..ama dunku enflasyo rakamlarýna kadar ...
Bence yok, yani olmamalý
Daha 1 ay önce sadeleþtirme yapmadý mý bu mb, artýk istisnai bir araç olan glp'yi kullanmak yerine haftalýk repo ile fonlayacaðým demedi mi?
Þimdi faiz arttýrmak yerine tekrar glp'yi kullanmaya baþlarsa zaten þaibeli itibarýný yerle bir etmez mi?
Gecelik (O/N) -> 16,25
1 Hafta Repo -> 17,75
GLP -> 20.75
2 hafta evvel sizlere Finansbank'da bana 300 baz puan daha faiz artiracaklar dediler diye yazmistim.
Ben inanamamis ve nedenini sormustum.
Bana artik proaktif davranacaklar piyasalarin gerisinden gelmeyecekler demislerdi.
Dunku enf rakamindan sonra ben de yapacaklarina inanmaya basladim.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
ne ucuz kaldý sence ? bende birkac esturuman var ama su an icin yukselmeleri icin yeterli veri yok ...bunlardan ayrýyetten guzel hisseler var bunlar zaten kurdan dolayý ucuzladýlar dolar bazýnda birde enflasyondan dolayý ucuz kalacaklar dogru hisseyi yakalarsak orta uzunda adamý ihya eder
Yer Ýmleri