Sayfa 877/1006 İlkİlk ... 377777827867875876877878879887927977 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 7,009 - 7,016 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    Tl günlük faizinin, faiz geliri ile düzenli dolar stoğu yapan var mı benim gibi?
    Var.Psikolojik temelli bir davranış şekli bu yoksa bir hesabı kitabı var mı?

Alıntı Originally Posted by dotrak Yazıyı Oku
    bankadan elden almak degilde daha çok anlık alım satımlar yani trade tarzında yapmak istiyorum hisse senedi alır satar gibi. böyle birşey mümkün müdür bankalardan? gedik te mesela hisse senedi alım kısmında usdtr diye birşey var.
    Elden almayacaksin zaten. USD hesabi acacaksin ve internet bankaciligindan alacaksin, bir nevi arbitraj.

Mesele ben ING TURUNCU kullaniyorum. Firsat oldugunda doviz aliyorum, faizde gunluk isliyor zaten.

Ekonomide kacak dovusurseniz bir noktada kaybedersiniz.

24 unde merkez bankasi faiz artirmali midir? Ne evet ne de hayir.

TCMB nin en basta yapmasi gereken yuzde 5 olan enflasyon hedefini yukari cekmektir, bunda utanilacak bir sey yok

Arada ki makas acildikca inandiriciligi kalmaz ve yuksek faiz vermek zorunda kalirsin.

Normalde enflasyon ile mucadele enflasyon ile enflasyon hedefi arasinda ki farkin enflasyona eklenmesi ile yapilir. 1980 de ABD, 2015 de BREZILYA bunu yapmistir. Yilsonu en iyi ihtimalle yuzde 13 enflasyona sahip olacagiz. Eger merkez yuzde 5 hedefte israrci olacaksa evet faiz oranlari artirmalidir.

Turkiye nin problemi stagflasyon riskini ciddi derecede hissetmesi. Zor gorulen bir illettir. Enflasyon artsin ama faizler artmasidn, cunku krediler cok yuksek. Peki diyelim faizler artmadi bu kez de dolar artti bu isvereni etkileyemeyecek mi. 1 puanlik faiz artisinin maliyeti 10.5 milyar TL iken 1 krsluk dolar artisi 2.2 milyar TL yuk getiriyor ekonomiye. Faiz artirimindan kacarsan bu kezde dolar tarafindan darbe yersin ve daha cok zarar edersin.

Artik yuksek buyume yerine, resesyona girmemiz gerekiyor. Kemer sikmamiz lazim. Acil olmayan yatirimlari ertelememiz ya da iptal etmemiz lazim. Bu kisir donguye Turkiye girdi ve cikmasi kolay degil. STAGFLASYON gorulecek, bundan kacis mumkun degil. Son 10 yilda 2 kez kapisindan donduk ama o zaman parasal genisleme vardi, faizler dusuktu, paraya ulasmak kolaydi, simdi bunlarin hepsi zor.

Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    16.50 değil mi?
    13. Aydan itibaren. 16.5 hosgeldin faizi ve herhangi bir sinir yok.

MB faizartırımı yapmaz...Seçim öncesi yeteri kadar faiz artırıldı....enflasyon bilerek yüksek açıklandığını idda eden arkadaşlar var bence artık mızrak çuvala sığmıyor....Açıklayabileceklerinin en düşüğünü açıkladılar ...16 enflasyon 17.50 gecelik..........bence yeter deyip yola devam edecekler.....

6.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    MB faizartırımı yapmaz...Seçim öncesi yeteri kadar faiz artırıldı....enflasyon bilerek yüksek açıklandığını idda eden arkadaşlar var bence artık mızrak çuvala sığmıyor....Açıklayabileceklerinin en düşüğünü açıkladılar ...16 enflasyon 17.50 gecelik..........bence yeter deyip yola devam edecekler.....
    Glp 20.75 aslında merkezin 3 puanlık bir alanı daha var

SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    bangkok/köln/antalya
    Gönderi
    234
     Alıntı Originally Posted by ozzyken Yazıyı Oku
    arkadaşlar felaket tellallığı yapmayalım.seçimde reis yine halledecektir dont panik yahu ))
    arkadaşlar seçimden önce yazmıştım reis halleder diye.inanmadınız bak halletti yawhalen enflasyondan korkan faiz gelirini beğenmeyen arkadaşlar var.yapmayın etmeyin.dolar 4.50 lere enflasyonda tekrar 7-8 lere inecek fazilerde 11-12 gibi.büyük tabloyu görün 2023 hedefini ey fazi lobisi felaket arkadaşlarım yarenler.

8.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Olabilir
    Ben sadece internet bankacılığına girebildiğim bankalarınkini paylaştım
    TFX kullananlar varsa oradaki değerleri paylaşırsa makbule geçer
    TFx kullanmak pismanliktir kullanan tanıdıklarım var sürekli sistem arızası donan ekran sisteme giris çıkışta zorluk ani yukarı ve aşağı hareketlerde sistemin bilerek kilitlenmesi giriş yaptirilmayarak ani düşüş ve yukselislerde millete zarar ettirmek ....kuveytturk un var 5/24 ben şimdilik onu kullanıyorum daha iyisi çıkana kadar...marj 1-1.2 kuruş oluyor bunda gördüğüm dezavantaj günlük 50 K TL lik alım satım dan fazlasına izin vermiyor ..ben 10 K USD alım satım yapıyorum sırf TL getirime az da olsa eklesin diye.

Sayfa 877/1006 İlkİlk ... 377777827867875876877878879887927977 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •