Sayfa 88/612 İlkİlk ... 3878868788899098138188588 ... SonSon
Arama sonucu : 4890 madde; 697 - 704 arası.

Konu: PETUN - Pınar Et ve Un

1. PD/DD=0.8,F/K=7.1,FD/FAVÖK=7.2,FD/satışlar0.7,Özsermaye=501,5 milyon,Net kar=59.3 milyon,yabancı oranı=30.91,piyasa değeri=422,5 milyon...İş yatırım hisse değerleme sayfasından.

2. OBO formasyonu oluşuyor,3 aylık bilançoda bozulma olursa 8'in altına gelebilir....

3. bozuldu zaten bozulacağı kadar herkes bilançoyu bekliyor sanırım...hacimsiz biçimsiz çelimsiz bir kağıt...Allah yardımcımız olsun ufaktan ufaktan kağıttan çıkabilrsem başka da bişey istemem

4.  Alıntı Originally Posted by efe78 Yazıyı Oku
    OBO formasyonu oluşuyor,3 aylık bilançoda bozulma olursa 8'in altına gelebilir....
    OBO MOBO hikaye , sürüleri yönetme masalları.... TEMELE bakarım .... defter değeri ve F/K oranlarıyla oldukça ucuz fiyatlardan işlem görüyor.... Ayrıca OBO boyun çizgisini zaten 10.50 lerde aşağı kırmış , az temettüyü bahane etmişler.... 10 gün önce 7250 adet almıştım bir günde.... ,burada tuttukça 17000 e çıktı elimdeki PETUN miktarı.... Görünüşe bakılırsa 10 günlük takaslardaki Emeklilik fonlarının satışlarını ben karşılamışım .... Takaslarda yılbaşından bugüne dikkat çeken yaklaşık 145 bin lot yabancı alımı ümit veriyor....

Sonuçta endeks pek olumlu sinyaller vermiyor..... Ama Banka borcu olmayan , ve Gıda sektörü ortalamalarının çarpanlarına göre oldukça iskontolu işlem gören PETUN da , geceleri rahatça uyuyarak , yatırımımın karşılığını almayı bekleyebilirim....

Petun speki hani okuyorsan ve bendekileri istersen , yukarılara götürmen lazım , hani beni silkelemeyi düşünüyorsan , aşağıda pasif alışlarıma verebilirsin :P

----------------------------
    Yatırım tavsiyesi değildir....

5. İskontolu olduğu doğru,ama ne yazık ki alan yok.OBO konusunda ise ben 20 kasımda başlayan ve oluşumunu sürdüren ve omuz-baş mesefesi 2 Tl civarı olan bir OBO görüyorum.Elbette asıl olan temel rakamlardır,ama petun'daki durgunluk ta ortada,bu beceriksiz patronlardan pek umudum yok.3 aylık Nisanda gelecek,geçen yıl 15.5 milyon gelmiş,altında gelirse sıkıntı olur, oluşumdaki omuz da o zaman tamamlanır....Keşke 15 lira olsa,sonuçta aynı gemideyiz.

6.  Alıntı Originally Posted by efe78 Yazıyı Oku
    İskontolu olduğu doğru,ama ne yazık ki alan yok.OBO konusunda ise ben 20 kasımda başlayan ve oluşumunu sürdüren ve omuz-baş mesefesi 2 Tl civarı olan bir OBO görüyorum.Elbette asıl olan temel rakamlardır,ama petun'daki durgunluk ta ortada,bu beceriksiz patronlardan pek umudum yok.3 aylık Nisanda gelecek,geçen yıl 15.5 milyon gelmiş,altında gelirse sıkıntı olur, oluşumdaki omuz da o zaman tamamlanır....Keşke 15 lira olsa,sonuçta aynı gemideyiz.

OBO konusunda hem fikir değilim. yani senin gördüğünü iddia ettiğin oluşumu ben göremiyorum . yani öyle bir oluşum yok şahsımca.... Bu arada 15.5 un altında gelip gelmemesi beni pek bağlamaz.... yani tek önemli gösterge kar değildir bilançoda... Bir çok detaya bakmak gerekir...
    Ayrıca şöyle örnek vereyim , Banvit yıllarca zarar açıkladı 2 tl lerde süründü...... 3-3.5 tl iken batıyor söylentileri yaydılar. ama Brezilyalı gıda devi satın aldı ve şu anda inanılmaz kar rakamları açıklanıyor...... Bence Banvit satılmadan öncede kar ediyordu ama edilen karlar ustaca saklanıp kamufle edildi, sürekli yatırımlarla büyüdü........

Neyse PETUN da son 1 saatte sabah aldığım pozisyonları kaptırdım.... 14.000 tane kaldı elimde... Yani SPEK 4 gözle beni bekliyormuş

---------------------------------------------------------
    yatırım tavsiyesi değildir.....

7. Banvit yanlış örnek,Görener yırtıcı,yatırımcı bir patrondu,durmadan işlerini büyütmek için kredi kullandı,borçları çoktu,kar ediyordu ama şimdiki gibi değil tabi.Satılınca borçlar kapandı,yeni patron iş hacmini de çoğalttı,faiz ödemeyince kar süper arttı.bizimkilerde o vizyon yok,marketlerde pınar ürünü kalmadı,üstüne üstlük geçende bir de bakanlığın hileli ürün listesinde yer aldılar utanmadan...herkesin en az %30 büyüdüğü 2017 de bile yerinde saydı...bu şirket el değiştirmeden atılım yapması çok zor...

8. 2016 temmuzda banvt 2 tl iken çok düşündüm banvt ile değiştirmeyi,cesaret edemedim...

Sayfa 88/612 İlkİlk ... 3878868788899098138188588 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •